CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ziua cind PSD s-a calcat singur pe cap

21 comentarii / 8326 vizualizări / 22 august 2020

În primii ani de după revoluție, dacă voiai să critici un congres de partid spuneai despre el că e pecerist. Azi, congresele PCR de odinioară se prezintă ca niște culmi ale seriozității și responsabilității politice în raport cu simulacrele la care asistăm, iar mascarada pesedistă de azi a bătut recordul. Dincolo de aiureala statutar-organizatorică deplină, însă, PSD s-a călcat singur pe cap prin mesajele lansate, unele care vor fi intens și firesc speculate de adversari.

Practica politică modernă obligă un congres al unui partid, forul suprem care se reunește o dată la 4 ani, să fie o reuniune de maximă seriozitate, importanță și greutate. Documentele discutate în congres trebuie pregătite din timp, prezentate tuturor delegaților pentru ca ei să decidă în cunoștință de cauză, statutul trebuie respectat la virgulă, la fel dreptul la cuvînt – ne amintim că peceristul Constantin Pîrvulescu l-a putut critica direct, tăios, de la tribuna congresului al 12-lea pe Ceaușescu! – votul trebuie să fie secret, competiția trebuie să fi onestă, iar în congres trebuie prezentate programe și soluții concrete atît pentru problemele interne ale partidului cît și pentru țară.

Nimic din toate astea nu am avut azi la PSD.

Un congres cu alegeri organizate pe baza unui statut modificat azi, practică interzisă de legea partidelor, care cere ca orice modificări statutare să fie aprobate în prealabil de tribunal. Rostul acestei prevederi este tocmai împiedicarea abuzurilor de putere: fiecare lider în exercițiu ar modifica, altfel, regulile în timpul jocului promovînd varianta care îi convine.
PSD nu a respectat legea – cu argumentul forte că așa fac toate partidele – și a schimbat regulile în timpul jocului. Ca bîlciul să fie complet, modificările la statut operate azi vor trebui aprobate de un tribunal care încă nu le-a aprobat pe cele de la congresul de anul trecut, situație fără precedent chiar și într-o țară ca România.
În decurs de cca.un an, PSD a parcurs senin trei moduri diferite de alegere a conducerii: prin votul tuturor membrilor de partid, prin votul congresului pe persoană, respectiv prin votul congresului pe grup de persoane.
Asta nu e tot: nimeni nu înțelege pe baza căror reguli un candidat a mers la vot cu moțiune și echipă completă, iar altul de unul singur.(??!!)
Altă premieră: congresul la care unul dintre cei doi contracandidați nici măcar nu a participat la ședință.

Nu a existat dezbatere de documente, pentru că ele nici nu au existat, cu excepția moțiunii lui Ciolacu, care a rămas, însă, neatinsă. Probabil niciun delegat nu apucase să o citească, necum să o comenteze.
S-a vorbit permanent și general de nevoia de proiecte noi, fără a fi prezentat măcar unul.
Practic, congresul a constat doar din discursuri tip apă de ploaie, rostite fără minim entuziasm și din simulacrul de vot online.

Singurele lucruri notabile din congres au fost elemente din discursul noului președinte, Marcel Ciolacu, și din nedezbătuta sa moțiune.

Iar aici, lucrurile devin cu adevărat dramatice.

Ceea ce a făcut Ciolacu la acest congres este, iarăși o spunem, fără precedent în istoria post-decembristă.

Practic, buzoianul și-a desființat pe bucăți propria formațiune, însușindu-și cu entuziasm cele mai dure critici aduse de adversari în ultimii ani, luînd distanță de toate conducerile anterioare, de pozițiile anterioare ale partidului, ba pînă și de orientarea sa doctrinară.

