CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: “Aroganta lui Basescu, care se crede intemeietorul UE, a facilitat problema Schengen”

0 comentarii / 1200 vizualizări / 22 decembrie 2010

Opozitia Frantei si Germaniei in ceea ce priveste intrarea Romaniei in spatiul Schengen se explica prin perceptia negativa, in cele doua tari, a comportamentului presedintelui Traian Basescu, care se poarta de parca este intemeietorul UE, si da cetatenia romana oricui o cere, ingrosand astfel numarul romanilor care lucreaza fara forme legale in Europa cu adevarat democratica, explica analistul politic Zoe Petre, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Urmarile axei Bucuresti-Londra-Whashington”

Totodata, pozitiile oficiale exprimate de Bruxelles au fost favorizate de modul in care Basescu a inteles sa faca politica externa, sustinand pana in panzele albe o axa Bucuresti-Londra-Whashington. “De unde sa stie Basescu ce se discuta la varf in politica din Franta si Germania daca el a neglijat total aceste tari pe parcursul mandatului sau? Cand vorbesti numai despre axa Bucuresti-Londra-Whashington trebuie sa te astepti ca Parisul si Berlinul nu mai sunt chiar simpatico cu tine. Pozitia oficiala a Frantei si a Germaniei reprezinta un esec al regimului Basescu. Mai cu seama ca problema are o incarcatura electorala, in ambele aceste state, cei veniti din tarile estice nu prea sunt vazuti cu ochi buni.

“Basescu ofera oricui cetatenia romana”

Oricum, este vorba despre o pozitie oficiala ce putea fi contracarata daca Romania stia sa se poarte in politica externa. Dar, Basescu se poarta ca intemeietorul UE. Avem o politica dubioasa cu Republica Moldova si cu Ucraina. Presedintele Romaniei pune sub semnul intrebarii granite cu Moldova, pe care nu avem tratat, dar si granite cu Ucraina, pe care exista tratat. Basescu da cetatenia romana oricui ingrosand, astfel, numarul romanilor care lucreaza in strainatate fara forme legale. Culegem ce a semanat Basescu”, a concluzionat Zoe Petre. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998