CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Vizita premierului olandez și o coincidență mai mult decît bizară

24 comentarii / 5981 vizualizări / 14 octombrie 2022

Și totuși, de ce a venit în România premierul olandez Mark Rutte și s-a văzut cu președintele Iohannis? Ca să ne stingă lumină vizavi de Schengen? Ca să își viziteze soldații din România? Ca să prilejuiască achiziția navelor-pompier de către Arafat? Ca să ceară portul Constanța în contul Schengen? Sunt întrebări legitime, deocamdată fără răspuns. Foarte interesant, însă, există o coincidență legată de vizita lui atît de mare încît devine suspectă.

Mai concret, exact în ziua în care Rutte ieșea la rampă la braț cu Klaus Iohannis, miercuri, 12 octombrie, Înalta Curte de Casație și de Justiție dezbătea și dădea verdictul final într-un dosar de cinci stele implicînd olandezi.

După cum dezvăluie azi siteul Justnews.ro, ÎCCJ a finalizat miercuri, dosarul nr. 47/2/2020, în care compania olandeză Damen solicita anularea HG nr. 48 din 2018.

Iar decizia definitivă este: ”Respinge recursurile formulate de reclamanta Damen Schelde Naval ShipBuilding BV împotriva soluţiei pronunţată asupra cererii de sesizare a CCR şi a Sentinţei civile nr. 1344 din 15 decembrie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondate”.

În dosarul nr. 47/2/2020, Damen SNS BV, reamintește Justnews, în contradictoriu cu Guvernul României, solicitase anularea HG nr. 48 din 2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului esenţial de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”. În decembrie 2020, Curtea de Apel București a decis să respingă acțiunea ca inadmisibilă, dar soluția nu era definitivă.

MApN preciza atunci că programul de achiziție se derulează în conformitate cu procedurile prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 48 din 2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului esenţial de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”.
În iulie 2020, Ministerul Apărării Naționale anunța într-un comunicat, că, abia după soluționarea definitivă a trei dosare în care compania Damen Schelde Naval Shipbuilding (SNS) BV formulase cereri în contradictoriu cu Guvernul României sau MApN, va avea temeiul legal pentru finalizarea procedurii de achiziție a corvetelor multifuncționale.

Cele 3 dosare invocate atunci erau:

1) Dosarul nr. 4113/2/2019, aflat pe rolul Curții de Apel București – contestație atribuire Decizia 1026/26/06/2019 emisă de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Acest dosar a fost suspendat până la soluționarea definitivă a dosarului 21131/3/2019. Soluția definitivă a fost pronunțată în data de 2 decembrie;
2) Dosarul nr. 6869/2/2019, înregistrat la Curtea de Apel București, având ca obiect cererea formulată de Damen SNS BV pentru anulare act administrativ (adresa nr. A3/10084/28.10.2019). Prin Sentința nr. 558/08/07/2020, Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată acțiunea. Hotărârea instanței nu este încă motivată;
3) Dosarul nr. 47/2/2020, cel în care a pronunțat o soluție Curtea de Apel București, și în care Damen SNS BV, în contradictoriu cu Guvernul României, cerea anularea HG nr. 48 din 2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente programului esenţial de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”.

În ziua vizitei lui Rutte, olandezii de la Damen au pierdut definitiv una dintre cele trei mari bătălii deschise în justiție în scandalul corvetelor. O fi plecat fericit Rutte de la noi? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

24 Comentarii

 1. E foarte bine!
  Din experienta de dupa 89, am constatat ca acesti asasini economici (atunci ii rasfatam cu termenul de investitori strategici) dupa ce isi ating scopurile lor pecuniare vor si un fel de satisfactie rituala in a si umili prada. In acest moment sunt destule elemente, sa le dam peste unghii si sa i trimitem la digurile lor sa si culeaga lalelel si legumele lor umflate cu pompa. Pana una alta cerealele tranziteaza prin Ro si trebuie sa rezolvam toate chestiunile in care trebuie sa primim satisfactie. In bolovanul de la Cotroceni nu am nici cea mai mica incredere. pnl-u isi joaca aia 5 %care le trebe ca sa intre in parlament, iar psd-ul cartea de totul sau nimic.
  Hai sa vedem, daca tot AUR o sa fie de vina..

