CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9543 RON DOWN | 1 USD = 4.6181 RON DOWN | 1 GBP = 5.7545 RON DOWN

Vor aparea la scena deschisa gemenele lui Adrian Paunescu?

0 comentarii / 2468 vizualizări / 8 noiembrie 2010

Adrian Păunescu lasă în urmă o avere de aproape 4 milioane de euro, autorul ”Mieilor primi” fiind, fără îndoială, unul dintre cei mai bogați artiști români. În plus, moștenirea include drepturile de autor pentru creațiile sale, care vor continua să producă bani grei în viitor, mai ales că decesul poetului impulsionează spectaculos vînzările.

Cum se vor împărți acești bani rămîne de văzut și ideal ar fi ca moștenitorii artistului să aleagă cea mai elegantă modalitate de a tranșa problema, pentru a nu păta memoria părintelui prin nesfîrșite certuri pe bani. Să ne amintim, în treacăt, doar războiul dintre copiii lui Arghezi, Mitzura și Baruțu, pentru drepturile de autor ale marelui poet, un banal exemplu dintr-o listă interminabilă de asemenea dispute.

Problema averii ar putea fi complicată, însă, de ieșirea la rampă a unor moștenitori neștiuți în acest moment. Cotidianul ”Libertatea” face, astăzi, inventarul potențialilor beneficiari, respectiv văduva artistului, Carmen, și cei trei copii, Ioana, Andrei și Carmen. Există, însă, cu siguranță, cel puțin încă doi copii ai lui Adrian Păunescu, absenți din listă, și care e greu de crezut că vor sta cu mîinile în sîn.

Existența celor doi, fete gemene, a fost dezvăluită public acum doi ani de nimeni alta decît fosta soție a artistului, delicata poetă Constanța Buzea, mama primilor doi copii ai lui Adrian. Astfel, într-un jurnal scris pentru revista ”România literară”, în numărul 42 din 2008, Constanța Buzea scrie că poetul, însuși, i-a mărturisit, acum patru decenii, în decembrie 1969, că are încă doi copii, în afara căsătoriei. Iată fragmentul în cauză:

”Cîteva luni după naşterea Ioanei, încercam zeloasă să-i promit că următorul nostru prunc o să fie băiat. La care îmi răspunde convins, că nu va avea el norocul acesta.
Cum aşa?
Păi pentru că… Şi îmi mărturiseşte fără menajamente că este tată şi la altă casă, unde i s-au născut de curând gemene.
Eşti convins că sunt ale tale?
Vrei să le vezi?” relatează poeta.

În acel moment, mai scrie Constanța Buzea, poetul era încurcat pînă peste cap cu o altă iubire în afara căsniciei, care apare în jurnal sub numele de Nana Otilia. În fapt, e vorba de poeta Otilia Valeria Coman, mai cunoscută sub numele de Ana Blandiana. Jurnalul Constanței Buzea a apărut anul acesta sub formă de carte, ”Creștetul ghețarului”, la editura Humanitas. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998