CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea Rusiei anunta evenimente grave in spatiul balcanic, in viitorul apropiat

0 comentarii / 1437 vizualizări / 5 martie 2013

Postul ”Vocea Rusiei” aruncă pe piață o teorie explozivă legată de respingerea aderării României la spațiul Schengen, afirmînd că UE, cu mîna Germaniei, a dorit să se protejeze de evenimente grave care urmează să aibă loc în spațiul balcanic, în viitorul apropiat.

”Ministrul de interne al Germaniei a aplicat o lovitură sub centură puterii de la Bucureşti. În fond, nu s-a întâmplat nimic nou şi nimic tragic. Uniunea Europeană i-a amintit încă o dată României şi Bulgariei că aceste ţări nu au fost şi nu vor fi vreodată tratate pe picior de egalitate de către restul ţărilor europene. Anul trecut, rolul de a arăta României poziţia ei reală în Europa a fost asumat de Olanda. Acum, a venit rândul Germaniei” se afirmă într-un material publicat azi pe siteul postului rusesc de radio, cunoscut drept porta-vocea Kremlinului.
”Se poate constata că gestul Germaniei are câteva sensuri. În primul rând, Germania blochează intrarea României în Schengen, aplicând astfel o măsură asiguratorie, care va proteja spaţiul european de anumite consecinţe ale evenimentelor care se vor desfăşura în viitorul apropiat în spaţiul balcanic. Nimic „personal”, doar pragmatism care vizează securitatea proprie. În al doilea rând, Germania face un gest demonstrativ pentru a arăta cu exactitate statutul real al României, ba chiar şi un oarecare dezinteres faţă de această zonă, împingând-o în mod vădit într-o altă direcţie geopolitică. Restul concluziilor, se deduc uşor şi sunt mult prea evidente pentru a mai fi scrise” mai scrie oficiosul Kremlinului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998