CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Vocea Rusiei: ”Doar o minune il mai salveaza pe Voiculescu, ultimul mogul”

0 comentarii / 1233 vizualizări / 3 iunie 2013

Postul de radio moscovit ”Vocea Rusiei” profețește sfîrșitul iminent al lui Dan Voiculescu și al trustului său de presă, afirmînd că lupta acestora cu Traian Băsescu se apropie de sfîrșit. ”Trustul de presă pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat” scriu analiștii postului amintit într-un material difuzat azi, pe care îl prezentăm mai jos.

”Se pare că lupta dintre echipa lui Traian Băsescu şi „mogulii cei răi” se apropie de sfârşit. Dacă nu se întâmplă o minune, ultimul „mogul” va dispărea de pe scena politică, iar trustul de presă pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat.

Este clar că ţinta finală a atacului DNA nu este directorul Antena 1, ci Dan Voiculescu. Schema atacului este simplă, banală şi eficientă. Sorin Alexandrescu va fi supus unor presiuni inimaginabile în perioada în care va sta în „beciurile” justiţiei „independente” binecuvântate de coabitatorii Ponta & Băsescu. Mai mult ca sigur, ca metode de presiune vor fi folosite ameninţările, şantajul şi perspectiva de a petrece 7 ani după gratii. Dacă Alexandrescu se va dovedi necooperant, se vor găsi puncte vulnerabile care vor fi exploatate la maxim: familia, copiii şi toţi cei la care ţine. Un om trebuie să fie extrem de motivat şi pregătit din punct de vedere psihofizic pentru a rezista unei presiuni de acest gen, mai ales pe parcursul a 30-60 de zile. Scopul final este crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu. Indiferent de cât de aberantă sau ilogică va fi „mărturia” semnată de Alexandrescu, DNA o va folosi pentru distrugerea trustului. Atât Dan Voiculescu cât şi Camelia Voiculescu vor fi ţinte în dosar, deşi „justiţiarii” roş-portocalii vor face tot posibilul pentru a implica în dosar şi unele vedete ale „Antenelor”.

Identificarea metodelor de apărare este dificilă spre imposibilă. S-a văzut clar că „afilierea la CNN International” nu ajută cu nimic. Va sări Martin Schulz în apărarea „Antenelor”? Improbabil. În cazul cel mai bun, câţiva politicieni europeni vor face un apel la respectarea drepturilor presei şi nimic mai mult. În cazul cel mai rău, toţi factorii de decizie europeni sau americani vor spune poveşti despre „independenţa justiţiei”. O să iasă lumea în stradă cu sutele de mii pentru a-şi apăra vedetele? Improbabil. Electoratul nu a ieşit în stradă să-şi apere votul din vara 2012. De ce ar face-o acum?

Unul dintre aspectele care susţine scenariul în care „Antenele” şi Dan Voiculescu vor fi „terminaţi” este comportamentul lui Victor Ciutacu. Jurnalismul politic are multe asemănări cu sportul profesionist. Una dintre calităţile necesare unui sportiv profesionist este abilitatea de a-şi găsi nou club înainte de falimentul clubului la care sportivul joacă acum. Victor Ciutacu este un fin cunoscător al meandrelor politicii româneşti şi totodată este bine „racordat” la diverse surse de informaţii. Dacă acest profesionist a decis să „părăsească nava” în ciuda inerentelor dificultăţi şi costuri de imagine, înseamnă că nava este condamnată să fie torpilată.

Marea eroare a lui Dan Voiculescu a fost decizia de a nu lupta până la capăt în vara anului 2012. Atunci, ar fi avut alături 7,4 milioane de români, dar nu a avut curajul necesar. Acum, a rămas aproape solo în faţa tandemului Ponta & Băsescu care controlează atât serviciile cât şi justiţia. Jocul se apropie de un sfârşit tragic, dar previzibil. Poate, o capitulare dezonorantă îi va permite să rămână în libertate, dar în afara jocului politic. Este destul de probabil ca cei care controlează tandemul Ponta & Băsescu nu vor fi satisfăcuţi cu o capitulare şi vor dori ceva mai umilitor. Vae victis! Mai există şi o şansă pentru minuni, dar minunile necesită un curaj pe care Dan Voiculescu nu pare să-l aibă”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998