CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ziare.com da marele semnal: strada pregateste transformarea in partid

2 comentarii / 4459 vizualizări / 23 ianuarie 2018

Apele tulburi din societatea românească încep să se limpezească, la doar două zile după un miting misterios, care a excelat mai degrabă prin absența revendicărilor concrete decît prin prezența lor. Le clarifică nava-amiral a presei sergenților majori mesianici, vorba lui Ion Cristoiu, respectiv ziare.com, într-un material de maxim interes, difuzat azi, care explică în ce direcție se îndreaptă protestele străzii: spre statutul de partid politic.

Ce mesaj se transmite aici?

S-a nascut o noua forta politica ce nu mai poate fi ignorată(s.n.) Noua miscare formata in strada din revolta oamenilor reprezinta noua forta politica a Romaniei(s.n.). E una neconventionala, bazata pe smartphone si Facebook, pe nevoia unei generatii de a-si gasi locul in Europa si in lume dupa ce a fost alungata din propria tara de incompetenta si lacomia liderilor politici. Niciun partid nu va mai putea s-o ignore, iar simbolistica ei e atat de valoroasa incat, in viitorul apropiat, politicienii se vor bate sa se asocieze cu ea(s.n.). Nu stiu daca aceasta miscare de protest va deveni un partid, asa cum anunta unii comentatori, nu stiu daca va sta la baza strategiei opozitiei parlamentare pentru viitoarele alegeri, dar stiu ca aceasta miscare s-a transformat intr-un motor al modernizarii societatii romanesti.
O generatie care poate salva o tara ce parea esuata in urma cu un an
Tehnologia si idealurile s-au intalnit si au creat un vehicul de lupta care a rezistat masinariei PSD, cel putin pana acum, cu mari sanse de a rezista si de a se dezvolta pana la viitoarele alegeri” se mai arată în material.

De aici, două posibile direcții de acțiune:
1) Strada va emana foarte curînd un partid politic care va ataca alegerile pe cont propriu.
2) Strada va emana foarte curînd un partid politic-locomotivă care va reuni în spatele său mai multe partide – pe alese – ale actualei opoziții. Această din urmă ipoteză ar putea explica atît pasivitatea inexplicabilă a PNL, cît și frămîntările din USR, care par să indice o reașezare pe altă direcție a polilor puterii în partid. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. vise de analisti prosti. nu va fi niciun partid

  2. Nu e niciun secret!Tov. colonel Ciolos a anuntat acum ceva timp, intr-o intrunire publica, faptul ca va infiinta un nou partid…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998