CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zegrean: ”Judecatorii C.C. germani sunt membri de partid si nu-i mai pune nimeni la indoiala”

2 comentarii / 3016 vizualizări / 18 februarie 2019

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, desființează, într-un interviu pentru Pressone.ro teza subordonării politice a judecătorilor de la noi, susținînd că aceasta e propaganda celor din stradă, nemulțumiți de deciziile luate. În plus, el avertizează că în țări ca Germania judecătorii pot fi membri de partid fără ca cineva să-i acuze de partizanat, ca la noi.

Întrebat ce simte cînd aude în stradă sloganuri precum „CCR, sluga PSD”, Zegrean răspunde:

”Nu cred că au dreptate. Nu cred. Acum sunt doar trei reprezentanți numiți de PSD. Nu le plac deciziile, iar pentru că nu le plac deciziile, trebuie să găsească o motivare… Eu nu cred că CCR este supusă politic. Vreau să cred că nu este supusă politic. Și de mine spuneau că sunt omul lui Băsescu, dar eu nu m-am întâlnit niciodată cu Băsescu cât am fost la CCR(…)Chiar nu cred că judecătorii CCR sunt influențați politic. Eu știu că așa se spunea și când eram eu acolo − și știu precis că nu am fost. Cine spune, spune din afară. Cu masonii se întâmplă așa: cei care scriu despre masoni nu știu, pentru că sunt din afară. Cei care știu nu scriu. E o regulă la masonerie − „cine știe nu spune, cine spune nu știe”. Și nu sunt mason. Dar așa e și cu cei care critică Curtea: critică tot, pentru că nu știu ce e acolo.”
Fostul președinte al CCR nu e de acord nici cu ideea schimbării modului de desemnare a judecătorilor, ca să se evite numirile politice:
”Nu, asta am tot auzit-o vehiculându-se și mi se pare o prostie. La fel sunt numiți în toată Europa. La nemți au voie să fie membri de partid în timp ce sunt judecători. Şi nimeni nu pune la îndoială Curtea Constituțională din Germania, este considerată cea mai tare din lume. La nemți nimeni nu pune la îndoială imparțialitatea acelor judecători, indiferent dacă fac parte sau nu dintr-un partid”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Diferența față de Germania este că judecătorii germani au conştință.
    La acest domn nu se pune problema. Se pune problema că a ocupat o funcție pentru care nu avea studiile necesare. Cam impostor.

  2. Din ciclul: cine spune, ala este.
    Concluzia: Romania NU este o tara corupta asa cum vor cele mai corupte tari (Olanda, Germania, Franta) sa o zugraveasca pentru ca le convine.
    Justitia din Romania ( cu exceptii- cozile de topor, slugile, care vreau sa cred ca sunt mai putine decat profesionistii adevarati ai dreptului care isi fac treba cinstit) este mai democratica si mai independenta decat a lor. Dar iarasi le convine sa ne dea lectii.
    Ganditi-va la unii dintre „lectori” Brok gainarul german care cere vizitatorilor bani desi vizitele sunt platite de Parlamentul european, Schwartz, Krickbaum , Junker , Timermans bolnavi de sciatica si altii ………………

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998