CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vintu o face zob pe Udrea: ”O gospodina deraiata de la cratita”

0 comentarii / 1647 vizualizări / 9 august 2010

Sorin Vîntu susține, în ultimul său interviu, că Elena Udrea este detestată profund de către majoritatea pedeliștilor și crede că, pentru România, ar fi un dezastru să se trezească în fruntea guvernului cu o ”gospodină deraiată de la cratiță”, un atac neobișnuit de tăios la adresa ministrului Turismului din partea unuia dintre mogulii ”favoriți” ai președintelui.

Băsescu, titanul democrației care cade mereu de pe cal
Vîntu afirmă despre președinte, în interviul acordat ziarului ”Bursa”, că este „o mediocritate nervoasă”. ”Omul este mărunt. Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate că le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă. Pentru Traian Băsescu, lumea se împarte în două: obedienţii decerebraţi (pe care îi dispreţuieşte în secret, dar nu-i atacă la vedere) şi restul. Restul „se bucură” de deplina ură a domniei sale. Fac parte din „restul”. Mă atacă periodic, în această logică fără silogisme. Aburcat pe piedestalul unei „înalte moralităţi”, acest „titan al democraţiei româneşti” face ce face şi cade de pe cal.(…)Din nefericire, nu a reuşit să modernizeze nimic. A căzut de pe cal. E obiceiul lui Băsescu”. Magnatul mai spune că ”lui Băsescu îi lipseşte convingerea din spatele ideilor. Ideile nu sunt suficiente, prin sine, ci sunt împinse de convingerile din spate, iar convingerile provin dintr-o viziune. La rândul ei, viziunea iradiază dintr-o metafizică. Cabotin, Băsescu şi-a însuşit doar ideile, dar nu deţine nimic din ceea ce ar trebui să se afle îndărătul lor. Nu are convingeri. Nu are acces la viziune. Şi este departe de orice metafizică. În schimb are puterea politică. Să foloseşti uriaşa putere a Preşedinţiei doar pentru a-l pune pe Maior să asculte telefoanele şi pe Morar să-i aresteze pe duşmani, asta ilustrează o mentalitate măruntă, de chelner care strică afacerea, pentru ciubuc”.

Elena Udrea, mediocritatea subalternă
Vîntu nu o uită nici pe Elena Udrea: ”În România se întâmplă numai atât cât îl duce capul pe Traian Băsescu, acţionând prin mediocritatea subalternă a lui Emil Boc şi prin Elena Udrea. Grupul nu poate fi suspectat de „viziune”. Este cel mai „ciudat” guvern al nostru, de la fanarioţi încoace. Nu banii lipsesc guvernului acestuia, ci minimum de inteligenţă. Creier, nu bani”. El spune că ”PDL-iştii au conştientizat că Băsescu nu mai reprezintă un „activ”, ci este un bolovan legat de picioarele partidului. Majoritatea PDL-iştilor îi urăşte pe Băsescu, Boc şi Udrea. Pentru majoritatea PDL-iştilor, grupul celor trei este identificat drept „axă a răului”. Finalmente, magnatul îi mai dă o lovitură Elenei Udrea, afirmînd, profetic, că ar fi un dezastru ”Să ne trezim cu o gospodină deraiată de la cratiţă drept premier”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998