 2. Antevorbitorul „Nicu” este un bou sinistru care se baga aiurea in seama.
  Olanda este ţara unde s-a înfiinţat Grupul Bilderberg iar descendentul lui William de Orange, regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos, prim-ministrul său Mark Rutte și ministrul său de externe Wopke Hoekstra, toți trei au participat la cea de-a 68-a Conferință Bilderberg, care a avut loc între 2 și 5 iunie 2022, la Mandarin Oriental din Washington DC (și când consideri că „mandarina” este portocalie, cercul este complet).
  De această dată, în 2022, Grupul Bilderberg a anunțat evenimentul abia după începerea întâlnirii, instaurând un secret maxim.
  Această întârziere în difuzarea informațiilor a împiedicat, de facto, orice jurnalist european să poată ajunge la Washington la timp, iar din partea americană doar doi jurnaliști independenți cu camerele lor au filmat de la distanţă Mandarin Oriental (Josh Friedman și Luke Rudkowski).
  În interiorul hotelului, între conspiratori, erau de cinci ori mai mulţi reprezentanţi ai ”presei” decât în afara. În interiorul zidurilor conferinţei se aflau manageri, proprietari, editori şi jurnalişti ai sistemului global din grupuri precum Prisa, Axel Springer, The Economist, Financial Times, The Atlantic, Domani, Helsingin Sanomat Newspaper etc.
  AGENDA întrunirii a fost următoarea:
  Realierile geopolitice (cum să fie dirijate)
  Provocările NATO (cum va acţiona acesta alianţă militară în războiul global programat)
  China (cum s-o mai fie ţinută în lesă)
  Realinierea Indo-Pacific (cum să mai fie dominată)
  Competiția de tehnologie chino-americană
  Rusia (cum să fie înfrântă)
  Continuitatea Guvernanaţei și a Economiei globale
  Perturbarea sistemului financiar global
  Dezinformarea (cum o controlăm)
  Securitate și durabilitate energetică
  Sănătate post pandemie (cum să se menţină ”cuceririle” controlului social impuse în pandemiei)
  Fragmentarea Societăților Democratice
  Comerț și deglobalizare
  Ucraina (cum să fie folositor acest război)
  #
  Agenda scârțâie sub greutatea războiului și a „realiniilor geopolitice”, iar acest lucru s-a reflectat în lista participanților.

  • nu inteleg de ce bou si sinistru (!?)
   Trecand peste tandreturile primite constat ca :
   1) textul asta a fost scris de sefu’ . Alt staif..
   2) In esenta am spus acelasi lucru. Eu din totdeauna si voi (de la um), abia de acum.
   3) trebuie sa invatati sa fiti politicosi! Da, speranta moare ultima..

   • si sinistru pentru ca macani vorbe lugubre, cretine, crezndu-te si vreu destept..

    • esti constient ca toate rautatile se platesc pe lumea asta, dar si pe cealalata!

     • Nu e mai scumpa prostia si chiar se „plateste” din greu, pe loc?

 3. Adunați la Washington pentru această conferință de la Bilderberg s-au aflat cei mai înalți membri ai complexului militar-industrial, așa cum a definit-o președintele Dwight Eisenhower în discursul său de adio din 17 ianuarie 1961. Ei au fost acolo pentru a stabili cum sprijină războiul din Ucraina, invitându-l la discuţiile secrete şi pe ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarowa, ca și pe directorul general al companiei energetice ucrainene, Naftagaz, Yuriy Vitrenko.
  Dar au discutat şi despre o confruntare viitoare cu China.
  Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut ocazia să discute la această îtâlnire de „club privat“ de la Washington despre afaceri internaționale cu prim-ministrul finlandez Sanna Marin, după cum a raportat el însuși pe Twitter: „Am fost încântat să mă întâlnesc cu Marin Sanna, prim-ministrul partenerului nostru apropiat, Finlanda, la Washington. Am discutat despre necesitatea de a aborda preocupările Turciei și de a promova cererea Finlandei și Suediei de aderare la NATO.”
  Însă nu a precizat în ce context a avut loc întâlnirea lor și unde a fost făcută fotografia pe care a publicat-o în atașament, căci erau chiar la întrunirea secretă a Bilderberg.
  Cu toate acestea, așa cum a scris jurnalistul Charlie Skelton pe contul său de Twitter, „Este o ironie nebună că șeful NATO face mai multe rapoarte reale despre #bilderberg2022 decât aproape orice canal de știri din lume”.
  Pe lângă secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, directorul Consiliului Național de Securitate al SUA, Jake Sullivan, și liderii CIA, CISA, GCHQ și DGSE, a fost prezent și Kurt Campbell, coordonatorul Casei Albe pentru Indo-Pacific la Consiliul Național de Securitate. Directorul principal pentru Tehnologie și Securitate Națională la Consiliul Național de Securitate, Tarun Chhabra. Secretarul adjunct al Apărării pentru Afaceri Internaționale de Securitate, Celeste Wallander. Și directorul Biroului de Evaluare Net din Biroul Secretarului Apărării, James H. Baker.
  Din Europa au venit în taină președintele Consiliului European Charles Michel, vicepreședintele Comisiei Europene Margaritis Schinas și comisarul european pentru justiție Didier Reynders, după cum s-a menționat deja prin presă, însoțiți de președintele Eurogrupului și ministrul irlandez de finanțe Paschal Donohoe.
  Lista completă a participanţilor am dat-o pe PublicIntelligence net, dar
  Vedeţi şi articolul „Bilderberg 2022 – când, unde și peste cine va cădea bomba“
  https://www.cotidianul.ro/bilderberg-2022-cand-unde-si-peste-cine-va-cadea-bomba/

