CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vintu, din nou in arest

0 comentarii / 1382 vizualizări / 21 aprilie 2011

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost scos, azi, în scaunul cu rotile din sediul Parchetului General, el fiind urcat într-o dubă a poliţiei şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, unde îşi va petrece noaptea, urmând ca joi să fie dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Sorin Ovidiu Vîntu nu a dorit să dea declaraţii ziariştilor.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, azi, reţinerea lui Vîntu, acuzat de săvârşirea infracţiunii de şantaj.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis Agerpres, împreună cu Vîntu a fost reţinut şi Ion Ilie Cezar.
Din probele administrate până la acest moment procesual, a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-a pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.
„Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”, se arată în comunicatul Parchetului General.
Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă au fost audiaţi ieri de procurori, anchetatorii luând decizia de a-l reţine pe Sorin Ovidiu Vîntu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998