CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: “Avem “Guvernul Ciomu” care anunta doar ce taie”

0 comentarii / 1585 vizualizări / 25 mai 2010

La nivelul Presedintiei si Guvernului Romaniei se inregistreaza o lipsa de transparenta fara precedent, in ultima perioada, reprezentantii puterii sunt apti sa anunte, exclusiv, doar cu cat ne vor fi taiate pensiile si salariile, avertizeaza analistul politic Zoe Petre, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Este o lipsa de transparenta fara precedent”
“In sfera puterii, fie ca ne referim la arcul guvernamental sau la Presedintie, se inregistreaza o lipsa de transparenta fara precedent. Avem o putere care ne spune doar ce taie, salarii sau pensii, si nimic altceva. Domnul Athanasiu a numit pe buna dreptate acest guvern, Guvernul Ciomu. Ei stiu doar sa taie. Pe de alta parte, lipsa de transparenta reprezinta inca o problema reala.

Cum era pe vremea CDR
Pe vremea CDR, la Guvern se faceau conferinte de presa saptamanale si chiar si extraordinare, in conditiile in care evenimentele le cereau. Si la Presedintie se faceau conferinte, pe teme importante sau la finalizarea unor proiecte. Emil Constantinescu nu isi aroga atributiile neconstitutionale in maniera in care o face, acum, Traian Basescu. Desigur, erau organizate conferinte in momentul in care ne confruntam cu o criza guvernamentala. Tin minte ca, la Cotroceni, in perioada CDR, am avut o uriasa conferinta de presa organizata dupa un finalizarea unui proiect de lupta impotriva coruptiei. Atunci, 1 miliard 800.000 de dolari au fost confiscati si varsati la buget”, explica Zoe Petre. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998