CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: ” Patriciu a fost lângă Crin când acesta a preluat conducerea PNL”

0 comentarii / 1550 vizualizări / 15 aprilie 2011

Campania ziarului Adevărul îndreptată împotriva președintelui liberal Crin Antonescu aduce prejudicii opoziției în condițiile în care USL nu poate miza pe faptul că va câștiga, la sigur, alegerile din 2012, declară analistul politic Zoe Petre, în exclusivitate pentru Inpolitics. Ea explică de ce luptele intestine din sânul opoziției necesită o sistare strategică până după viitoarele alegeri prezidențiale.

”Năravurile opoziției din România”
”Din păcate, cel mai probabil, au apărut o serie de disensiuni în echipa de la Adevărul și, totodată, în echipa lui Crin Antonescu. Aceasta în condițiile în care Dinu Patriciu a fost lângă Crin Antonescu când acesta a preluat conducerea PNL. Vă spun drept, aceste lupte intestine trebuie amânate până după alegerile prezidențiale din 2014. Situația politică cere asta cu necesitate. Neînțelegerile de acest tip trădează un defect fundamental pe care opoziția de la noi nu este în stare să-l corecteze”, explică Zoe Petre.

”Alegerile din 2012 nu sunt deja câștigate de USL”
Analistul susține că una dintre cele mai mari erori ale liderilor USL este să creadă că alegerile din 2012 sunt deja câștigate deoarece nu este deloc așa, încă. ”Opoziția să nu facă greșeală să creadă că alegerile din 2012 sunt deja câștigate. Nimic mai fals. Pe plan territorial, PDL pune la cale schimbări majore în plan legislativ. Pe de altă parte, nu este un secret că PDL vrea să schimbe legea electorală. Trebuie să luptăm cu toate armele existente și autentificate în politică.

”Crin Antonescu obișnuiește să lucreze noaptea”
Cât despre programul de muncă al domnului Antonescu, precizez că în nici o țară democratică din lume mersul la Parlament nu este ca la contabilitate. Ești parlamentar tocmai ca să mergi printre oameni. Regula este să fi prezent la vot. În SUA votul este stabilit după ora 22.00 pentru a fi toți congresmenii prezenți. Este vai de tine dacă nu votezi. Nu trebuie să stai în Parlament la cafele, esențial este să te duci în comisii când se decide o lege important. Îl cunosc pe Crin Antonescu de când era foarte tânăr. Este un om care lucrează mult noaptea, mulți intelectuali fac asta”, dezvăluie Zoe Petre. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998