CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Ziua cind tefelistii au intors oficial armele: Mineriada lui Iohannis

11 comentarii / 3902 vizualizări / 24 noiembrie 2021

24 noiembrie e ziua cînd cel mai mare politician al țării, Ionel Brătianu, a închis ochii. Dar ea devine, începînd de azi, și ziua marii răsuciri a mișcării #Rezist împotriva celor pe care i-a susținut cu furie ani de-a rîndul: Iohannis și PNL. Printr-un manifest semnat de zeci de ONG-uri și de lideri ai soocietății civile, se anunță declanșarea războiului contra proaspeților aliați ai PSD, iar preșdintelui i se aduce cea mai terifiantă acuzație, aceea de mineriadă politică aidoma celor iliesciene. (B.T.I.)

Prezentăm manifestul integral, difuzat azi în Revista 22 și semnat de nume sonore precum Mircea Cărtărescu, Tudor Chirilă, Vladimir Tismăneanu, Ada Solomon, Andrei Oișteanu, Brîndușa Armanca, Florin Buhuceanu, Magda Cârneci, Mihaela Miroiu, Mircea Mihăieș, Monica Macovei, ca și ONG-uri precum Grupul pentru Dialog Social, Corupția ucide, Inițiativa România, Geeks for Democracy, Freedom House România, Societatea Timișoara, #REZISTENȚA, Timișoara Civică, Umbrela Anticorupție șamd (subtitlurile ne aparțin):

Regimul Iohannis – vinovat pentru zeci de mii de morți

”Suntem tot aici. V-am văzut, cu stupefacție și dezgust, cum nimic nu v-a putut opri să puneți în practică cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990: nici sutele de morți zilnice (fiindcă, pentru a vă numi guvernul vostru, nu ați ezitat să-i abandonați pe cei mai vulnerabili medical dintre noi), nici explozia îngrozitoare a prețurilor (fiindcă nu ați ezitat să-i abandonați pe cei mai vulnerabili economic dintre noi), nici gândul că nerușinarea cu care călcați în picioare votul pe care l-ați cerut aduce la disperare o Românie întreagă – încât, așa cum arată un sondaj recent, sute de mii de tineri vor, din nou, să-și ia lumea în cap din pricina voastră. Ca după mineriade.

Exact asta ați făcut, în traumatizantele ultime luni: o mineriadă politică. Ca și atunci, ați adus la putere un guvern care e, de fapt, o restaurație. Ca și atunci, ați zdrobit ceea ce se construise în săptămâni și luni (și ani, de data asta) de proteste curate care cereau un destin european pentru România. Ca și atunci, sunteți pe cale să distrugeți exact combustibilul esențial al unei națiuni: speranța, cea care ne-a ținut sute de zile la rând în stradă, cea care ne-a îngăduit să credem în România europeană.

Iohannis a adus la putere partidul contra căruia a luptat strada

Speranța pe care am așteptat să o construiți. Pentru care ne-ați cerut votul – ca să alungăm de la putere partidul explicit antieuropean, cel împotriva căruia am luptat în stradă, cel care a fost blamat în Parlamentul European, cel avertizat de Comisia Europeană, de ambasade și de partenerii noștri strategici să abandoneze programul dement de sabotare a României europene, cel care ne-a reprimat cu gaze și grenade în 10 august 2018. Și pe care, cinic, l-ați adus înapoi la putere. Ce ați făcut acum este desăvârșirea violenței de atunci.

Dar noi suntem tot aici. Să nu credeți că, dacă n-am ieșit în stradă, nu v-am văzut. Sau că nu vom ieși, de îndată ce veți începe să încălcați din nou aceleași linii roșii care ne asigură destinul european. Aceste linii sunt pentru noi ne-negociabile.

Se va ieși iar în stradă. De data asta împotriva regimului Iohannis

Vă cerem, așadar, aceleași lucruri pentru care am protestat în stradă:

– repararea legilor Justiției (conform rapoartelor MCV și deciziilor Comisiei de la Veneția; inclusiv cu desființarea SIIJ – și excluzând reînființarea ei în altă formă),

– repararea legilor electorale (pentru alegerea primarilor în două tururi),

– desființarea pensiilor speciale,

– un guvern fără dosare penale,

– depolitizarea instituțiilor de stat, instalarea criteriilor competenței și meritocrației în selecție

– transparența totală a cheltuirii banilor publici din programele PNDL și PNRR.

Suntem cu ochii pe voi pentru a vă împiedica să introduceți legi periculoase, ca de exemplu o lege care să interzică dreptul la avort sub pretextul sporului demografic.

De îndată ce veți legifera împotriva acestor cereri, veți fi în mod explicit inamicii României europene – pentru care vom lupta din toate puterile. Inclusiv în stradă.

Suntem tot aici. Și credem la fel de neclintit în destinul european al României.

Nu încercați să-l sabotați. Fiindcă vom lupta pentru el până la capăt. Așa cum am făcut-o împotriva partidului toxic cu care ați ales să vă asociați.

