CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea Rusiei: De ce nu a primit Ponta niciun ban de la chinezi

0 comentarii / 2181 vizualizări / 22 septembrie 2014

Organul de presă moscovit Vocea Rusiei are o teorie inedită menită să explice de ce, în ciuda declarațiilor pompoase și a vizitelor reciproce din ultimul an, Victor Ponta nu s-a ales cu niciun ban de pe urma chinezilor.

”Este foarte probabil ca Beijing-ul să se fi convins de inabilitatea lui Victor Ponta și a celor din spatele lui Victor Ponta să facă realpolitik(…) Într-un timp foarte scurt, Ponta s-a transformat dintr-un ”politician de perspectivă” care dădea semne că ar înțelege schimbările tectonice care se petrec în zona geopolitică, într-un personaj instabil care nu înțelege seriozitatea situației în care se află el și țara pe care el intenționează să o conducă. Cel mai probabil, declarațiile lui Ponta referitoare la o nouă bază permanentă a NATO și incidentele cu aeronava lui Rogozin au fost cele două picături care au umplut paharul. Consilierii de campanie aduși de la Washington cu tot cu mesajele pregătite de Departamentul de Stat au fost cireașa de pe tort. Ponta a demonstrat că nu înțelege diferența fină între a balansa interesele Marilor Puteri și a avea un comportament de doamnă ușuratică.
S-a produs o descoperire tragică, dar previzibilă. În Victor Ponta zace un mic Traian Băsescu, care de-abia așteaptă să înflorească după ce va fi transplantat la Cotroceni” scriu analiștii postului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998