CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea cititorului: ”Domnule Boc, Guvernul nu e mosia parintilor dumitale!”

0 comentarii / 1430 vizualizări / 27 ianuarie 2012

Am urmarit cu uimire conferinta de presa de la Transporturi in care domnul prim ministru Boc a smuls microfonul doamnei Boagiu si a spus ca el nu are timp de stat la ”sezatoare” si ca ei, guvernantii, ”au treaba”, de parca nu ar mai putea sa doarma domnul Boc din pricina zapezilor care au paralizat intreaga tara.

Eu nu cred ca noi, cetatenii acestei tari, mai avem timp de „sezatori”… De altfel, sezatori nu mai exista nici macar la sate si, pesemne, domnul Boc isi aduce aminte cu nostalgie de acest termen din copilarie. Primul ministru trebuie sa realizeze ca, acolo la Guvern, el nu se afla pe mosia parintilor. Macar in ultimul ceas sa isi dea seama ca el este un simplu administrator de tara si, ca atare, este obligat sa dea socoteala cetatenilor despre tot ceea ce face acolo.

In definitiv, nimeni nu ii cere domnului Boc sa dea personal zapada cu lopata de pe strazi sau sa iasa in conferinte ca sa schimbe impresii despre starea meteo. El nu trebuie decat sa fie un manager bun care sa stie sa isi organizeze armata de subalternii si sa-i coordoneze in asa fel incat acestia sa faca ce trebuie pentru tara. E doar problema domnului Boc daca, într-un exces de demagogie, iese in prim-plan si o ia ”in piept” de la jurnalistii care-l infrunta. Sa nu uite ca jurnalistii sunt prezenti la conferinta nu pentru ca ar avea ceva personal cu el, ci pentru ca sunt angajati si platiti sa faca asta, sa serveasca poporului informatii. Eu nu cred ca vreun jurnalist de la acea conferinta a pus intrebari personale. De fapt, intrebarile ziaristilor sunt intrebarile poporului.

În orice tara democratica aflata intr-o stare de calamitate (iar viscolul de ieri, in cursul caruia au murit trei romani si alte câteva sute au stat blocați pe strazile patriei, in trafic, se incadreaza perfect la o atare stare de calamitate) exista comandamente speciale de la diferite institutii care, prin responsabilii lor, ies periodic si informeaza populatia despre situatia din tara. Ori, acea declaratie a domnului Boc care declara sus si tare ca mai sunt cca 20-30 de masini inzapezite, este de-a dreptul absurda. Pai, mai sunt 20, sau mai sunt 30? Daca esti la conducerea unui astfel de comandament trebuie sa stii si cate pisici sunt, eventual, in masinile alea inzapezite. Domnul Boc nu ne-a spus, practic, nimic. Și noi ne-am putea da cu părerea, de acasa, cam cate masini au ramas inzapezite pe sosea.

De fapt, de ce ma mai mir? Acest guvern da dovada despotismului si a dictaturii de care este capabil. Cei care s-au cocotat la putere au ramas la acelasi nivel al fostilor guvernanti comunisti care au creat discrepante sociale si dusmanie de clasa fiindca au spus ca e bine ca totul sa fie ”la comun”. Și cei care ocupa functii inalte se cred ”patroni” ai bunurilor comune ale statului. Si iata mod de abordare a unui prim ministru, de parca el ar fi proprietarul statului.
Acest domn care este la carma tarii nu stie nici macar cum se defineste in DEX cuvantul „democratie”. Democratie inseamna in primul rand
respectul pentru celalalt cetatean. De fapt, cetatenii respecta legi si reguli de
convietuire peste tot in lume, iar, cei care conduc sunt obligati sa dea exemplu de un asfel de comportament. Am vazut la televizor ca Angela Merkel, cogeamitea politicianul, a facut vacanta de Revelion intr-o statiune din Italia si a stat cazata la o pensiune de 3 stele. Nu a strambat din nas cand a trebuit sa stea la coada la teleferic si nu a fost insotita de garzi. Probabil ca acestea au stat ascunse pe undeva si oamenii care stateau la coada nu s-au simtit jenati de garzi, multi dintre ei nici nu au bagat de seama langa cine stateau.
Și acesta este un exemplu de democratie! Nu mersul sa dai cu lopata zapada inconjurat de 20 de garzi de corp si tot atati ziaristi. (Scrisoare primita azi prin e-mail de la o cititoare a siteului Inpolitics)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998