CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zeci de realizatori si vedete TVR semneaza pentru aducerea lui Nicolau la sefia institutiei

0 comentarii / 1854 vizualizări / 25 iunie 2012

În cadrul TVR ia amploare, pe zi ce trece, susținerea jurnaliștilor și a realizatorilor de emisiuni pentru dramaturgul Valentin Nicolau pe care un număr considerabil al angajaților televiziunii publice îl vor președinte director general al SRTV. Pe email-ul redacției am primit două apeluri, în acest sens, pe care jurnaliștii TVR le adresează clasei politice.

Apel către parlamentul României

”Săptămâna trecută, angajații TVR și-au ales reprezentanții pentru viitorul C.A. Din aproape 2200 de votanți prezenți, 1455 au ales numele lui Valentin Nicolau. Adică, 2 din 3 votanți l-au învestit cu încredere și speranță pe singurul candidat care a avut curajul să le spună cinstit că în TVR urmează restructurarea și reîntronarea ordinii și disciplinei în relațiile de muncă. 1455 de angajați ai TVR-ului l-au ales detașat pe Valentin Nicolau în speranța că acesta este primul pas pentru a redeveni președinte director-general al TVR (…) Considerăm propunerile lui Valentin Nicolau viabile și valabile pentru viitorul management al TVR. Suntem convinși că și domniile voastre, domnilor parlamentari, sunteți de această data sută la sută de acord cu reprezentanții presei. Tocmai de aceea insistăm să luați în calcul soluția găsită de noi și asumată prin vot. Valentin Nicolau președinte director-general pentru o adevărată reconstrucție a TVR”, se arată într-un apel semnat de nu mai puțin de 15 realizatori de emisiuni și jurnaliști SRTV, între care Iuliana Tudor, Bianca Constantinescu, Beatrice Popescu, Monica Ghiurco, Dana Armașu, Ruxandra Țuchel, Mihaela Brumă, Cătălin Apostol, Doru Ionescu, Gabriel Giurgiu, Claudiu Lucaci, Dan Manoliu, Mihai Murgu, Diete Dinesz, Mihai Alexandrescu, George Lungoci, Ștefan Cosac, Irina Păcurariu, Marina Constantinescu, Elise Stan, Cornel Mihalache și Răzvan Butaru.

Apelul regizorului Cornel Mihalache

Un apel pro-Valentin Nicolau a fost adresat politicienilor și de regizorul Cornel Mihalache: ”Într-o societate în care au ajuns toţi să dea cu pietre în toţi, fiecare în celălalt, e absurd să mai întrebi cine ridică primul piatra. De aia consideraţi Televiziunea o curvă. Noi vrem să muncim pentru societate şi voi vreţi să ne desfiinţaţi. Voi ştiţi întotdeauna mai bine ce vrea această societate românească. Voi, care aţi compromis până şi culorile, şi portocaliul, şi roşul, şi verdele, şi albastrul, şi violetul. Voi, care vreţi de fiecare dată când veniţi la putere o societate monocoloră, cu ochelari monocolori pe nas. Şi ne coloraţi întâi pe noi, Televiziunea publică. Neînţelegând că nu se poate trăi decât în complementaritate, că roşul nu e roşu dacă nu există verde. Că portocaliul nu trăieşte dacă nu există albastru. Noi vrem lumina, şi voi ne arătaţi întunericul. Noi vrem ca în fruntea valorilor voastre, numite de Voi în locurile dispuse de lege, să fie ce credem noi acum că ne trebuie şi l-am votat: un manager. Pe deasupra şi artist. Pe deasupra şi om care cunoaşte această instituţie: Televiziunea publică. Aveţi ocazia să începeţi depolitizarea. Puneţi-vă oamenii numiţi să-l voteze Preşedinte Director General în Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice pe cel pe care noi l-am ales: Valentin Nicolau”. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998