Ciolacu a vorbit de noul PSD ca un partid de centru, dacă nu chiar de dreapta de-a binelea, ceea ce ar cam trebui să stîrnească uriașe semne de întrebare. A fost abandonată orice tentă de naționalism, a fost îmbrățișată călduros și deplin poziția PNL ori a USR-PLUS față de UE și SUA, s-a invocat nevoia ajutorării multinaționalelor să facă profit, a sprijinirii prioritare a clasei de mijloc, ba chiar s-a dat clar de înțeles că PSD va sprijini total controversatul ”green deal” european. Permanent, Ciolacu a vorbit despre erorile și gafele PSD, despre nevoia reformării sale totale și chiar a trîntit-o de-a dreptul că doar ”La finalul acestui proces de transformare ideologică și structurală, PSD va deveni un partid puternic, demn și democratic”.
Pînă atunci, logic, rămîne, deci, un partid slab, nedemn și nedemocratic.

Idei care ne-au atras atenția în discursul lui Ciolacu, dincolo de glazura ieftină în care au fost ambalate:

– Vrem să rămânem un partid conservator, care se uită mai degrabă în spate, în TRECUT?… sau vrem să ne transformăm într-un partid MODERN, care se uită în VIITOR, spre progres?

– Să fim aproape de toți românii din clasa de mijloc!

– Munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției.
Și trebuie să ne rupem de acest trecut!

– Astăzi suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democrației din România!

– Vreau să facem politica celor care au plecat să muncească în străinătate. Ei sunt cei care au ajutat România să treacă prin criza financiară.

– Să fim patrioți înseamnă să încurajăm antreprenoriatul românesc, dar și multinaționalele din România. Să le ajutam să facă profit aici, să plătească taxe aici, în România.

– PSD susține consolidarea parteneriatului cu NATO și dezvoltarea parteneriatului strategic cu Statele Unite. Trebuie și vom contribui la întărirea relației transatlantice pentru ca România să se bucure de securitate.

– PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus.

Idei care ne-au atras atenția în moțiunea lui Ciolacu:

– Urmează un proces greu, de transformare profundă a partidului. PSD se va reclădi ideologic pentru a-și recâștiga identitatea de partid istoric de stânga, prin reiterarea viziunii euroatlantice, asumarea critică a trecutului și prin respectarea angajamentelor politice față de societate. Prioritatea PSD este de a-și recâștiga credibilitatea în fața cetățenilor români și în cadrul familiei europene social-democrate.

– PSD va trebui să își însușească pe deplin doctrina și valorile social-democrate europene și să le transpună în mod real în societatea românească prin acțiunile sale politice. Totodată, PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul partidului cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și de a realiza schimbările așteptate de cetățeni.

– La finalul acestui proces de transformare ideologică și structurală, PSD va deveni un partid puternic, demn și democratic.

– Vor fi cooptați specialiști externi (din țară și din străinătate) care vor defini cadrul și regulile de selecție pentru membrii Consiliului Național.

– Fără cumetrii în funcții publice — Se va introduce regula ca partidul să nu susțină și să nu valideze sau să nu numească în funcții publice sau să nu angajeze fără concurs persoane care au o relație de rudenie de gradul 1 și 2 cu conducătorul instituției respective.

– Trecerea de la un partid conservator la un partid modern european — PSD se va desprinde de conceptele anacronice, încremenite în perioada preaderării la spațiul european. PSD va cultiva valorile autentice împărtășite de stânga europeană.

– PSD, partidul clasei de mijloc, își va propune ca obiectiv să se adreseze categoriilor sociale active care au contribuit sau contribuie activ la dezvoltarea socială și economică și care compun în cea mai mare parte clasa de mijloc din România.

– Apărarea cetățenilor români care muncesc în diaspora – PSD va acționa pe plan european pentru apărarea drepturilor românilor care muncesc din greu în afara țării.

– Apărarea mediului și resurselor naturale – PSD își va propune ca obiectiv apărarea mediului și resurselor naturale ale României.

– PSD se va desprinde de un trecut controversat și va comunica în mod prioritar schimbările pe care le face în structurile sale pentru a asigura un viitor promițător pentru partid și pentru țară.

