CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vine, vine noua diversiune

0 comentarii / 1763 vizualizări / 2 februarie 2012

M-am intrebat de cateva ori, si probabil se intreaba toata lumea, de ce romanii nu cunosc rezultatele recensamantului. A fost depus un efort urias pentru ca, dupa 10 ani, sa stim cum stam. Si nu stim. Oare de ce? Exista motive temeinice sa suspectam Partidul Democrat Liberal de o noua diversiune de mari proportii. Nu cumva acum, dupa ce se va stabili ferm cand vor avea loc alegerile parlamentare, PDL, asa cum de altfel a si spus faimoasa Roberta Anastase, va redesena, asa cum ii convine, colegiile electorale? Iar rezultatele recensamantului vor fi astfel modificate, incat sa se potriveasca cu intentiile politice ale puterii? Iata o ipoteza pe cat de tulburatoare, pe atat de scandaloasa.
Este deja un fapt dovedit ca regimul Traian Basescu se cramponeaza, cu orice chip, de pastrarea puterii. Ca pune la cale fel de fel de combinatii pentru ca, in mod artificial, la capatul cursei electorale sa obtina un rezultat mai bun decat cel pe care, in conditii normale, i-l ofera electoratul. Motiv pentru care a initiat sau incurajat formarea unor partide, care sa preia ceea ce pierde PDL, urmand apoi sa se asocieze cu acesta pentru o noua guvernare. In definitiv, asa a aparut si UNPR, printr-o veritabila lovitura de stat savarsita in Parlamentul Romaniei. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, nu al castigarii alegerilor, ci al fraudarii vointei electoratului, PDL a incercat si incearca in continuare sa schimbe, in ultimul moment, calendarul si regulile dupa care se desfasoara alegerile.
Una dintre tintele predilecte si urmarite constant este redesenarea colegiilor electorale, in asa fel incat, in mod artificial, sa fie maximalizate sansele PDL de a castiga. In acest scop, pentru a da o aparenta de legalitate acestei operatii, vor fi invocate nu sondajele de opinie, asa cum, in mod imprudent si chiar natang, a anuntat Roberta Anastase, ci rezultatele recensamantului. Pentru ca, de fapt, legea asa si spune. Dupa orice recensamant, in raport cu cresterea sau scaderea populatiei intr-o anumita zona, se aduc modificari colegiilor.
Dar care sunt rezultatele recensamantului? Cele reale, asa cum au rezultat la capatul unei vaste operatiuni la nivel national, care s-a desfasurat in urma cu cateva luni, sau falsele rezultate, astfel cum vor fi ele facute publice dupa ce au fost prelucrate in laboratoarele regimului Traian Basescu?
Recensamantul este suportat din banul public. Rezultatele lui sunt un bun public. Necomunicarea rezultatelor de atata amar de vreme este extrem de suspecta. Schimonosirea rezultatelor, in functie de interesele politice ale unui partid, este nu numai o grava abatere de la democratie, ci si o infractiune. Deosebit de grava. Care implica si deturnarea banilor publici. Sub comunisti, Institutul National de Statistica era alcatuit, aproape in exclusivitate, de lucratori ai aparatului Securitatii. Pentru ca, daca ne amintim bine, populatia era sistematic mintita cu rezultate false ale Institutului National de Statistica, conform careia produceam mai mult decat produceam in realitate si traiam mai bine decat traiam in realitate. Intrucat, in ultimii 20 de ani, nimeni nu a stat cu ochii pe INS, acolo nu s-a facut niciun fel de curatenie, ci, dimpotriva, politia politica a functionat si s-a dezvoltat in continuare. Astazi, INS este un excelent instrument in mana regimului Basescu.
Rezultatele recensamantului, sau cele mai multe dintre ele, puteau fi facute publice la cateva zile de la incheierea operatiunii, imediat dupa ce datele culese erau introduse in sistemul electronic. Nu s-a intamplat acest lucru nici dupa cateva luni. Ce poate insemna asta? Ca, mai intai, PDL deseneaza colegiile asa cum ii convine iar apoi potriveste datele statistice ale recensamantului, in asa fel incat ele sa motiveze si sa legalizeze diversiune. Cine ii opreste cat timp, inca, nu este prea tarziu? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998