CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Weber, semnal de alarma: de ce vrea M.A.I. datele de sanatate ale romanilor?

14 comentarii / 15968 vizualizări / 23 iulie 2020

Avocatul Poporului așteaptă un răspuns detaliat de la ministerul lui Marcel Vela, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat zilele trecute că toată baza de date a Ministerului Sănătăţii va fi transmisă către MAI după intrarea în vigoare a Legii carantinării.

„Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare Direcţie de Sănătate Publică să poată emite deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date a Ministerului Sănătăţii să fie transmită către Ministerul de Interne şi există, practic, supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi, în acelaşi timp, controale de verificare a izolării la domiciliu”, a spus premierul, la Digi 24.

În replică, Renate Weber i-a transmis ministrului Internelor, Marcel Vela, solicitarea de a furniza neîntîrziat anumite precizări extrem de importante:

”Constatăm că se preconizează transmiterea întregii baze de date a Ministerului Sănătății către Ministerul Afacerilor Inteme, măsură de natură a conduce la o posibilă încălcare a dreptului la confidențialitatea informațiilor și la viață privată a pacientului, reglementat de art. 26 din Constituția României și de Capitolul IV al Legii nr. 46/2003, privind drepturile pacientului.

În virtutea rolului nostru constituțional, va solicităm să ne comunicați următoarele:
– obiectul datelor ce urmează a se transmite și condițiile efectuării acestui transfer;
– titularul dreptului de acces la datele transmise și condițiile realizării acestui acces;
– perioada pentru care sunt puse la dispoziție datele astfel transmise și măsurile ce se dispun după expirarea acestei perioade;
– modalitatea de interpretare și eventuală aplicare a prevederilor art. 25 din Legea nr. 46/2003, privind drepturile pacientului.
De asemenea, va solicităm să ne comunicați o copie a actului administrativ prin care se realizează transmiterea bazei de date a Ministerului Sănătății către MAI” mai cere Avocatul Poporului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Slava Domnului ca avem un astfel de avocat al poporului!
  Felicitari din inima, stimata doamna Weber!
  Sunt realmente mandra sa fiu concetatean cu domnia voastra!

 2. Respectul meu doamna!

 3. Numai sintagma „baza de date a Ministerului Sanatatii” si-ti da fiori…Ceva precedente avem…toate protocoalele DNA se bazau pe „deplina cooperare intre institutii”, in fapt, dincolo de slugareala securista se pretindea acces la bazele de date ale institutiilor….Nu mai e nicio indoiala, e dictatura stalinista de rit idiot, nici Stalin n-ar fi eludat, pe fatza, toate drepturile omului, toate institutiile…pentru a pune in slujba unui singur ideal (aici depistarea covidatilor si a suspiciunilor de virusati) toata logistica institutiilor, toate datele personale…nici pe vremea aia militzianul nu avea liber la dosarul medical al priponitzilor…poate securistii, dar, nici aia oficial..Avem un singur dictator, dar, deservit de prea multe slugi proaste si lacome, dupa chipul sau., la un popor mult prea docil si neobisnuit cu libertatea si respectul

 4. fbi,nsa si alte servicii din tara tuturor posibilitatilor nu cer astfel de informatii guvernului federal,cine o fi dat „nas” maiului?

  • România se integraseu în UE. Pe aici nu-i ca-n Republica Federală Fascistă de care faci vorbire.

 5. „De asemenea, va solicităm să ne comunicați o copie a actului administrativ …”

  O copie nu se comunica, mai doamna. O copie este un element hard care se poate transmite, trimite sau permite (realizarea ei). Numai informatiile se comunica.

  • Frankline, hard înseamnă greu, caută naibii un argument care să justifice vreo reacție că asta va fute Securitatea și voi dați definiția verbului a comunica. :)))))))))))))))

 6. De ce? Răspunsul e simplu: trăim în Securistan.

 7. Astia au innebunit de tot!Nici pt 2 secunde nu sunt de acord sa-mi vada MAI datele de sanatate.Asta ma intereseaza pe mine si pe nimeni altcineva.Punct!

 8. @ Apreciați că dosarul medical este din categoria datelor cu caracter personal , iar ministrul Vela și Ludovic Orban ar fi aprobat o solicitare ce încalcă deciziile CCR, ?, :

 9. este neconstional nu are voie medici sa zica datele

 10. […] ” 23 iulie 2020 Avocatul Poporului așteaptă un răspuns detaliat de la ministerul lui Marcel Vela, după ce premierul Ludovic Orban a anunțat zilele trecute că toată baza de date a Ministerului Sănătăţii va fi transmisă către MAI după intrarea în vigoare a Legii carantinării. „Am solicitat transmiterea rapidă a bazelor de date, astfel încât fiecare Direcţie de Sănătate Publică să poată emite deciziile privitoare la aceştia, fie dacă doresc să se interneze în spital, fie dacă nu, să fie trataţi în izolare la domiciliu sau în altă locaţie de izolare pe care şi-o doresc. Toată baza de date a Ministerului Sănătăţii să fie transmită către Ministerul de Interne şi există, practic, supraveghere medicală pentru respectarea tratamentului, evoluţia bolii şi, în acelaşi timp, controale de verificare a izolării la domiciliu”, a spus premierul, la Digi 24. În replică, Renate Weber i-a transmis ministrului Internelor, Marcel Vela, solicitarea de a furniza neîntîrziat anumite precizări extrem de importante: ”Constatăm că se preconizează transmiterea întregii baze de date a Ministerului Sănătății către Ministerul Afacerilor Inteme, măsură de natură a conduce la o posibilă încălcare a dreptului la confidențialitatea informațiilor și la viață privată a pacientului, reglementat de art. 26 din Constituția României și de Capitolul IV al Legii nr. 46/2003, privind drepturile pacientului. În virtutea rolului nostru constituțional, va solicităm să ne comunicați următoarele: – obiectul datelor ce urmează a se transmite și condițiile efectuării acestui transfer; – titularul dreptului de acces la datele transmise și condițiile realizării acestui acces; – perioada pentru care sunt puse la dispoziție datele astfel transmise și măsurile ce se dispun după expirarea acestei perioade; – modalitatea de interpretare și eventuală aplicare a prevederilor art. 25 din Legea nr. 46/2003, privind drepturile pacientului. De asemenea, va solicităm să ne comunicați o copie a actului administrativ prin care se realizează transmiterea bazei de date a Ministerului Sănătății către MAI” mai cere Avocatul Poporului. (B.T.I.) Sursa : https://inpolitics.ro/weber-semnal-de-alarma-de-ce-vrea-m-a-i-datele-de-sanatate-ale-romanilor_18446… […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998