CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

VOCEA RUSIEI: Basescu e suparat ca Romania nu mai e o colonie

0 comentarii / 1219 vizualizări / 6 iulie 2013

Postul de radio moscovit Vocea Rusiei atacă tăios criticile lui Traian Băsescu la adresa turneului asiatic al lui Ponta, susținînd că pe acesta îl deranjează faptul că România și-a depășit statutul de colonie a unor mari puteri, redobîndindu-și statutul de țară capabilă să își ia destinul în mîini. Ori te pomenești că supărarea președintelui pleacă de la faptul că referendumul de suspendare s-a dovedit valid, aruncînd în aer scenarita loviturii de stat de anul trecut, mai spun analiștii postului.

”Succesul premierului Victor Ponta în China a deranjat multe capete luminate, printre care, la loc de cinste, se află și Traian Băsescu. Firește că orice reușită a premierului este o catastrofă pentru Băsescu, PDL, Mișcarea Populară și fanii portocalii pentru că invalidează apocalipsa pe care ei o anunțau și și-o doreau din partea Guvernului. România a redevenit o țară, pe cine supără acest lucru?” afirmă Vocea Rusiei într-un material postat azi pe site.

”Un parteneriat strategic cu China? Nu avem nevoie, este părerea Cotroceniului. Noi trebuie să stăm cuminți în cușcă și să primim din când în când câte un os, nu să fim o țară puternică și care își decide singură propriul destin și parteneriatele în funcție de interesele naționale. Acesta este mesajul de supărare al președintelui Băsescu, dar și al tuturor care nu văd cu ochi buni cum România se deschide către Asia. (…)Sau poate supărarea cea mare a plecat de la cvorumul referendumului, care s-a dovedit valid, ceea ce aruncă în aer toată scenarita ”loviturii de stat”. O lovitură de stat are loc precum în Egipt, nu prin vot popular majoritar acordat în urma unei proceduri parlamentare(…)

Nu am știut, când am văzut derularea turneului asiatic, că această ieșire din izolare a României și faptul că a redevenit o țară, depășind statutul de colonie, va stârni un asemenea cuib de vipere. Doar o colonie nu are voie să-și desfășoare relațiile externe după cum consideră de cuviință și după cum îi este util. Credeam că pionii portocalii îi vor lăsa României dreptul să aibă un viitor, dacă tot i-au distrus trecutul ultimilor ani, iar în prezent fac tot ce pot pentru a bloca deschiderile țării” mai spune Vocea Rusiei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998