CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea Rusiei, ipoteza-surpriza: Isarescu, urmatoarea victima a PSD?

0 comentarii / 1814 vizualizări / 25 iunie 2014

Postul moscovit Vocea Rusiei sugerează, într-un material apărut în ultimele zile, că următoarea țintă a PSD, după Traian Băsescu, va fi Mugur Isărescu, potențial candidat prezidențial al dreptei, o ipoteză destul de surprinzătoare după ce guvernatorul BNR tocmai a primit un nou mandat cu binecuvîntarea puterii, iar candidat al PNL-PDL se anunță, deocamdată, Iohannis.

”Cariera politică a lui Traian Băsescu şi-a dat obştescul sfârşit. (…) Apologeţii lui Băsescu scapă din vedere, în mod voit, faptul că întreaga ”afacere Bercea” nu avea cum să nu intre în vizorul SRI şi a altor ”structuri” de acelaşi gen care de mult timp erau preocupate de aventurile ”mondialilor” ce glisau la marginea legalităţii sau depăşeau limita acesteia. Atenţia SRI, aşa cum se întâmplă de obicei, nu avea cum să fie total dezinteresată, mai ales în condiţiile în care era evident că Mircea Băsescu poate fi o sursă de materiale compromiţătoare la adresa preşedintelui. Este posibil ca la nivel instituţional, SRI să-l fi trădat pe Traian Băsescu şi să-l fi ”ţinut în întuneric” în privinţa escapadelor periculoase în care s-a implicat fratele preşedintelui, dar este absolut imposibil ca nimeni dintre ”băieţii cu ochii albaştri” care au fost fideli preşedintelui să nu fi venit la Cotroceni cu un avertisment. Concluzia este simplă: Traian Băsescu a ştiut şi prin inacţiune a binecuvântat activitatea tandemului Băsescu & Bercea.
Din punct de vedere practic, această operaţiune consemnează momentul în care serviciile l-au trădat definitiv pe preşedinte şi s-au raliat sub drapelul PSD. Probabil, această operaţiune poate fi consemnată ca un succes magistral al lui Ilie Sârbu, dar s-ar putea să fie şi o victorie pirică (a la Phyrrus n.n.). Băsescu nu prea conta în ecuaţia finală care va decide rezultatul bătăliei pentru fotoliul prezidenţial. Acum, contează cu totul altceva: are PSD un dosar la fel de consistent pe numele lui Mugur Isărescu?” se întreabă analiștii postului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998