CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vintu, in arest pentru 29 de zile

0 comentarii / 1730 vizualizări / 29 aprilie 2011

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat, azi, la Direcţia Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Capitalei, unde îşi va petrece următoarele 29 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea sa preventivă, alături de Ion Ilie Cezar, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru şantaj.

Înainte de a intra în sediul DCP, în jurul orei 14.30, Vîntu a declarat că managerul postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, „este doar o unealtă în mâna Cotroceniului” şi are o „surpriză” pentru preşedintele Băsescu, pe care a promis că o va face publică luni.

Vîntu a mai spus că, în momentul în care a ajuns azi dimineaţă, la Tribunalul Bucureşti, „mandatele erau deja scrise”.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi, pe 20 aprilie, conform Agerpres, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţia că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.

„Actele de ameninţare şi constrângere au fost întreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care, la rândul său, urma să obţină un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”, susţin procurorii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998