CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vocea Rusiei: ”Nastase sa se considere norocos ca n-a fost executat”

0 comentarii / 2047 vizualizări / 17 ianuarie 2014

Postul moscovit Vocea Rusiei este de părere, într-un material recent difuzat, că Adrian Năstase nu dă semne nici acum, în ciuda unui intelect dezvoltat, că ar conștientiza ceea ce i s-a întîmplat prin condamnările la închisoare. Explicația pe care rușii i-o pun pe tavă ar fi aceea că fostul premier e victima politicii neocoloniale a SUA, în raport cu țara noastră.

”A doua condamnare a lui Adrian Năstase a provocat o bătălie mediatică între cei care susțin că a fost obținută o mare victorie împotriva corupției și cei care cred că ex-premierul a devenit un „deținut politic”. Ambele interpretări sunt eronate. Ceea ce s-a întâmplat cu Adrian Năstase se înscrie perfect în modul de gestiune a coloniilor practicat de Statele Unite. Este păcat că fostul premier, în ciuda unui intelect destul de dezvoltat, refuză să conștientizeze acest lucru.
Orice putere neocolonială care gestionează regimuri politice aparent democratice înscenează periodic condamnări ale foștilor guvernatori, iar în Africa mai practică și execuții, deci Adrian Năstase se poate considera norocos. America, forța care l-a uns pe Năstase la domnie și cea care l-a băgat în pușcărie, are tot interesul ca românii să creadă că problemele țării în care trăiesc nu sunt generate de statutul de colonie occidentală, ci de corupția liderilor politici. Partea ironică constă în faptul că SUA gestionează și „filtrează” clasa politică în așa fel încât la putere ajung numai executanți servili și corupți, dar poporului i se spune că el este de vină pentru că a ales (din nou!) niște politicieni corupți și incapabili. Din această cauză, Năstase a fost condamnat într-un dosar minor și șubred din punct de vedere juridic, dar aceasta a fost unica opțiune disponibilă pentru a face „un nou pas în lupta anticorupție” fără a ataca sistemul neocolonial” afirmă Vocea Rusiei. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998