CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vom avea o noua suspendare?

2 comentarii / 2754 vizualizări / 7 mai 2014

Parlamentul nu are altă sancţiune de aplicat decât suspendarea în cazul în care Curtea Constituţional decide că preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta, precizând că decizia aparţine Parlamentului, nu Guvernului sau unui partid.

„Orice persoană este obligată să respecte legile. În cazul preşedintelui ţării, nu avem o lege specială care să arate care e sancţiunea”, a spus Ponta la Antena 3, conform Mediafax. Întrebat însă în continuare dacă Băsescu va fi suspendat în cazul în care judecătorii CC stabilesc că preşedintele nu trebuie să facă campanie, iar acesta continuă acţiunile electorale de la data la care Curtea se pronunţă, Ponta a răspuns că da. „Categoric da. Cum adică ? Dacă încalcă Constituţia şi dacă avem o decizie a Curţii în acest sens, nu există o altă cale de sancţiune decât cea prevăzută de Constituţie: suspendarea. Decizia aparţine Parlamentului, nu Guvernului şi nu unui partid. Nu pot să vorbesc în numele Parlamentului”, a spus Ponta. El a spus însă că, din punctul de vedere al PSD, preşedintele trebuie sancţionat în acest caz conform Constituţiei, şi anume prin suspendare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. In rarele momente cand nu este purtat prin tara de catre Liviu Dragnea si PSD ca particica a sfintelor moaste ale USL,Calin Popescu Tariceanu scrie apeluri patetice catre PNL.Nu are sens sa comentam pe fondul celor scrise aproape identic in urma cu o luna in urma de catre acelasi domn Tariceanu ,putem doar sa repetam ca acesta nu poate vorbi de viitorul PNL pentru ca el reprezinta un trecut liberal pe care l-a terfelit prin goana sa dupa functii si prin umilinta cu care a pupat PSD in timp ce intreg partidul isi asuma cu demnitate si verticalitate intrarea in opozitie.Este ridicola si penibila strategia PSD care ,are loc de proiecte concrete pentru Parlamentul European,propune romanilor minciuna gogonata”USL traieste” , exemplifica astazi prin punerea in geamul campaniei electorale a fantomei politice numite Calin Popescu Tariceanu .Constatam cu regret ca Tariceanu s-a alaturat campaniei mincinoase duse de PSD,prin care social-democratii,in lipsa de proiecte concrete pentru PE, folosesc tema continuarii USL.Prin scrisoarea deschisa transmisa astazi , Calin Popescu-Tariceanu face o noua plata in contul datoriei pe care o are fata de PSD pentru functia de presedinte al Senatului.Calin Popescu-Tariceanu s-a descalificat irevocabil atunci cand a tradat PNL si a acceptat sa faca jocul PSD,prin urmare orice spune in acest moment este lipsit de morala si legimitate politica.Nimic nu este mai dezonorat pentru un liberal decat sa-si tradeze familia politica pentru a trece in tabara sociali.Daca dorea sa aiba un cuvant de spus in PNL,Tariceanu nu ar fi trebuit sa paraseasca partidul al carui presedinte a fost.Un Congres al partidului prin demisie.Delegatia Permanenta a PNL a dat un vot covarsitor pentru a nu mai accepta abuzurile PSD, partid care dupa ce a ajuns la putere a demonstrat ca nu mai este intersesat de respectarea promisiunilor facute de USL , ci de satisfacerea intereselor baronilor rosii.Calin Popescu -Tariceanu a esuat penibil in proiectul de a-si face un alt partid liberal si apeleaza axum la stilul epistolar incercand sa genereze subiecte de presa.Este trist ca dl. Tariceanu chiar nu poate depasi socul esecului tradarii,esec ilustrat limpede prin faptul ca nu l-a urmat nimeni din PNL in constructia altui partid liberal.

  2. In rarele momente cand nu este purtat prin tara de catre Liviu Dragnea si PSD ca particica a sfintelor moaste ale USL,Calin Popescu Tariceanu scrie apeluri patetice catre PNL.Nu are sens sa comentam pe fondul celor scrise aproape identic in urma cu o luna in urma de catre acelasi domn Tariceanu ,putem doar sa repetam ca acesta nu poate vorbi de viitorul PNL pentru ca el reprezinta un trecut liberal pe care l-a terfelit prin goana sa dupa functii si prin umilinta cu care a pupat PSD in timp ce intreg partidul isi asuma cu demnitate si verticalitate intrarea in opozitie.Este ridicola si penibila strategia PSD care ,are loc de proiecte concrete pentru Parlamentul European,propune romanilor minciuna gogonata”USL traieste” , exemplifica astazi prin punerea in geamul campaniei electorale a fantomei politice numite Calin Popescu Tariceanu .Constatam cu regret ca Tariceanu s-a alaturat campaniei mincinoase duse de PSD,prin care social-democratii,in lipsa de proiecte concrete pentru PE, folosesc tema continuarii USL.Prin scrisoarea deschisa transmisa astazi , Calin Popescu-Tariceanu face o noua plata in contul datoriei pe care o are fata de PSD pentru functia de presedinte al Senatului.Calin Popescu-Tariceanu s-a descalificat irevocabil atunci cand a tradat PNL si a acceptat sa faca jocul PSD,prin urmare orice spune in acest moment este lipsit de morala si legimitate politica.Nimic nu este mai dezonorat pentru un liberal decat sa-si tradeze familia politica pentru a trece in tabara sociali.Daca dorea sa aiba un cuvant de spus in PNL,Tariceanu nu ar fi trebuit sa paraseasca partidul al carui presedinte a fost.Un Congres al partidului prin demisie.Delegatia Permanenta a PNL a dat un vot covarsitor pentru a nu mai accepta abuzurile PSD, partid care dupa ce a ajuns la putere a demonstrat ca nu mai este intersesat de respectarea promisiunilor facute de USL , ci de satisfacerea intereselor baronilor rosii.Calin Popescu -Tariceanu a esuat penibil in proiectul de a-si face un alt partid liberal si apeleaza axum la stilul epistolar incercand sa genereze subiecte de presa.Este trist ca dl. Tariceanu chiar nu poate depasi socul esecului tradarii,esec ilustrat limpede prin faptul ca nu l-a urmat nimeni din PNL in constructia altui partid liberal.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998