  • Ati intrecut toate asteptarile de data asta.
   Ce va costa pe voi, sa i considerati pe semenii vostrii la fel de buni / inteligenti ca voi?
   Invatati sa va purtati frumos.

   • Freacă-te de vreun copac prin dosuri, nu te mai freca prin public, de oameni.

  • Ti-am verificat asertiunile legate de intalnirea Bilderberg si participanti, sunt corecte, imi place opinia ta, ignora prostii care nu au nimic de spus.

 4. @ Politica lu’ 30%, aproximativ, participare la vot, ?

 5. & Cică „buricul existenței speciei” ar fi pe la Rutte și la Iohannis,? ,,Deciii” ( Ion Cristoiu -exprimări) , dacă se fac Rutte la Iohannis specia ar putea fi mai bine „avantajată”, ?

 6. Intrebarea este cum au indraznit slugile din (in)justitie sa faca asa ceva?

 7. @ E responsabilitatea celor care îi acceptă în Schengen pe PNL-iști și PSD-iști, electoratul român arătându-se din ce în ce mai puțin interesat de politicile lor, ?

 8. […] Bogdan Tiberiu Iacob Sursa: inpolitics.ro […]

 9. «Deutsche Bank, ai cărei reprezentanţi nu lipsesc nici ei, niciodată, de la şedinţele Bilderberg, este cea mai mare bancă particulară din Germania şi una dintre cele mai importante instituţii financiare la nivel mondial. Are peste 100.000 de angajaţi în peste 70 de ţări, fiind foarte activă în Europa. Este, totodată, banca germană care sprijină Siebenbürgisch-Sächsischen Stiftung (Fundaţia Saxonilor Transilvăneni), care, la rândul ei, a susţinut ascensiunea politică a lui Iohannis.
  De aceea, Iohannis i-a şi decernat lui Habermann, şeful fundaţiei saxone, în 2007, titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, Iohannis începând, în acelaşi an, să viziteze Germania într-un ritm debordant…
  ………
  …în 2005, cum am mai arătat, misiunea de a discuta posibilitatea ca Iohannis să fie propulsat în fruntea României i-a revenit, la întrunirea Bilderberg, lui Josef Ackermann, CEO la Deutsche Bank, ca şi fostului ministru german Otto Schily. La întrunirea Bilderberg din 2014, de la Copenhaga, acest rol i-a revenit lui Paul M. Achleitner, noul preşedinte al Deutsche Bank, deşi era prezent şi Josef Ackermann. De fapt, prezenţa delegaţilor germani şi austrieci a fost foarte mare în Danemarca, unde s-a întrunit Bilderberg în 2014, iar între subiectele principale de discuţie erau modul cum să se deturneze trezirea politică naţională globală, ce ameninţă să împiedice agenda pe termen lung a Bilderberg pentru centralizarea puterii globale într-o lume politică federativă, realizarea un parteneriat comercial şi de investiţii transatlantic (Transatlantic Trade and Investment Partnership – TTIP), la care UE lucrează cu administraţia SUA, dar şi situaţia Estului Europei, cu zgomotoasa criză din Ucraina şi deterioarea relaţiei dintre Rusia şi NATO, mai ales că Vladimir Putin a „contestat sistemul internaţional“, încercând, se tem membrii Bilderberg, să construiască o ordine mondială alternativă în jurul ţărilor BRICS, ce ar conduce la un sistem „multi-polar“ ce ar lovi dolarul ca monedă de rezervă mondială şi, totodată, ar şubrezi la greu axa de putere SUA-UE-NATO (cf. Paul Joseph Watson, „Bilderberg Agenda Revealed: Elite Desperate to Rescue Unipolar World“ 2014).
