CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Zoe Petre: ”Traian Basescu este un sociopat”

0 comentarii / 1645 vizualizări / 14 februarie 2012

Președintele Traian Băsescu se încadrează perfect în categoria sociopaților, oameni cu grave tulburări de comportament caracterizate prin agresivitate și violență, susține analistul politic Zoe Petre care detaliază, pe blog, profilul unui sociopat, apoi își ilustrează postarea cu o caricatură a șefului statului.

”Termenul ”sociopat” apare tot mai frecvent în diagnosticul gravelor turburări de comportament caracterizate prin agresivitate și violență. În mod esențial, sociopatul este o persoană incapabilă de empatie. Într-un dicționar de pe Internet am găsit o scurtă povestioară care ilustrează perfect această profundă indiferență față de ceilalți: o femeie care și-a ucis o vecină, după care, liniștită, s-a apucat să coacă prăjituri. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala sunt complet indiferente la nevoile sau la suferințele celorlalți. Ele pot fi violente și agresive, au doar dispreț față de lege și de semenii lor, nutrind un grav complex de superioritate. Totusi, pot avea farmec si prezență de spirit, fiind adesea capabile de a manipula prin minciună sau intimidare. Caracteristicile comune ale celor cu tulburare de personalitate antisocială sunt: – mint si fură in mod persistent
– au tendința de a viola drepturile altora dreptul de proprietate, dreptul la integritate și apărare fizică, sexuală, legala, emoționala) – se caracterizează prin agresivitate, comportament violent, deseori provoacă conflicte – nu au nici un regret că au facut rău altora – au adesea un farmec superficial – sunt impulsivi – se simt mereu îndreptățiți în raport cu oricine altcineva – inabilitatea de a-și face sau a menține prieteni. Vă sună cumva cunoscut?”, întreabă Zoe Petre, care își ilustrează articolul cu o caricatură a președintelui Traian Băsescu. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998