CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Voiculescu: dedesubtul unei declaratii si afacerea imobiliara de un miliard de euro

25 comentarii / 27130 vizualizări / 31 ianuarie 2021

O declarație făcută recent de ministrul Vlad Voiculescu merită toată atenția, pentru că ea ar putea devoala planuri de afaceri uriașe aflate pe țeavă, cu nouă zerouri în euro și cu legături doar tangențiale cu domeniul sănătății. O declarație pe care ar trebui să o conexăm cu dezvăluiri explozive ale presei, de acum cinci ani, despre mizele activității în România a actualului ministru al Sănătății, nu neapărat în beneficiul țării pomenite.

Ce spune Vlad Voiculescu pe Facebook, acum două zile:

”România este, din păcate, țara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare.
Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta.
Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de așteptare nu e doar o naivitate, ci o inconștiență aproape criminală.
Am început în cele 7 luni petrecute în 2016 la MS proiectele de spitale regionale. În ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Și asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine. În țara asta s-au construit mall-uri, benzinării, clădiri de birouri, ba s-au construit și câteva spitale… dar private. Statul nu a fost în stare, pentru că cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese.
Vom construi spitale. Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliții, un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte”.

Frumoase vorbe.
Să vedem ce s-ar putea ascunde în spatele lor, însă.

Reamintind un articol apărut în 2016 în publicația Economica.net, sub semnătura analistului Ionuț Tudorică și cu numele ”Zeii falşi: tunul imobiliar al Providenţialului Vlad de la Sănătate”

Un articol elaborat chiar în ziua în care guvernul Cioloș aprobase planul imobiliar al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, fost şef la Ministerul Finanţelor pe proiecte imobiliare viitoare, fost broker de imobiliare la banca Erste din Viena, fost broker de imobiliare la banca Volksbank din Viena, fost broker de imobiliare la banca Dexia din Viena.

”Adus cu mandat să facă două spitale noi în România, Vlad a găsit o piaţă virgină în sectorul ăsta imobiliar. Şi pentru că e virgină, e uşor de prostit de un Mesia care salvează toţi copiii din România. Un tânăr bancher vienez care era lăudat că a făcut cândva contrabandă cu citostatice şi a salvat românii de cancer, când statul român nu mai putea, o dată ajuns ministru, bagă sub preş o criză a citostaticelor pentru că rolul lui adevărat în acest guvern e să mijlocească un contract imobiliar, care cel mai probabil va costa un miliard de euro, între statul român şi foştii săi clienţi din Viena. Ne distram aici acum ceva vreme, iar susţinătorii Providenţialului ministru au ţipat că e o speculaţie ordinară. E greu să pui şi o întrebare legitimă îm mijlocul valului de exuberanţă iraţională care îl înconojoară pe Vlad Voiculescu. Uşor, în timp, această „speculaţie” a devenit plan public al guvernului. Iată, pe scurt, planul. Sub umbrela atractivă „facem spitale noi în parteneriat public-privat. Astea vechi au nosocomiale în ziduri. Nu muriţi ca fraierii, doar Vlad vă salvează”, ministrul broker începe un plan de cheltuieli din bani publici de un miliard de euro, care, să fim realişti, nu sunt bani de ciungă, şi care vor ajunge, probabil, în conturile unor firme imobiliare mari cu care Vlad a lucrat la Viena.
Iată, Pas cu pas:
1. După părerea sa, România nu e în stare să atragă fonduri europene şi nici bani să construiască spitale noi nu are. Aşadar, îi rămâne doar varianta parteneriatului public-privat. Cred că are şi dreptate, oricât de bizar ar fi să spui că statul nu e în stare, ca unul dintre şefii statului. Bun. Să zicem că e un lider de barcă găurită pe care l-a lovit sinceritatea.
2. Aşadar: Guvernul României face o licitaţie prin care cheamă firmele private la construcţia unei clădiri care va avea rol de spital. Statul ar urma să recepţioneze clădirea şi să-o plătească în rate lunare, timp de 30 de ani, firmei constructoare. În acelaşi timp, ca Dorel să nu se electrocuteze în becurile austriece, constructorul ar administra clădirea şi ar primi lunar bani şi pentru acest lucru. Pare simplu şi poate corect.
Însă.

