CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: ”Argumentele lui Boc pentru regionalizare sunt o magarie”

0 comentarii / 1351 vizualizări / 13 iunie 2011

Argumentele premierului Emil Boc care susțin viziunea cotrocenistă a restructurării administrativ-teritoriale reprezintă ”o măgărie” menită să degradeze, și mai mult, o atare problemă serioasă, afirmă analistul politic Zoe Petre, pentru Inpolitics.

”Un tertip josnic”
”Domnul Emil Boc a anunțat un tertip josnic prin care puterea speră să poată fenta modificarea Constituției care girează, de fapt, orice restructurare administrativ-teritorială a României. Premierul a spus că zonele se vor intitula tot județe, la fel ca în Constituție, deci, nu e necesar să modifici acolo nimic. Asta este o măgărie. Pe de altă parte, o lege care privește o atare materie este o lege constituțională. Nu este una ordinară care ar putea fi asumată prin răspundere ministerială. Nu este nici o lege organică. Fiind o lege constituțională, nu ai cum să adopți așa ceva prin răspundere guvernamentală.

”Boc îl poate întreba pe Opriș cum e cu regiunile de dezvoltare”
Cât despre problema regiunilor de dezvoltare, pentru fonduri europene, noi le avem. Domnul Boc ar putea să-l întrebe pe Remus Opriș, care înțeleg că acum este membru al acestui minunat partid, cum s-au făcut aceste regiuni de dezvoltare. Astfel de teme sunt menite să zăpăcească opinia publică. Sunt aruncate pentru a face haos înaintea alegerilor locale în speranța că PDL va câștiga mai mult decât ar face-o în mod normal. Sunt teme serioase care sunt, totodată, degradate de putere”, explică Zoe Petre. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998