CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Votul ”gresit” din Parlament: vechea garda ii arata pisica lui Boc?

0 comentarii / 1815 vizualizări / 20 octombrie 2010

Prin votul ”greșit” de la reducerea TVA și neimpozitarea pensiilor, guvernul Boc a încasat o directă în plină figură ieri, exact cînd delegația FMI se pregătea să descindă la București pentru a discuta ce au mai făcut ori nefăcut șefii executivului.

Și totuși, a fost vorba de o greșeală în lanț a tuturor parlamentarilor PDL, sau la mijloc ar putea fi mai mult de atît? Eventual, un mic ghiont tras pe sub masă lui Emil Boc de către vechea gardă a partidului, acum, cînd e prins la înghesuială între FMI și moțiunea de cenzură?

Poate nu e întîmplător faptul că voturile greșite de ieri, cea mai mare defecțiune a PDL din actualul mandat, care îi dau acum dureri de cap lui Boc, au fost date într-o ședință în care la prezidiu s-a aflat Ioan Oltean, un fidel al lui Vasile Blaga, cel recent exclus din guvern. Oltean, reamintim, a fost pedelistul care s-a opus cel mai tare demisiei lui Blaga din guvern și e cunoscut drept un fidel al acestuia de ani de zile. Același Ioan Oltean, reamintim, fusese promovat de Blaga la șefia Camerei Deputaților, acum doi ani, dar a trebuit să se încline, în ultima clipă, în fața lui Zeus, care a vrut-o pe fidela sa, Roberta Anastase. O umilință pe care Oltean nu a digerat-o complet nici pînă azi. Încă și mai ciudată este poziția adoptată de ministrul Muncii, Nelu Botiș. Astfel, în timp ce toți pedeliștii din parlament și din guvern au strigat, la unison, că legea trebuie modificată pe motiv de eroare gravă, singurul care a declarat, sec, că ea trebuie să intre în vigoare așa cum a fost votată este Nelu Botiș. „Conform principiilor separației Puterii în stat, Executivul trebuie să pună în practică ce decide Legislativul. Parlamentul a decis și noi, ca Executiv, va trebui să punem în aplicare”, a spus, sec, ministrul. Pentru cei care nu știu, Botiș este mîna dreaptă a lui Ioan Oltean, provenind din organizația de Bistrița condusă de acesta. În fine, un alt om de încredere al lui Vasile Blaga (vezi și aici) este Mircea Toader, liderul grupului deputaților PDL și principalul artizan al erorii de ieri, ca om care a avut misiunea de a transmite ”supușilor” săi cum să voteze. Simple coincidențe, sau așa-zisa eroare de ieri e mai mult de atît? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998