Întrebat cine va putea participa la licitaţie, Vlad a răspuns că în nici un caz constructori români habarnişti. „La licitaţie vor participa numai constructori care au mai făcut clădiri pentru spitale”. Întâmplător sau nu Vlad s-a ocupat la Viena tocmai de acest tip de constructori. Unul dintre ei ar putea fi, să zicem, VAMED – operatorul tehnic al AKH Viena. Ce e rău dacă avem spitale ca la Viena? Uşurel. Subliniez mereu cuvântul clădiri. Pentru că Vlad nu va face spitale, cum lasă el să se înţeleagă, face clădiri pentru spitale. Cine se entuziasmează că Vlad va transforma totul într-un paradis ar trebui să fie calmat brusc de următoarea formulare a guvernului, dată în comunicatul de presă de azi care a anunţat aprobarea planului ministrului Vlad: Subliniem faptul că actul medical rămâne exclusiv în sarcina statului. Dacă vi se pare safe că e şi numele BERD inclus în comunicat, aflaţi că banca are rol doar în studiul de fezabilitate. Deci clădire nouă, plătită de fiecare dintre noi, ea în sine şi administrarea ei, cu aceleaşi servicii medicale ca şi până acum.

Cine câştigă?
Doar ăla care construieşte şi administrează clădirea spitalului. Şi câştigă extrem de mult şi e din bani publici. Şi doamne fereşte să se descopere cumva că dezvoltatorul câştigător al licitaţiei a avut legături contractuale în trecut cu domnul Vlad Voiculescu, care scrie caietul de sarcini pentru planul ăsta, în loc să se ocupe de criza citostaticelor. Nu va fi el cel care va semna contractul, că mandatul lui se apropie de final. Dar el e cel care a pregătit această cale, care ar trebui urmărită de structurile abilitate. Un parteneriat public-privat e firesc atunci când unul doar plăteşte şi altul doar ia? Un parteneriat corect e ăla cu participare la profit. Ar trebui să fie o investiţie a statului nu iarăşi o cumpărare de bunuri şi servicii. Altfel, Vlad este exemplul viu că poporul nu s-a vindecat încă de căutat tătuci salvatori. De Mesii. Meritul lui este că şi-a clădit cu grijă şi pricepere o imagine extraordinară la umbra căreia poate influenţa un miliard de euro în uralele publicului unit salvat” se arăta în articolul Economica.net.

Cinci ani mai tîrziu, Voiculescu se zbate din greu să revină în niște cărți politice cu legătură directă cu spitalele: fie viceprimar al Capitalei, fie ministru, ceea ce i-a și reușit.
Și tocmai a reluat teza din 2016, a necesității construirii de spitale noi, exact în momentul cînd celor deja existente nu li se repară măcar prizele.
Dacă dezvăluirile Economica.net sunt fie și parțial ancorate în realitate, e clar că ministrul Voiculescu nu se va da dus din scaun decît cu prețul unei bătălii de proporții epice. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

25 Comentarii

 1. pare extrem de plauzibil scenariul… mult mai trist ar fi daca se va si proba in realitate…

  iar fara legatura directa cu subiectul, sunt nedumerita de faptul ca in tragedia de la M. Bals s-a trecut mult prea repede peste o intrebare esentiala (in opinia mea): cine si de ce a filmat curtea spitalului (cel mai probabil cu un telefon mobil, dupa cum tremura imaginea) la ora 5 dimineata (!) si chiar cladirea / fereastra de unde urmau sa izbucneasca ULTERIOR inceperii filmarii intai un fum gros, negru si apoi flacarile incendiului???

  • Puiutul asta de securici foarte apreciat de batrinul securici Mos Jumara Liiceanu e doar securici roman sau lucreaza pentru austricieni si nemti. Parca si Mos Jumara Liiceanu s-a invirtit cam mult prin Germania.O fi fost si el „intors” si recrutat? Oricum, impreuna cu Plesu Andrei e in serviciul comandat al lui George Soros, nicidecum in serviciul Romaniei. Prea se baga in fata smecheria asta de Voiculescu ca sa fie numai de capul lui… Bani multi, nene! Si pe Mos Jumara Liiceanu cine l-a pus sa-l faca … Maica Tereza: „Și, cu graba mea de a așeza oamenii care mi se par frumoși sub un arhetip, l-am botezat „Maica Tereza”, după sfânta din Calcutta care a înființat „Casa Inimii” și care a spus că „o moarte frumoasă pentru cei care au trăit ca animalele este să moară ca îngerii, iubiți și mângâiați”. Oricât de sfântă era, Maica Tereza nu era o bleagă”, scrie Liiceanu în textul de pe contributors.ro. Maica Tereza, ai ? Ai dracu’ de securici!

 2. Pe vremea PSD parteneriatul public privat era o nenorocire, o tragedie. Acum e bun. Se stia de mult de invartelile lui Voiculescu . Si totusi a ajuns unde trebuie. A cui este vina? De aceea nu au vant din pupa cele 6 spitale regionale pentru care sunt bani de la UE? Si carcotasii dau vina pe PSD. Problemele sunt mult mai profunde.

