CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: „In Romania sunt 56.000 de preoti si doar 48.000 de medici!”

0 comentarii / 1480 vizualizări / 22 octombrie 2012

Dacă România îşi alungă medicii peste hotare, incapabilă să le plătească un salariu decent, ţara noastră dă pe dinafară de preoţi, afirmă analistul politic Zoe Petre, care subliniază că doar în ultimii ani numărul bisericilor aproape că s-a dublat, în timp ce spitalele au fost închise.

„Sa te tot crucesti!!! Sunt 56.000 de preoti si 48.000 de medici în România. Câteva comparatii: Preotii n-au salvat niciodatã pe nimeni, însã toatã lumea se roagã la ei si le acordã încredere. Medicii salvează în fiecare zi mii de oameni, însã toatã lumea îi înjurã. In fiecare an, medicii buni pleacã în strãinãtate, de tot. Popii nu pleacã decât maxim într-o nouã bisericã, construitã peste drum. În ultimele douã decenii nu s-a fãcut nici un nou spital mare. În schimb s-au închis multe mai mici. Numãrul de biserici aproape s-a dublat. Nu avem niciun mare centru de cercetare finantat la nivel european. În schimb finantãm o catedralã a neamului, la nivel european din Evul Mediu. Marii nostri intelectuali sunt bigoti. Unii practicã chiar delirul mistic în cãrtile lor. Nici unul nu aparã stiinta. În concluzie: rugati-vã sã nu vã îmbolnãviti.
Sau, dacã totusi o faceti, rugati-vã sã muriti repede. Pentru deces cu zece popi, România e însã perfect pregãtitã…si acum, ne pregãtim sã îi scutim de taxe. Fireste, pe preoti, nu pe medici. Asa sã ne ajute Crucea Rosie!!”, scrie Zoe Petre, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998