– PSD susține la nivel național și european nevoia unui pact ecologic, precum și a unei tranziții echitabile către un nou model de societate bazat pe economie circulară și resurse regenerabile.

– PSD susține introducerea unor măsuri de protecție socială pentru antreprenori care să le permită acestora să treacă peste momentele dificile.

– PSD va pleda pentru o abordare responsabilă a fenomenului globalizării. Avem nevoie de o acțiune comună pentru rezolvarea problemelor globale, dar este nevoie și de mecanisme care să asigure protejarea intereselor naționale.

Să tragem linie și să adunăm.

– PSD se trage în mod clar spre centrul spectrului politic. Teza susținerii prioritare a clasei de mijloc revine în mai multe rînduri în discursul și în moțiunea lui Ciolacu.
– Ideea aducerii de specialiști din străinătate pentru selectarea celor mai buni dintre pesediști e desprinsă, probabil, dintr-un sitcom.
– Discursul despre Justiție devine, brusc, extrem de respectuos, dispar orice referiri la abuzurile incalificabile ale procurorilor și judecătorilor din ultimii 15 ani. Se ridică mingea la fileu PNL, USR-PLUS, președintelui Iohannis și tefeliștilor prin asumarea oficială a luptei PSD contra justiției.
– Nu există nici măcar o vagă aluzie la abuzurile serviciilor secrete, la celebrele protocoale etc.
– Leitmotivul întregii sale prestații este turnarea de cenușă în cap față de prestația PSD de pînă azi, vorbește insistent despre greșeli, despre distanțarea de trecut, despre nevoia unei reformări din temelii etc.
– Expresia ”tătuci” îl vizează clar pe Ion Iliescu, deși îi poate atinge și pe Năstase ori Dragnea. Oamenii care au scos, totuși, cele mai mari scoruri pentru PSD.

– Ciolacu spune explicit că cetățenii nu mai au încredere în PSD, și nici marile partide europene. Pune pe locul unu ideea de globalizare și abia apoi vorbește de nevoia protecției intereselor naționale.

Practic, Ciolacu asimilează toate criticile adversarilor PSD, precum PNL, USR, Pro România, Iohannis, anumite ambasade străine, anumiți lideri de opinie, anumite organe de presă, ONG-uri șamd. Și promite să încadreze partidul în patul lor procustian. (Să spui explicit că PSD e ancorat în anacronismul din perioada preaderării la UE și că e necesară desprinderea urgentă de el e de o gravitate inimaginabilă.)

Dar, care ar mai fi în acest caz identitatea PSD?

Sprijinirea prioritară a clasei de mijloc e minunată, dar e obiectivul tradițional al PNL, asumat în epoca mai recentă și de USR-PLUS. Referirile pozitive la globalizare și la nevoia de măsuri de tip green deal, ori de digitalizare a învățămîntului duc iar PSD spre PNL și USR-PLUS. Susținerea diasporenilor e, iarăși, o temă clară a dreptei de la noi.

Ce va mai diferenția cele trei formațiuni în acest caz?

Nu există înfrîngere mai mare decît să preiei in integrum principiile și viziunea adversarilor.

Să spunem că singurul pesedist deranjat în congres de tragerea spre dreapta a PSD ori de atacurile la conducerile precedente a fost Dumitru Buzatu. Și a mai punctat nițel sindicalistul Dumitru Costin, în cele cîteva cuvinte rostite ca mesaj; în rest, liniște de mormînt.

Ca să fim bine înțeleși, o mai spunem odată: nu toate temele punctate mai sus de noi sunt criticabile, atît doar că ele aparțin tradițional altor formațiuni, din alt spectru politic.

Ce speră să obțină PSD disociindu-se în ultimul hal de propriul trecut, mai îndepărtat ori mai recent, pliindu-se brusc pe tezele unor partide profund adversare e greu de înțeles.

