CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vintu: ”Oamenii lui Basescu mi-au cerut Realitatea”

0 comentarii / 1534 vizualizări / 15 septembrie 2010

Sorin Ovidiu Vântu a declarat, azi, în faţa completului care judecă recursul acestuia faţă de decizia de arestare preventivă, că şeful statului i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru „progresul României”.

„În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României”, a declarat Vântu, miercuri, în faţa instanţei care judecă recursul său faţă de hotărârea prin care instanţa inferioară a decis arestarea sa şi a altor două persoane pentru 29 de zile, sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

Vântu a continuat declaraţia, arătând că, „după aceea”, mai mulţi „emisari” ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă „Realitatea”.

„După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat… Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea”, a spus Vântu în sala de judecată, conform Mediafax.

Omul de afaceri şi -a continuat atacurile la adresa preşedintelui, acuzându-l pe acesta că „face totul” prin Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi că „recrutează” procurori şi oameni din presă.

„Băsescu face totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar”, a spus omul de afaceri.

Acesta susţine că a fost monitorizat chiar şi de 140 de lucrători ai SRI, vorbind chiar şi de închirierea unei frecvenţe de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul său.

„140 de oameni din SRI m-au monitorizat, iar în ultima perioadă doar 40; s-a închiriat chiar şi o frecvenţă pe satelit pentru înregistrarea microfonului de la telefonul meu”, a mai spus Sorin Ovidiu Vântu în faţa instanţei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998