CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zeci de mii de romani au strigat ”Jos Guvernul!”

0 comentarii / 1579 vizualizări / 19 mai 2010

Încă de la primele ore ale dimineţii sindicaliştii sosiţi din mai multe colţuri ale ţării au luat cu asalt Capitala. Chiar dacă mitingul era programat să înceapă la ora 11, începînd de la orele 10, Piaţa Victoriei era aproape plină de manifestanţi.

Aproape toate străzile adiacente sunt blocate la această oră, iar forţele de ordine îşi mîngîie discret bastoanele, Sunt prezente de jur împrejur mai multe tancuri cu apă ale Ministerului de Interne. Sindicaliştii fluieră şi huiduie Guvernul. Din cînd în cînd, organizatorii pun la megafoane imnul satiric al guvernului Boc, in care primul ministru este numit pinguin. În cîntec se mai spune ca era mai bine pe vremea lui Ceasca. Tot de la megafoane, participantii sunt avertizati sa se uite cine e in vecinatatea lor, pentru ca e posibil sa fie si persoane infiltrate care sa le compromita actiunea. Sindicalistii sunt sfatuiti sa nu tina cont de manipularile presei iar mii de oameni strigă catre bucuresteni sa li se alature. La ora aceasta, in piata sunt adunati peste 10 000 de sindicalisti. Atmosfera este deosebit de incinsa.

În jurul orei 12, în Piaţa Victoriei nu mai era loc sa arunci un ac. Conform organizatorilor, erau prezenţi peste 60 de mii de sindicalişti. Rînd pe rînd, la microfonul tribunei organizate chiar v-a-vis de clădirea executivului au luat cuvîntul liderii marilor confederaţii sindicale, Bogdan Hossu, Iacob Baciu, Dumitru Costin. Acesta din urmă a cerut participanţilor sa pastreze 30 de secunde de tăcere, pentru a-i umili astfel pe guvernanţi, dar şi pentru a exprima în acest mod unitatea de care au dat dovadă protestatarii. Cei prezenţi n-au făcut economie de recuzita spscifică acţiunilor sindicale. Au aranjat pe o masa cateva produse culinare , chipurile sa arate la ce masa stau bogaţii. Au adus o oaie şi un miel, au agitat adidaşi de porc deasupra capetelor. O formaţie de toboşari a facut si ea un zgomot infernal. Cu puţin înainte de ora 13, ora pana la care a fost autorizat mitingul, sindicalisti, in special cei din provincie au inceput sa paraseasca piata, indreptandu-se spre autocare. In general, protestul a decurs fara incidente iar oamenii s-au indreptat in ordine, fiecare spre mijloacele de transport cu care a venit. Sindicalisti spun ca nu se vor opri aici, urmand sa recurga la ultima forma de protest, greva generala, (Razvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998