CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vot final in Parlament: Mesajele anti-rusesti vor fi sanctionate cu puscarie pina la trei ani

14 comentarii / 25715 vizualizări / 14 martie 2022

Coincidență: exact în ziua în care Facebook renunță la permiterea mesajelor de ură împotriva rușilor, în contextul războiului din Ucraina, parlamentul român a votat o lege care va sancționa cu pușcăria mesajele de ură la adresa rușilor.

Prin votul final dat azi de Camera Deputaților, articolul 369 din Codul penal s-a modificat si va avea urmatorul cuprins:

„Incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că face parte dintr-o anumită categorie de persoane definită pe criterii de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA ori pentru alte criterii de acelaşi fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorităţii unei persoane în raport cu celelalte, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Legea merge la promulgare și va intra în vigoare peste cîteva zile.
Din acel moment, orice mesaj public de incitare la ură împotriva rușilor va fi sancționabil cu închisoare, pentru că noul articol introduce și criteriul naționalității între cele stabilite. (B.T.I.)

foto: Pixabay

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Foarte bine. Pentru că ceea ce nu aflați din presa românească este faptul că vineri purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU a declarat: „Vă pot spune, din punctul nostru de vedere, că ONU respinge în mod ferm orice formă de discurs ce promovează ura, toate apelurile la violență. Acest tip de limbaj este pur și simplu inacceptabil, din oricare parte ar veni”. Iar această luare de poziție a făcut pe Meta/Facebook să se răzgândească. Nu va mai permite urlete, mugete, răgete împotriva rușilor pe platforma de rahat care este fekalebuk.

  The United Nations (UN) criticized Mark Zuckerberg’s Meta Platforms Inc. for abruptly changing their hate speech policy and allowing calls for violence against Russia.
  On Friday, the UN Secretary-General Antonio Guterres’ spokesperson Stephane Dujarric said, “I can tell you, from our standpoint, we stand clearly against all hate speech, all calls for violence. That kind of language is just unacceptable, from whichever quarter it comes from.”

  • Planeta așteaptă rezultate de la frații tăi ruși.

   Câte pârnăi poate umple diliul de Putin? Asta plecând de la premisa că ar mai fi vreun loc disponibil.

   • Sunt eliberati relativ repede, pana seara. Pe liderii organizatori ii tin o noapte sa se gandeasca mai bine Cam asa face si jandarmeria romana atunci cand conteaza.

    „Sometimes police officers take your phone, take your stuff, and you have nothing. Sometimes they beat people,” said Eva Ivanova. Two weeks ago, the 18-year-old was among about 1,500 protesting in St. Petersburg. Hundreds were detained. Ivanova said she was held at a police station for 28 hours, and ordered to sign a statement of guilt.

 2. ‘MESAJELE ANTI-RUSESTI VOR FI SANCTIONATE CU PUSCARIE PINA LA TREI ANI’
  D-le BTI, unde apare ,in text, referirea la rusi?
  Chiar nu mai avem simtul masurii?
  Ne-a luat Dumnezeu mintile?

  • Florins: Se pare ca ati omis asta. „Legea merge la promulgare și va intra în vigoare peste cîteva zile.
   Din acel moment, orice mesaj public de incitare la ură împotriva rușilor va fi sancționabil cu închisoare, pentru că noul articol introduce și criteriul NATIONALITATII între cele stabilite.

  • Apare notiunea(…nationalitate) ,

 3. Florins, daca te deranjai să citești tot și atent, ai fi văzut de unde. Sau poate ai văzut dar nu ai capacitatea de a înțelege. Din tonul tau se vede că ești dezamăgit și revoltat că nu mai poți scuipa venin din inima sau din buzunar. Hai sa ți spun eu de unde. De la nationalitate. Adică aia care spune din ce tara ești. Adică aia care suna așa: romana, maghiara, ucraineană, RUSA( îți sună clopoțelul?)….etc$la naționalitate mă refer). Ai înțeles acum? Daca da, s a dus dracu chenzina.

 4. Adica canci plăcută suedeza?
  Sau Puie Monta?
  Sau peeesssseeeeedeeee ciuma roșie?
  Nu e.corect!
  P.S dacă bei urina de si ți se aduce aminte întra la lege?
  Dacă neomarxistii vor da facă ce a a făcut Puiu li se poate aduce aminte?

 5. Doar o intrebare retorica…. vor fi in sfarsit sanctionate mesajele anti-romanesti?

 6. Deci CTP nu mai poate da mesajele lui obisnuite despre „pupatorii de moaste”? :)

 7. va fi doar prilej de ABUZ,
  „legea” nu e chiar atat de „operatinalizabila”;
  evident:
  a fost facuta pentru eterna protectzie „neamului ales”,
  jidovu nu trebuie atins nici macar cu un cuvant
  pentru ca aceste cuvinte il doare……

 8. Iata o lege GU DEDICATIE pentru o singura natiune/popor: evreii
  „Legea nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului”
  care stipuleaza la art.2a aliniatul a):
  a) prin antisemitism se înţelege atât PERCEPTIA referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor lor de cult;
  PERCEPTIE… Dar despre asta iscditorii postaci nu zic nimic
  Cat despre chezina, ii doresc nemuritoarei Omida cu atat sa traiasca pana cand ‘mergem dea pururi spre soare apune.’
  ….’ dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici’.

 9. Cine a zis ca-i urim pe rusi, pe ucrainieni, pe unguri, pe americani, pe nemti si pe toti ceilalti care ne iubesc ?
  Noi ii iubim cel putin la fel de mult cum ne iubesc ei pe noi.

 10. Pacat ca nu s-a referit si la vaccinare. Daca mesajele anti-rusesti vor fi sanctionate, pentru ca asta se spune explicit in articol, desi textul legii este general, atunci intregul guvern, clasa politica si aproape intreaga media trebuie sa mearga la puscarie. Nu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998