 3. Hoitarii…inca mai e „carne” pe hoitul Romania si hienele-si aduc haita..e loc de indestulare, numai pentru „habarnistii romani” nu ramane niciun os…Voiculescu nu e acolo ca „s-a zbatut”, nemernicia e mult mai mare, e un veritabil grup de crima organizata, cu interese la vedere, parazita pe bugetul statului, condusa, sau, „prezidata” de la varf…Acum intelegem disperarea lor cand a castigat alegerile PSD…li se parea ilogic, din moment ce-aveau presedintele…in 2016, guvernul zero n-a stat chiar degeaba, el a „inventariat” ce mai e de furat prin „camara” tzarii, s-au pus de acord cu papusarii care i-au sponsorizat si le-au „mobilat” CV-urile, sa se uimeasca snobilimea corporatista…acum, la „guvarnul meu 2.0” e adevaratul jaf, a inceput cu Orban, care le-a dat cale libera la „studii de fezabilitate” in , vreme ce subfinanta medicina de stat in profitul celei private…au urmat tunurile din panaramdemie, tot in profit privat, la adapostul „dictaturii medicale”…nimeni nu explica de ce romanii ingrasa clinicile private pentru testare, dar vaccinul e gratuit pentru toti…in toata Europa testarea e la liber (rar, la cerere, costa cativa euro, la privat)…Marota asta cu „spitale regionale”, intr-o tzara in care oamenii mor de frica spitalelor, prin automedicatie (cultivata, la greu de BigPharma) ori din neglijenta, dar mai ales din saracie, e ca atunci cand, la o inundatie care a avariat casele, vine primarul si le spune oamenilor ca nu-i ajuta sa-si repare acoperisurile, ca are el un proiect de cartier modern, eventual un megalopolis…Grav e ca romanii, naivi sau interesati (dar cu memorie scurta, oricum) pun botul la mizeria asta…Nu e musai sa darami spitalele, chiar si pentru nozocomiale e leac, sa vada ce s-a facut la Gomoiu…
  P.S Sa nu-l uitam pe Mucusor, omul clanurilor, dar si mana cu care se scarpina mafia imobiliara de la varful statului…ca mana lui poate multe…asta e primul de luat la intrebari…doar ca grupul ala de crima organizata are „cheile justitiei”, n-ar fi ajuns pana aici fara ingroparea dosarelor useriste, fara „izolarea” adversarilor…vrea cineva un licar de dreptate in tzara asta?! sa inceapa cu deratizarea din magistratura, acolo e buba neagra, la complicitatea magistratilor (ca sunt teleghidati, unii, de securisti, in Romania e doar un amanunt) cu cele mai odioase grupari de crima organizata

  • Cam ce soi de porc securist se ascunde pe sub costumul repetentului Vlad Voiculescu? Cum să te apuci să servești interesele unor criminali în timp ce gospodărești înmormântări și incinerări din funcție de ministru cretin la Sănătate?

  • Şi cum vin cu drum de fier
   Toate cântecele pier
   Zboară paserile toate
   De neagra străinătate
   Numai umbra spinului
   La uşa creştinului
   Codrul geme şi se pleacă
   Şi izvoarele îi seacă
   Săraca ţară, săracă!

 4. Sper ca din spaga pe care si-o va trage sa aibă bani de coliva pt urmatorii: bunicul, tatăl și neamurile iubitei!
  De mă-sa nu zic nimic rău, pentru că săraca dacă ar fi știut ce avorton va face mai bine îl făcea lângă gard! Adica îl căcat! Iar pentru toti #haștagiștii un sincer : Mânca-v-aș coliva!

 5. articol scris pe genunchi pornind de la o presupunere. Nu spune nicăieri Voiculescu că ar face spitalele in parteneriat public-privat.

  • Literele e mister.

 6. O mizerie de articol! Dezinformare grosolana, nesimtita si fara niciun fel de baza reala. Aratati documentele care sa sustina acest articol, daca tot sunteti asa jurnalisti profesionisti. Cine a scris articolul asta? Ce ziarist scrie sub protectia anonimatului? Ahh, scuzati-ma, semnat la finalul textului „Bogdan Tiberiu Iacob”. Cine este acest personaj? Un nimeni! Nu existi, jurnalistule! Nu-i pasa nimanui de tine, nu te vrea nimeni in niciun trust, ceea ce scrii este citat si preluat doar de psd-isti si condamnati penali! Nu esti capabil nici macar jurnalist independent sa fii! Guvernul 0? 0 esti tu! Un frustrat neimplinit!

  • Ai statutul bobițelor de oiae lângă care ai crescut!

