CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: ”Basescu nu ar parasi functia nici la zero incredere in sondaje”

0 comentarii / 1731 vizualizări / 15 august 2010

Chiar daca presedintele Traian Basescu, un politician lipsit de credibilitate potrivit tuturor sondajelor de opinie date publicitatii, ar ajunge la “credibilitate zero” in ochii romanilor, seful statului tot nu si-ar da demisia, ci, din contra, si-ar aranja o functie calduta pentru viitor si s-ar securiza, tot din punct de vedere politic, in fata pericolului redezgroparii dosarului “Flota”, avertizeaza analistul politic Zoe Petre, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Dovada ca Basescu a fost votat de diaspora”
“Este foarte grav ca majoritatea zdrobitoare a romanilor nu au incredere in presedintele lor. Cu atat mai mult cu cat declinul lui Traian Basescu are loc la o mica perioada in urma castigarii alegerilor prezidentiale. Acum se vede clar ca romanii din diaspora, care nu sunt atinsi de politicile lui, l-au facut presedinte. Dar, in prezent, noi nu stim nici ce crede diaspora despre Traian Basescu, deoarece nimeni nu se duce sa faca sondaje in Spania sau Chisinau.
Pericolul “Flota”
Chiar daca Basescu ar ajunge la o credibilitate zero totala, ultimul lucru pe care l-ar face ar fi sa isi dea demisia din functia de presedinte. Personal, eu am avut dubii majore cand l-am auzit cum promite ca va demisiona in cinci minute si, iata, ca nu a demisionat. Din contra, desi nu mai are voie un alt mandat la Cotroceni, sunt convinsa ca Basescu isi aranjeaza o functie politica pentru mai tarziu si, de asemenea, se securizeaza in conditiile in care va fi dezgropat dosarul Flota”, explica Zoe Petre.

Basescu, ctitorul propriului sau declin
Din postura unui fost consilier prezidential in perioada 1996-2000, Zoe Petre sustine ca vina pentru declinul lui Traian Basescu la capitolul “incredere” este impartita de seful statului cu reprezentantii Administratiei Prezidentiale. “In fisa postului, daca faci parte din Administratia Prezidentiala, sta faptul de a recupera increderea pierduta. Prin ce mijloace? Trebuie sa incerce, asta-i fisa postului. Vina nu este numai a staffului presidential caci, vorba domnului Boda, Basescu apleaca urechea la toata lumea dar nu asculta pe nimeni”, explica analistul politic. Zoe Petre subliniaza faptul ca, intr-o atare stare de fapt, cand majoritatea romanilor si-au pierdut increderea in Traian Basescu, Administratia Prezidentiala are o problema, ce-i drept, majoara. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998