Și, așa cum am învins atunci, o să învingem și acum.

Fiindcă noi, spre deosebire de voi, nu abandonăm România.

24 noiembrie 2021”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Hai siktir! Decât atat! Dacă facem analiza pe text vom observa ca 75% din dorințele lor ar lovi în interesele beutorului de pisat Julien și a acoliților acestuia!
  Cat despre kwj decât atat!
  Lets go Klaus!

 2. Să nu credeți că, dacă n-am ieșit în stradă… nu ne mai scoate SRI-ul !?! oaoaoa :))))))))))))))

 3. sper sa fie un demers pe bune….le suntem alaturi,!!!!

 4. „…m-am ris”… haha

 5. O parere.
  Niste flescaiti cu ifose. Daca puteau, faceau,

 6. Intai,puneti-va cenusa in cap,ceva de genul “am fost niste dobitoci”,pentru ca voi,astia,ni l-ati adus pe cap pe puturosul si fudulul de la Cotroceni.Ca n-a facut absolut nimic pentru tara si poporul asta care-i plateste de 7 ani huzurul(golful,schiul) nu v-a deranjat pana acuma.Faptul ca v-a maturat de la putere va deranjeaza atat de rau ca v-ati activat instant.Am vazut de ce sunteti in stare,voi si cei pe care-i sustineti,#rezisti,neterminati,nepriceputi,cu agenda proprie,fara nici o legatura cu interesul acestei tari.Mai scutiti-ne cu agenda europeana care nu are nici o legatura cu agenda noastra.
  Apropo,am studii superioare facute pe bune,la o universitate de prestigiu si nu sunt nici stirba,cum va place voua sa-i caracterizati pe cei care nu va impartasesc ideile putine si fixe.Deci,nu va repeziti,”stati la locutile voastre”.
  Asa ca,hai sictir!Istoria nu iarta pe nimeni,o sa va puna exact la locul pe care-l meritati,”telectualilor”,la lada de gunoi.

 7. HAHAHAHA.. Lume ,lume ce mai incepe circul . Nu mai au sinecuri baietii si au iesit la trimbitat. Poi mai baieti parca zilele trecute va mobilizatipe facebuci sa iesiti si sa aratati ticalosia „tatucului „.Si… Ride Tivilica -Ceausescu de voi. Ala macar crede in ce face ,voi -fara sursa financiara guitati si semnati ( unii ) niste ziceri si adeziuni . Ati zis ceva ca a raposat un revolutionar autentic de la Timisoara ? L-au porcait (h)unii ,voi -milc. E bine sa traiesti din banii altora numai sa refulati ceva pe strazi fara a produce nimic ,nu ?Si refularea a fie la comanda . Ziceti de ai batrini ca-s expirati ,refulati ,poate ,dar ei au produs ceva . Macar o saiba ,daca stiti ce-i aia ,dar voi ? In afara de ura ce ati produs si produceti ? Si vreti o tara ca afara ? Cine sa v-o faca ? Ca aia de afara nu vin ,iar expiratii va cresc copiii ,copii pe care voi nu sunteti in stare sa-i cresteti si sa-i educati . Da-le Doamne mintea romanului cea de pe urma !

 8. Au inceput sa vina banii, sau ce i-a scos din amortire pe vajnicii luptatori terfelisti?

 9. Atata ipocrizie mai rar! Cine era la guvernare cand cei vulnerabili mureau?! Cine nu a aprovizionat sistemul de sanatate, a incurajat antivaxerii si a declarat pandemia incheiata?! Cine si-a batut joc de economie, lasand preturile sa se duca in aer si facand imprumuturi aberante?! Va mananca grija Europei, care s-a ingrozit la propriu de prostia romaneasca – ghici cine conducea atunci Romania?! Chiar scoateti calul ala alb de unde l-ati tinut pana acum, cand dadeam in gropi de destepti ce erau conducatorii?! De ce n-a iesit nimeni cand au ars spitale, cand n-au fost medicamente, cand preturile explodau ca petardele?! Acuma v-ati trezit?! Rusine! Iesiti in strada sa va cereti iertare, asta da, ar fi un gest, nu veniti cu aberatii la care nu mai pune nimeni botul. Astea sunt lozinci stupide, aceleasi cu care ati adus, prin “tradatorul” de azi, la putere pe acei neica nimeni care au demonstrat ce rea si urata e fatza minciunii. As mai exersa putin tacerea de pana acum, pe care nu si-o explica nimeni.

 10. Opinia mea politica: Muie #Rezist și celor asemenea lor….
  Oare o fi un semn că în România buna tradiție românească este de neînvins!?
  Identitate.Nationala, Limba, Cultura ,Religie , Istorie adevărată….Așa putem pastra Fiinta Naționala intactă.

 11. Aș adăuga ..
  Romania autentica fiți siguri bai avortonilor va v- a abandonat de mult…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998