CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Voiculescu declara razboi Justitiei: ”Cei care ma condamna vor plati”

0 comentarii / 2156 vizualizări / 1 martie 2011

Vicepreședintele Senatului, Dan Voiculescu, nu doar că nu concepe ieșirea din politică, în cazul unui verdict final al justiției de poliție politică, așa cum se speculează în presa ultimelor zile, dar este ferm decis să lupte pînă la capăt. Mai mult, el amenință că cei care îl vor condamna, ca și cei care l-au acuzat de colaborare cu fosta Securitate, vor da socoteală, la un moment dat.

Dan Voiculescu afirmă, într-o postare pe blogul propriu, că așteaptă cu încredere verdictul final al Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe 3 martie, legat de acuzația că ar fi făcut poliție politică. În cazul în care nu va fi achitat, el anunță de pe acum că va depune plîngere contra României la CEDO.

”Acum astept decizia ICCJ. Faptul ca surse arondate puterii cunosteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanta ar trebui sa il pronunte joi, 3 martie, ar trebui sa ma ingrijoreze. Ar fi un indiciu ca decizia a fost luata la alt nivel.
Si, totusi, nu ma ingrijoreaza. Stiu ca se fac presiuni uriase. Toata lumea stie. Sincer, nu ma mai intereseaza. Daca Inalta Curte rezista presiunilor, va da un verdict corect. Daca presiunea puterii politice va invinge, voi continua imediat procesul la CEDO si ma voi asigura ca toti cei care au gresit in acest dosar vor plati. In ambele cazuri, voi castiga” afirmă magnatul.

El mai anunță că are de gînd să se răfuiască și cu cei care i-au adus prejudicii morale, cel mai probabil prin etichete precum ”Felix” sau ”turnător”: ”Din fericire, exista si instante invulnerabile la presiune si santaj. Mai devreme sau mai tarziu, la Bucuresti sau la Strasbourg, se vor pronunta si aceste instante. De altfel, dupa ce voi avea acea decizie, sunt decis sa recuperez imensul prejudiciu moral care mi s-a cauzat in acesti ani”.

Voiculescu afirmă că ideea falsului în declarații în ce privește necolaborarea cu Securitatea nu e justificată, întrucît ”in 2004 si in 2005, inainte de conflictul public cu Traian Băsescu, am primit doua decizii de la CNSAS, conform carora “nu am colaborat cu Securitatea”. Asadar, toate declaratiile mele au fost corecte”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998