CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: “Cei care au aplaudat alianta PDL-PSD sa nu critice PNL-PC”

0 comentarii / 1739 vizualizări / 11 ianuarie 2011

Intre Felix Motanul si Traian Basescu, supranumit Popeye Marinarul, nu este decat o diferenta de varsta, sustine analistul politic Zoe Petre, pe blog-ul personal, ea propunand ca toate “vocile curate” care au aplaudat alianta PDL-PSD, in 2008, sa aibe minima decenta si sa nu arunce cu pietre intr-un construct politic realizat de PNL, PC si PSD.

“In 2008, Ion Iliescu a fost aliatul lui Basescu”
“În legătură cu agitația pe care o suscită decizia PNL de a se alia cu PC, multe adevăruri s-au spus deja, dar mai sînt cîteva enunțuri pe care nu le-am citit/auzit – poate doar din vina mea – dar care, cred, ar trebui spuse. Cel dintîi este o propunere: propun să se interzică formularea oricărei jelanii cu privire la felul în care liberalii își conduc politica de alianțe acelor publiciști și comentatori care fie că au lăudat, fie că nu au deplîns ori criticat alianța PDL-PSD în 2008/9. Nu voi înțelege de ce PDL și Traian Băsescu – atît de vajnici apărători ai dreptei și adversari ai comunismului – s-au putut alia la guvernare cu PSD și PC în aplauzele galeriei, iar PNL ar trebui să rămînă pe veci într-un ghetou politic fără ieșire. Poate facem o listă a celor care au lăudat, sau măcar scuzat, alianța cu PSD, Iliescu, Geoană, Ponta, Năstase, despre care dl Băsescu declara că-i împlinește un vis, și îi silim să tacă acum din gură”, scrie Zoe Petre.

PNL, condamnat la alianta
Ea subliniaza ca, de fapt, PNL a fost fortat de realitatile politicii dambovitene sa se alieze cu PC si PSD deoarece, in Romania, nici un partid postdecembrist nu a reusit, de unul singur, sa insumeze 50% din preferintele electoratului, si asta inca din ‘92. “Vă amintesc că, încă din 1992, FDSN/ PSD nu a mai controlat decît cel mult 45% din parlament, că, în 1996, CDR conducea cu puțin peste 30%, și că, atît în 2004, cît și în 2008, parlamentul s-a divizat constant în 3 treimi inegale – cum ar proceda ei dacă doresc să nu rămînă pe veci în opoziție? (…) Ca să nu mai adaug că, în ce mă privește, între Felix Motanul și Popeye Marinarul e doar o diferență de vîrstă.”, conchide Zoe Petre. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998