CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zece trepte ale loviturii de stat

0 comentarii / 1827 vizualizări / 3 februarie 2017

1 Alianța PSD+ALDE câștigă alegerile, dar nu își poate instala un Guvern decât după aproape o luna, din cauza opoziție președintelui.
2 Sub pretextul unor acte normative care, chipurile, atacă statul de drept, președintele Klaus Ioahannis cheamă lumea în stradă și participă la prima manifestație.
3 Partidele din opoziție și președintele Klaus Iohannis stimulează, zi de zi, demonstrații din ce în ce mai puternice, la care participă și un mare număr de cetățeni de bună-credință, dar ignoranți.
4 Președintele Klaus Iohannis îi contactează pe reprezentanții partenerilor euroatlantici ai României și îi convinge că Guvernul a declanșat o bătălie pentru oprirea luptei împotriva corupției. Aceștia dau declarații care stimulează și mai mult manifestațiile publice.
5 În Camera Deputaților și Senat, opoziția abandonează parțial lupta parlamentară, declanșând manifestații directe și violente.
6 DNA declanșează o anchetă împotriva tuturor reprezentanților Executivului și a colaboratorilor acestora care au contribuit la elaborarea proiectelor de legi penale.
7 Ancheta in rem se transformă în anchetă in personam, iar premierul României devine suspect, învinuit și apoi inculpat.
8 Președintele Klaus Iohannis îl suspendă conform Constituției, astfel încât încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern.
9 Alianța PSD+ALDE este fracturată sub presiunea sistemului și a partidelor de opoziție.
10 Actuala putere cedează în favoarea unei noi construcții guvernamentale, nășită de președintele Klaus Iohannis. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998