CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Ziarist de la New York Times: Rețelele sociale au transformat jurnaliștii în activiști

4 comentarii / 2510 vizualizări / 21 septembrie 2022

Rețelele de socializare au deturnat domeniul jurnalismului și au dus la o neîncredere tot mai mare a publicului față de reporteri și de ziarele pe care le deservesc, a declarat Bret Stephens, editorialist principal pentru The New York Times, la conferința anuală Jerusalem Post.

„Jurnalismul nu este activism, iar reporterii ar trebui să știe diferența”, a spus el, conform The Jerusalem Post.

Stephens afirmă că Twitter a avut cel puțin două efecte „dăunătoare” în domeniu.

„Primul, a transformat fiecare jurnalist într-un fel de liber profesionist, astfel încît, pe lîngă identitatea lor, precum Bret Stephens de la The New York Times, ei au un avatar pe Twitter”, a spus Stephens. „Al doilea aspect este că a creat o tribună de exprimare politică, una care a dăunat reputației jurnalismului, din moment ce vă puteți da seama după ceea ce scrie pe Twitter cam ce orientare politică are jurnalistul”

El a amintit că sondajele Gallup arată că încrederea în jurnalism, în SUA, este mai mică decît cea în Congresul SUA.

„A scrie de dragul de a cîștiga urmăritori este încă un aspect negativ”, a spus Stephens. „Nu ar trebui să faci jurnalism pentru a cîștiga concursuri de popularitate. Jurnaliştii ar trebui să facă tot ce pot pentru a-și mări autoritatea – dacă le mai rămîne vreo autoritate – dar, în schimb, o risipesc de dragul obținerii de accesări.”
În context, la conferința amintită s-a oferit ca exemplu o situație recentă în care revistaTimes a avut probleme după angajarea a trei freelanceri în Fîșia Gaza, care pe canalele lor de socializare l-au lăudat pe Adolf Hitler și au celebrat atacuri teroriste palestiniene mortale – angajînd indirect publicația. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. In timp de razboi, asa cum s-a intimplat in WW2 in Anglia(MB) s-a folosit toate tertiplurile si minciunile din lume.Ca urmare atit ucraina si tot arsenalul pus la dispozitie de cei interesati, spun orice ce pot dezvolta ca ucraina este mereu invingatoare si rusia mereu in dezastru. Personal ma gidez dupa o multiudine de situ-ri si inca nu sunt lamurit.

  2. Astia sint un fel de cap de bou Robu Tudor de la antena3cacati care nu vede masacrul din urma cu citeva zile din Donetz, 13 rusi ucisi intr-un bombardament impotriva unei piete, dar maninca mult cacat pe „victoriile” ukroporcilor

  3. „gura lumii-i sloboda”

    • Pe maxtor mic limbric.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998