Un partid azi dispărut, PD, a șocat lumea cu ani în urmă trecînd peste noapte de la stînga la dreapta.
Chiar și el, însă, a făcut-o după ce preluase puterea și nu mai risca sancțiunea propriilor alegători. Cîșiva ani mai tîrziu, și-a dat duhul după ce mai întîi se spărsese.

PSD face aiuritoarea meandră, însă, fix în buza alegerilor. Niște alegeri în care dușmanii politici vor fi de-a dreptul încîntați să facă uz de cenușa turnată azi cu chintalele de Ciolacu în căpățînile pesediștilor. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

  1. Un bou sinistru. Si da… s-a calcat dar fara „L”.

    • La alegeri, puma rezultate, dat cu „L”.

  2. De rahat! După șoferul de autobaza a apărut gestionarul de aprozar Ciolanu! Dar asta e! Dacă mai e cineva sa se îndoaie de faptul că psd-ul tb sa dispara( nu ca vor viermii de pe aici care își sug propria scârnă) felul în care judec i-au dat-o chiparosului nu mai are nevoie de explicatii!

  3. Am spus-o de zeci de ori. Rezultatele alegerilor din 2016 si megasuccesul PSD au fost datorate exclusiv urii remanente a populatiei impotriva lui Traian Basescu si, mai ales, a fuziunii PNL cu PDL care a amendat teribil ambele partide. Nicidecum geniului organizatoric al lui Dragnea. Dar da, desigur, acest Marcel Ciolacu ajunge, comparativ cu Dragnea cam pana la piciorul broastei, in materie de ferocitate a unui anumal politic. Pentru ca in materie de viziune, lucrurile se schimba!

    Ce este de subliniat la acest „congres”, pentru ca a fost intr-adevar un (nou) simulacru de congres?
    Desigur se poate scrie despre el o zi intrega, insa ce ramane de la el? Daca e sa numim intr-un singur cuvant calitatea sa esentiala si intrinseca, atunci acesta este VIRAJ foarte strans. Rar nu unul dintre cele multe altele facute prin meandrele concretului ci o intoarcere cu 180 grade. Iar asta nu poate fi decat de bine, in primul rand, pentru PSD. PSD nu mai putea continua pe directia lui Dragnea, cu baronii locali facand democratic o politica de partid sinucigasa care conducea atat partidul cat si tara catre o infundatura. PSD ajunsese oricum la maximum 1/4 sustinere in electorat, dar nu procentul era problema cu distributia ocupationala, educationala si de varsta a sustinatorilor. Cei mai multi dintre sustinatori ajunsesera sa apartina unei dintre cele doua categorii de asistati: asistati cu functii birocratice la stat, pe bani multi si eficacitate putina, impreuna cu familiile lor si asistati sociali din paturile cele mai sarace, ramasi la mila statului si a primarilor prin asa numitele “ajutoare”. Nicio sansa de viitor pentru tanara generatie, indiferent de nivelul de educatie (cu exceptia celor de genul juniorului lui Buzatu, ca tot veni vorba de sigurul „dizident”).

    Despre sustinerea clasei de mijloc: Ciolacu nu stie ce e aia clasa de mijloc, in sensul celei existente in statele occidentale dezvoltate. Ea e o clasa sociala fara probleme materiale, suficient de avuta ca sa-si poata pastra independenta de opinie si actiune in societate, in opozitie cu clasa saraca. Ciolacu crede gresit ca profesorii, de exemplu, apartin clasei de mijloc, pentru ca sunt intelectuali, nu-i asa? Ori in realitate, in Romania, profesorii care nu dau meditatii la oras sau/si nu dispun nici de alte surse si resurse apartin paturii sarace a populatiei. Pentru Ciolacu, un sofer la primaria secrorului 2 platit cu 2000 euro pe luna apartine clasei de mijloc in timp ce un tanar cu oarecare vechime la o multinationala platit cu 1200 euro lunar apartine clasei sarace, in realitate, situatia fiind exact inversa: tanarul se dezvolta profesional si devine valoros pe piata muncii, in timp ce sluga de la primarie tot sofer ramane. Nu ca meseria de sofer ar fi degradanta, de exemplu soferii romani de TIR care lucreza in toata Europa apartin tot clasei de mijloc, nicidecum celei sarace (sunt profesionisti mult mai cautati decat absolventii romani de SNSPA.

