CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea Rusiei: ”Nastase poate atrage simpatia electoratului anti-Basescu”

0 comentarii / 1751 vizualizări / 21 martie 2013

Postul de radio Vocea Rusiei, proaspăt asociat cu radioul omolog de la beijing, China Radio International, este de părere că Adrian Năstase ar putea marca o revenire politică, deși nu în viitorul foarte apropiat, și că acest lucru s-ar putea produce grație capacității de a atrage electoratul anti-Băsescu, deja nemulțumit de atitudinea față de Cotroceni a actualilor lideri pesediști.

”Eliberarea lui Adrian Năstase a provocat reacţii de bucurie în tabăra anti-Băsescu şi iritare în rândul ultraşilor portocalii. Lunile pe care fostul premier le-a petrecut în detenţie i-au îmbunătăţit considerabil imaginea publică, transformându-l într-un „martir” al justiţiei băsesciene. Probabil, foarte puţini din cei care s-au bucurat de încarcerarea lui Năstase s-au aşteptat ca eliberarea acestuia să fie acompaniată de entuziasm şi aplauze” afirmă postul moscovit.
”Totodată, se pare că cei care i-au făcut „galerie” lui Năstase în sala de judecată şi în paginile presei nu l-au aplaudat pe Năstase-omul, Năstase-blogherul sau Năstase-politicianul. Cel mai probabil, ei l-au aplaudat pe un erou al luptei anti-Băsescu, descoperind în fostul lider al PSD o întruchipare vie a sloganului „dreptate până la capăt”. Într-o conjunctură politică în care mulţi susţinători ai USL îl acuză pe Victor Ponta de pactizare cu inamicul, aura de inamic personal al lui Traian Băsescu îl face pe Adrian Năstase un politician care poate atrage simpatia electoratului anti-Băsescu. Susţinătorii înverşunaţi ai USL, dezamăgiţi de prestaţia actualului premier, par fi dispuşi să-i ierte fostului premier erorile şi aroganţa de odinioară. Acum, „galeria Năstase” aşteaptă o reîntoarcere a acestuia în viaţa politică şi radicalizarea implicită a USL. Aceste speranţe sunt deşarte şi nu au nicio legătură cu realitatea. Victor Ponta deja a dat de înţeles că Adrian Năstase nu poate spera la o funcţie de conducere în interiorul PSD, iar susţinătorii „coabitării” din cadrul USL vor face tot posibilul ca Năstase să fie izolat şi privit ca o vulnerabilitate atât din perspectiva imaginii publice cât şi din perspectiva interacţiunii cu forurile europene. Mai mult, se pare că fostul premier se simte destul de confortabil în poziţia actuală din care poate influenţa jocurile politice fără a avea vreo implicare formală în structurile politice. Cei care se aşteaptă ca fostul lider PSD să devină imediat un fel de vârf de lance în bătăliile politice, vor fi dezamăgiţi, dar nu este exclus ca cei dispuşi să aştepte vor fi recompensaţi pentru răbdare” conchid analiștii ruși. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998