  [TTIP reprezintă o componentă integrantă a încercării Bilderberg de a salva lumea unipolară prin crearea unei „companii mondiale“, iniţial printr-o zonă de comerţ liber ce ar conecta Statele Unite cu Europa. La fel cum şi Uniunea Europeană a început ca o simplă zonă de comerţ liber şi s-a transformat în cele din urmă într-o federaţie politică care controlează mai mult de 50% din legile şi reglementările statelor sale membre, în total dispreţ faţă de suveranitatea naţională şi democraţie. TTIP este proiectat să realizeze acelaşi obiectiv, doar că pe o scară mai mare.]
  În acest context, germanii de la întrunirea Bilderberg şi-au lămurit partenerii că, în interesul transatlantic, cel mai indicat şef de stat în România, nu ar putea fi decât Klaus Iohannis, singurul care ar garanta interesul lumii unipolare occidentale la marginea imperiului acesteia, într-o zonă în care războiul NATO-Rusia poate izbucni oricând. De aceea toate forţele, inclusiv cele americane, ale „societăţii civile“ de comandă politică, ar trebui să lupte să îl aducă în funcţie. Iar fundaţiile politice germane sau ong-urile soroşiste, în frunte cu GDS-ul, chiar au acţionat.
  Dealtfel, profesorul german care, în România, se ocupă de finanţarea Colegiului Noua Europă al GDS-istului Andrei Pleşu, susţinător şi el al lui Iohannis la prezidenţiale (în 2014, cum detaliem mai jos), Wolf Lepenies, adică, este din 2004 membru în conducerea companiei germane Axel Springer AG, care în 2014 avea mai mulţi reprezentanţi la întrunirea Bilderberg de la Copenhaga, unde se mai afla şi generalul american David Petraeus, prietenul şefului militar al SRI, Florian Coldea, care în acelaşi timp se întâlnea la Bucureşti, la sediul SRI de la Băneasa, cu liberalii Eduard Hellvig şi Marian Petrache, pentru a-i asigura de non-combatul SRI-ului la adresa lui Iohannis şi de succesul acestuia la prezidenţiale (cum vom detalia câteva pagini mai jos). Astfel că, în 2015, Hellvig devenea şeful civil al SRI, iar Coldea şeful absolut, de facto (pentru o vreme!?).»
  ––
  ( după cartea „Iohannis şi Tronurile Puterii – Imperium Anglo Saxono Judeo Masonicum“ )

 10. & „Cică apusul ar fi cu „înțelepciunea” ce ar fi de arătat răsăritului” , ?

 11. & „Vitejii” apusului erau de regulă bețivi , leneși, turbulenți, desfrânați, ceea ce ar putea fi și o explicație pentru diminuarea rolului albilor în societatea apuseană și ca pondere globală, ?

 12. LASA CA VA ALINIAZA PUTIN…INVATATI RUSESTE CA VINE IARNA SI SANTA KLAUS O BELESTE ROMANESTE! SICRIUL NU ARE BUZUNARE SI IOHANNIS NU POATE LUA NIMIC IN IAD CU EL TOT UN PRAPADIT INTRA IN PAMANT. DAR IUDA! IUDA A TRAIT, IUDA MERGE SI LA JUDECATA LUI DUMNEZEU! STERP, MUT SI TRADATOR! SIKTIR PROGRESISMUL VOSTRU DE KAKANARI! INVATATI RUSESTE CA VA VA TREBUI!

 13. & Cică ăia care dat și mai dau titluri științifice spun că le-au dat prost, la plagiatori, ?”Jmecherii intelectualității, ?

 14. & Ăstora „le-a ieșit în ghicitoare” că titlurile științifice pe care le-au dat nu au fost atribuite destinatarilor „aleși” și că „au consumat fondul de titluri științifice” ,?

 15. @ Liderii politici și militari ca „gestionarii de manifestări suicidale și criminale” , ?
  Nu are ce căuta în societățile pretinse moderne obligativitatea participării la „confruntări militare” cerute de „gestionarii de manifestări suicidale și criminale”, ?

 16. Cat detine Olanda din pamantul Romaniei?????????????????????????????????????????????????????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998