    Dupa aceasta introarcere, PSD are doua problema mari si late: o prima problema de credibilitate, prin faptul a nu poti reforma PSD cu aceeasi oameni care au prosperat si spera sa prospere in continuare prin metodele vechi ale PSD. Aceasta problema poate fi depasita usor, debarasandu-se treptat si aruncand peste bord, unul cate unul (nu toti odata), toate drojdia conservatoare a PSD (n-am sa dau nume). A doua problema e mai grava si se refera la rezultatele electorale la alegerile immediate care vor urma. In mod evident, PSD se prabusise oricum pana catre 20-25%, insa de acum incolo va trebui sa faca fata unei hemoragii masive de electorat care, fie va absenta de la vot, dezgustata de “servilismul” noii conduceri, fie isi vor indrepta preferintele catre alte partide (Pro Romania si ALDE). Totusi, atata vreme cat actuala conducere detine stampila partidului, ea are in continuare o foarte buna sansa sa reconstruiasca un adevarat PSD pentru viitor.

    Pesedistii trebuie sa inteleaga ca nu poti construi un partid modern si durabil cu oamenii lui Dragnea. Desigur, optiunile conservatoare, nationaliste, anti corporatiste anti americane si antieuropene, chiar si cele impotriva statului paralel sunt justificate in masura in care sunt si, in orice caz, trebuie sa se regasesca in optiunile de vot ale populatiei. Cel mai bine ar fi ca ele sa fie dezvoltate in fiecare dintre partide si nicidecum intr-un singur partid anume, asa cum a fost cazul PSD Dragnea, spre deosebire de PSD Nastase, de exemplu. Un partid de genul FIDESZ va avea parte de izolare, in prima instanta si de esec, la final. Ar fi o pierdere de vreme, cum am mai vazut. Trebuie sa invatam sa evoluam cat mai bine cu metodele lor, impreuna cu ei si, pe cat posibil cu resursele lor pana vom deveni suficient de puternici pentru a fi ascultati. Nu cred ca exista alternativa.

    Un vechi cantec muntenesc spune “Foaie vede salba moale, curva-I curva pana moare”. Mi-a venit in minte privind imaginea cu pesedistii de pe scena congresului lui Ciolacu. Ar vrea si la conducerea PSD, ar vrea sa continue si mesajele vechi catre pesedistii din teritoriu. Nu cred ca le va tine, cata vreme stampila partidului e la Marcel Ciolacu.
    In concluzie, eu nu l-as subestima pe Ciolacu. Poate arunca peste bord 99% dintre actualii lideri ai PSD (cei care votau cu unanimitate pe Dragnea ori Dancila). Se vor putea gasi oricand tineri cu alta viziune, altii decat fii lui Buzatu, Dancila, Zetea sau tuica Bran, altii decat Claudiu Manda, Orlando, Puie Micul Titulescu sau gasca de fripturisti din jurul Gabrielei Firea. O fi el Ciolacu prost, insa atata timp cat partidul va purta numele de PSD, el va constitui o atractie substantiala pentru electorat si va putea fi reformat de un Ciolacu pe post de patriarh.
    Eu nu l-as subestima pe Ciolacu. Daca e sa poarte un nume care sa fie retinut de istorie, acela ar putea fi “Omul cu stampila”.

    • Securiste,în 2016 s-a votat împotriva SRI. Bețivul Băsescu, pe care-șl lingi în cur de două decenii, era deja istorie de 2 ani.
      Dracnea și-a bătut joc de voturi negociind cu proprii călăi din SRI.
      Cu Ciolanu Haisam și SRI Dâncu la conducere, SRI și-a asigurat ura veșnică a românilor.
      Oferiți-le șansa mămăligarilor să se prindă că n-au alternativă la SRI și încep reformele. :)))))))))))))))

      • Parpanghele, iar razi ca prostu’ de ceea ce singur scrii. Mai stai fo 2-3 ore si mars inapoi la culcare, prostovane!

