CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Vladimir Tismaneanu, reactie in cazul hartuitorului de la Contributors si Adevarul

4 comentarii / 2979 vizualizări / 14 iulie 2020

Politologul Vladimir Tismăneanu reacționează în scandalul scriitoarei hărțuite de criticul de teatru Mircea Morariu:

”Hărțuirea unei doamne: Nu cred că poți face elogiul prieteniei fără să fii solidar cu cei care-ți sunt prieteni de idei si de valori. Marta Petreu este o adevărată prietenă, o intelectuală de o arzătoare si temerara autenticitate. Profesoară de istoria filosofiei, poetă, romancieră, eseistă, Marta a scris cărți esentiale pe teme adeseori spinoase. A făcut-o in chip tenace, natural, necrispat si superb documentat. Colaborez de ani de zile la revista „Apostrof”, acea comunitate spirituală inițiată si inspirată de Marta. As mai avea multe de adăugat, dar mă opresc aici. Azi am aflat despre supliciul psihologic la care a fost supusă de către un om care făcea parte din lista mea de prieteni. Si nu numai a mea. Nu i-am scris incă Martei, nici măcar nu stiu ce i-as putea spune decat că e ceva sinistru. Evident, am blocat persoana respectivă. Ceea ce mă sperie este că e vorba de cineva care scrie frecvent despre istoria Europei Libere. Marta este o doamnă. Nu pentru că este profesoară universitară, ci pentru că stie să distingă intre Bine si Rău. Spre deosebire de cel care a supus-o, cu perversă perseverență, acestei cazne a minții si a sufletului…” scrie Tismăneanu, pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Tismaneanu asta nu e domnule politolog. E „vector de opinie”. E agent de influenta inregimentat. Un basist modest, nici macar unul ordinar.

  2. Cine sa mai fie basist daca nu mai are nimic de supt. Ia intrebatii pe Funeriu, apropo de satisfactia lui, intemeiata de altfel, legata de Puie Monta, doctor docent mincinos sadea. Pisic cu nevasta de vita nobila comunista, daca nu noi, atunci cine?

    Suna pesedist, este?

    • Pupinbăsiștii, așa cum ești și tu, rămân cu buzele pe anusul lui Băsescu forever gen.

  3. Pupincurist pentru eternitate ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998