CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Voiculescu taxeaza CSM pentru atacul la ziaristii Antenelor

0 comentarii / 1217 vizualizări / 9 iunie 2013

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare deschisă membrilor Consiliului Superior al Magistraturii şi Asociaţiei Magistraţilor din România în contextul în care moderatori ai Antenei 3 vor fi anchetaţi pentru o serie de declaraţii publice, fapt considerat de autorul scrisorii ‘fără precedent în spaţiul euro-atlantic’ unde ‘delictul de opinie nu este încriminat’.

În documentul publicat de Dan Voiculescu pe blogul personal, acesta adresează reprezentanţilor celor două instituţii, „în calitate de cetăţean român ale cărui drepturi civile, inclusiv cel la petiţie (art.51 din Constituţia Romaniei), nu au fost încă îngrădite”, o serie de întrebări şi observaţii referindu-se în context la patru instituţii de presă – posturi de televiziune de ştiri concurente şi cotidiane centrale – care, între altele, „au declanşat o campanie furibundă” la adresa sa.

‘România are nevoie de echilibru şi obiectivitate. România are nevoie de un Consiliu Superior al Magistraturii plasat deasupra oricăror partizanate. România are nevoie de încredere în magistraţi. După 8 ani de excese din toate părţile, din toate taberele, avem încă şansa să eliberăm instituţiile statului de ideologii, stereotipuri şi subordonări oculte. Eşecul mandatelor prezidenţiale ale domnului Traian Băsescu a demonstrat că modelul ‘arbitrului jucător’ este nociv pentru România. Este nociv pentru democraţie. Este nociv pentru încrederea românilor în instituţiile fundamentale ale statului’, subliniază Dan Voiculescu, potrivit Agerpres, în scrisoarea sa.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998