        In primul rand, nu e vorba despre mine.
        In al doilea rand, o fi fost Basescu de 2 ani istorie, dar asta numai pentru SRI aripa tanara care l-a executat. Pentru popor, Basescu a ramas tot Dracul gol, iar fuziunea PNL-PDL nu a facut decat sa mobilizeze alegatorii PSD impotriva PNL care includea deja si PDL. De partea cealalta, electoratul PNL si PDL in egala masura a fost dezgustat de fuziune si a ramas acasa in ziua votului.
        In al treilea rand, v-ati belit la „ciolanele” dupa congresul asta. Voi la unitatea voastra de asistati cu cine votati, bah prostovane? Ca sa te citez (singura data, promit) :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

        • Parpanghele, PDL-ul a compromis și culorile PNL, le-a făcut de căcat.
          Coconul USRI PLUS DOIȘIUNSFERT este același căcat securist, iar timpul i-a lămurit pe proști că au de-a face cu aceeași mizerie securistă.

          Nu-i mai linge în cur pe sereiști din PSD, că te umple cu același căcat la gură. :)))))))))

  4. Fireste, lui Tariceanu i se ofera o oportunitate uriasa de a pune toate tunurile pe actuala conducere a PSD si nu pe PNL si USR de la care nu poate spera nici macar la un singur vot. O imensa oportunitate de a reveni la cota de 5% cu electoratul PSD care nu se mai regaseste la Ciolacu.
    De vazut daca va profita de ea sau daca va prefera o „alianta” cu Ciolacu.

    • Astea sunt riscurile jocurilor SRI. Un PDL uitat în drum, un PSD SRI inutil, un USRI compromis pot genera o formațiune de tomberoniști nonSRI, o malformațiune de campanie electorală.
      Iar trebuie să-i șantajați, să-i racolați, să-i cumpărați în plină criză globală, cu FMI-ul în ușă. :)))))))))))

      • Iar scrii ca prostul despre mine. Eu nu sunt deloc implicat in viata politica, iar nu era vorba despre mine ci despre Tariceanu. Dar se pare ca este atat de prost si de imbuibat incat va rata si singura ocazie de supravietuire politica, una imensa, care ti se ofera odata in viata! Vom vedea daca o va rata sau nu. Oricum, orice pasare, pe limba ei piere!

        • Susținerea participării SRI în politică presupune implicare în viața politică. Manipulările și prostelile online reprezintă implicarea în viața politică, Copy-paste de scripturi de la centrul de comandă reprezintă implicare politică, informarea grupurilor de propagandă cu privire la strategiile de campanie din interiorul PDL sau/și în folosul escrocului Iohannis reprezintă implicarea în viața politică.

  5. Despre temele rostite la Congresul PSD care apartin altor formatiuni as vrea doar sa reiau ceea ce a spus un mare traseist, argumentandu-si trecerea de la PSD la PNL, pe numele lui de scena Mihai Chirica: PNL nu are nici o doctrina. Nici un partid din colonie nu are vreo doctrina, doar interese. Nici politicienii nu au vreo doctrina (nici nu cred ca stiu ce inseamna); de aceea trec cu atata usurinta de colo colo. Apoi, Ciolacu a rostit lectia predata de servicii. De la mare la mic; globalizarea mondiala (unde nimeni nu mai stie cine a fost), la globalizarea mica- un ghiveci in care niste adunaturi isi spun partide, dar totul este o apa si un pamant.

