CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: “Oficializarea limbii maghiare in Tinutul Secuiesc, santajul UDMR la adresa PDL”

0 comentarii / 1677 vizualizări / 14 martie 2010

Sustinerea pe care UDMR le-a acordat-o alesilor locali din Harghita, Covasna si Mures, care au votat oficializarea limbii maghiare in asa-zisul Tinut Secuiesc, poate fi inteleasa ca un santaj al Uniunii la adresa PDL in contextul in care s-a tot speculat ca pedelistii vor inlocui, in actul guvernarii, UDMR cu grupul independentilor, avertizeaza istoricul si analistul politic Zoe Petre, in exclusivitate pentru Inpolitics. Ea precizeaza ca aceasta decizia, ce ar urma sa fie pusa in practica prin hotarari ale consiliilor locale, poate starni o serie de valuri in cadrul Executivului.

Intrecere electorala UDMR-Uniunea Civica Maghiara
“Politica de la Sfantul Gheorghe este foarte bine conturata. Acolo sunt persoane cu foarte multa energie politica, chiar putin excesiva. Probabil, ceea ce s-a intamplat a fost incurajata si de emigratia maghiara care este foarte activa in SUA si Canada. Pe de alta parte, si la Budapesta sunt destui nationalisti”, explica Zoe Petre. Ea atrage atentia ca sprijinul UDMR acordat acestui eveniment se explica si prin faptul ca, in ultima perioada, Uniunea se afla in pericolul de a pierde teren electoral in fata mult mai radicalei Uniuni Civice Maghiare.

Santajul UDMR
“Gestul UDMR este unul strategic altfel, ar fi piedut teren in fata Uniunii Civice Maghiare. Totodata, gestul poate fi inteles ca un sataj la adresa PDL pe motiv ca in ultima perioada s-a tot speculat in presa ca pedelistii vor schimba Uniunea, in actul guvernarii, cu gruparea parlamentarilor independenti. Acest fapt ar fi o mare greseala deoarece UDMR este un partener predictibil de guvernare fata de independenti. Cat independentii nu reprezinta un partid, fiiecare vrea ceva de la PDL si, este foarte posibil, ca pretul cerut de acesti independenti sa fie unul foarte piperat pentru pedelisti”, a explicat Zoe Petre. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998