 7. Care ar fi problema cu privatizarea? Oricine vede ca decat un sistem de stat pesedist, mai bine unul privatizat. Articolul este foarte tendentios si scris 100% in cheie pesedista, BTI acuza pe VV fix de furaciunile pe care le-ar face ei, pesedistii, daca ar mai pune mana vreodata pe banii din sanatate. Nu au in cap decat spagi, paradaraturi, firme de casa si comisioane. Ce poti sa le ceri unor viitori puscariasi?
  Stati linistiti asistatilor, veti ramane cu gaura ciovrigului. Pofta buna, duceti-o in Cipru

  • Asistat ești tocmai tu, SECURISTULE!!!!

   Sistem de sănătate privat are SUA și este carnagiu, MIZERIE SECURISTĂ!!!!

   • Hashtag Frank caută să prostești în altă parte

    • Guvernul SRI va fi futut în maxim 3 secunde când veți cânta public despre sistem privat de sănătate. :)))))))))))))))))))

 8. Pt ce credeti ca au fost pusi acolo flamanzii apocaliptici Cazzo si Voiculescu ?

 9. @Maria,
  Filmarea cu telefonul mobil invocata , imagine tremurata etc. a fost facuta cu imaginile de pe camerele de supraveghere derulate pe un monitor PC.

 10. Dar derbedeul ăsta de Vlad Voiculescu ce-a făcut? Corupție la cel mai înalt nivel, el n-a primit șpagă doi poli și țigări, pentru care unii stau în pușcării, omul a furat un post de ministru prin fals! Cu complicitatea găștii.

  Bre, Cîțule, și tu ai probleme cu studiile din câte știm, nu ți-a plăcut cartea, dar n-am auzit să n-ai studii superioare. Sau și tu? Cheamă-l pe derbedeu mâine dimineață, să-ți pună diploma pe birou!

  Acest „ministru” nu mai trebuie primit în Ministerul Sănătății! Cum i-ai păcălit pe toți, derbedeule? Pe mâna ta stă sistemul de sănătate al României și miliardele de euro din buget? Tu vrei să privatizezi sănătatea românilor, analfabetule? Cum să iei tu decizii, când ești șantajabil?

  Solicit întregului corp universitar să protesteze, și toți studenții, și toți românii! Să înceapă ancheta penală!

  Aurelian Pavelescu

 11. Vlad Voiculescu ametește lumea cu vorbele. Mai ales intră în conflict cu oricine i se pare lui că îi incalcă teritoriul si il că umbrește. Nu suportă asta, dă peste degete oricui atenteaza la atributiile lui sacre. A început cu Tătaru, l-a luat la rind pe Arafat, apoi pe Gheorghita, pe Nicusor Dan etc. La mai mare! Cind o fi la bilanț o să se vaite că nu l-a lasat Reactiunea d-le să performeze. Are o foarte vaga idee despre politică. Stie că e doar un munte de hirtii, vorbărie si imagine.

  Cineva se intreba ieri catre mine by phone – cine il ține pe asta dle ca să facă atita circ? Si mi-a dat repede un răspuns – O avea legătura cu taica-su (care a colaborat cu Securitatea). I-am spus că se duce prea departe cu gîndul, dar un rest rămine – complexul de superioritate de care suferă. Securistii se credeau elita, sarea pămîntului. Așa și VV. Stelian Tanase

 12. O sa tot facem spitale regionale încă vreo 500 de ani-de fapt studii și poate ceva tunuri imobiliare.Doar nu va închipuiți ca stăpânii de la Viena ne lasă!?Gânditi-va cate milioane de euro pleaca spre spitalele lor.Cum ar putea sa piarda o asemenea sursa de bani!?

 13. […] cu planurile imobiliare ale brokerului Vlad Voiculescu. Mai exact, așa cum scria jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe site-ul Inpolitics, cu o afacere imobiliară de un miliard de euro. Pentru care băiatul de […]

 14. & Dacă s-a făcut și vreun studiu din car ar reieși că și investițiile lui Soros în globalizare ar „sponsoriza” COVID , ?

 15. Corectură
  & Dacă s-a făcut și vreun studiu din care ar reieși că și investițiile lui Soros în globalizare ar „sponsoriza” COVID , ?

 16. N-ar vrea și altcineva să mai observe că SRI i-a avizat lui Vlad Porculescu dosarul profesional?

  Impostorul loază de securist Vlad Voiculescu a absolvit pe bune un căcat de liceu din Puturoasa. Și atât. SRI l-a lăsat ministru de două ori.

  Adică fraudă, infracțiuni, escrocherie, impostură, pe scurt SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998