  6. Dacă Ciolanu stătea într-un cort la Buzău., era mai bine pt popor. Așa, și-a tras palat la Buc un infractor, fost amic de infractori (haissam)

  7. Intuitia, domina inteligenta. Mai ales daca aceasta din urma e extrem de redusa, cantitativ si calitativ. Este ceea ce patimesc liderii PSD in aceasta perioada. Ciolacu a venit cu sustinere SRI si le-a spus-o clar. Acea sustinere de care PSD nu a avut niciodata parte in ciuda eforturilor lui Dragnea (apropo, complexul era evident, una e sa fii militian si alta sereist/ securist, ma rog; diferenta e ca de la stapan la sluga, cum sa nu cunoasca sluga ce e aia sa fii stapan).

    Iar „liderii” PSD din teritoriu s-au sters la kur cu aspiratiile sustinatorilor, daca e sa ramana la bucate, da-i in ma-sa pe romani. Nu poti sa nu remarci asa ceva. Cata nimicnicie, cat dispret, cat lichelism la alde Galgutza. Cat primitivism la votantii parasutei.

    • „Liderii” PSD din teritoriu sunt acum la PNL.
      Cum să fie votanții parașutei? Antreprenori, corporatiști, dreptaci cu neuron stingher, curve ordinare, retarzi fără viitor, sărăcani pe viață. :))))))))))

  8. Securistul Remus Pricopie a confirmat astăzi că el este premierul tehnocrat propus de pesedeaua securistă.
    Prăbușirea economică și măsurile de austeritate ar trebui decontate de către PDL, dar e OK să și le asume direct SRI. :)))))))

  9. Imi e greata, daca eram membru maine demisionam din cacatul asta care-a ajuns psd. Ma uit la mecla ciolacului si strange in spate: acesi frunte de urangutan, 1 deget inaltime, ca si cucuveaua mov; semn de maaaare inteligenta.
    Trebuie sa mearga in instanta, ce-au facut securisti acum e strigator la cer.
    Pe de alta parte a nu se uita ca asta e specificul romanesc, lasi si pupincuristi. Si in ’89, in noiembrie, cu 1 luna ininte de lovilutie a fost congresul pcr unde Ceausescu a fost reales cam ca asta acuma.
    Din pacate inconstienta si lasitatea aste ne va costa mult. Retardatul ala din deal are ca misune formarea unei majoritati de 70% pentru a modifica Constitutia si a sparge Romania. Deja am observat pe forumurile romanesti impanzite de securisti (reddit, softpedia) topicuri de genul: „ce parere aveti despre federalizarea Romaniei?! E clar ca baietii isi calibreaza sculele pentru ce va urma.

  10. Echipa lui Ciolacu, din punct de vedere intelectual și al profunzimii ideilor politice ne aduce aminte de o grupa sindicala de SMT ( Stațiune de Mașini și Tractoare)

  11. […] ps: Despre schimbarea ideologica radicala a PSD, de care Vasile Dancu nu e deloc strain, dimpotriva, voi scrie un articol distinct. Gasiti o sinteza a schimbarilor doctrinare pe InPolitics. […]

  12. Am votat in ultimele doua randuri PSD,ca nu mai puteam vota pnl-pdl basist.D’a acum cand astia si-au ales un preesedinte de esenta doctorand la seku,nu-i mai pot vota.Mai ii tinea si G.Firea isonul cu ”innoirea”,ea ce mi-a facut scarba cu alegerea de grupa sustinatoare cu specimene ce n-au lucrat niciodata- tip Iordanescu,p.Roman,Mitica Dragomir,iar dintre acestia in plus P.Roman-imprenuna cu Ilici parca e acuzat si in dosarul lov.de stat din ’89 si al mineriadei.Cred ca mai bine il alegea si pe Gelu Voiacan Voiculescu sa stim
    treaba mai clar,d’a probabil ordinul de la Seku nu l-a inclus si pe acesta.

  13. […] PSD face aiuritoarea meandră, însă, fix în buza alegerilor. Niște alegeri în care dușmanii politici vor fi de-a dreptul încîntați să facă uz de cenușa turnată azi cu chintalele de Ciolacu în căpățînile pesediștilor. Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998