CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Vrajba si solutia

0 comentarii / 1761 vizualizări / 13 ianuarie 2015

Canalele televiziunilor de stiri semnaleaza ca PNL sta sa fiarba. Nu iese fum fara foc. Ceva se intampla. Si acel ceva, chiar daca nu este foarte grav, reprezinta un fenomen preocupant. A carui solutie se afla la indemana.
Nimic nu functioneaza, exceptand cateva aparate, la dubla comanda. In plan uman, structura este piramidala. Indiferent cat de democratic este organizat sistemul. La fel se intampla si in noul PNL.
Este limpede ca aici se desfasoara, mai ales in perspectiva obtinerii guvernarii, o batalie politica. Mai mult sau mai putin surda. Generata de rivalitati. De dorinta unora sau a altora de a obtine comanda in diferitele puncte de control ale partidului. Liberalilor frustrati sau, dimpotriva, celor plini de speranta obtinerii unei pozitii de comanda le este mai simplu, pana una-alta, sa se grupeze, utilizand vechile structuri. Fostele aparate ale PNL sau PDL.
Galceava pare, din aceasta perspectiva, a avea si o sorginte organizatorica sau chiar doctrinara si a nu fi doar rezultatul unor ambitii personale. Dar este fals. Asistam la o lupta politica pentru ocuparea unor pozitii mai bune intr-un partid care se organizeaza si se aseaza din mers.
Este total insignifiant raspunsul la intrebarea cine este de vina. Nimeni sau toata lumea. Importanta este solutia. Care nu poate fi decat una singura.
S-a preconizat ca definitivarea structurilor noului PNL, capatul marii unificari liberale, sa aiba loc dupa un interval destul de mare de timp. Acest orizont a fost impins la mare distanta pentru ca, nu care cumva, lupta interna din partid, prilejuita de unificare, sa pericliteze asupra rezultatului alegerilor prezidentiale. Acest pericol nu mai exista.
Leacul impotriva vrajbei liberale e simplu de identificat. PNL are nevoie, cat mai rapid, sa treaca prin procesul de definitivare a structurilor sale interne de conducere. Cele doua congrese trebuie mutate mult mai aproape. Si apoi, tot mult mai aproape, marele congres. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998