CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu: ”Declaratiile gen.Dumbrava confirma ca DNA e divizia penala a SRI”

1 comentariu / 2942 vizualizări / 1 mai 2015

Traian Băsescu a comentat aseară, la B1TV, interviul dat de gen. Dumitru Dumbravă în care acesta făcea afirmații spectaculaose despre acțiunile serviciului, fostul președinte apreciind că acesta ar putea confirma teoria că DNA e divizia penală a SRI, dar și că în ultima vreme a apărut o răceală între cele două instituții.

„Înțeleg că au un protocol de cooperare, SRI și DNA, însă protocolul trebuie să rămână în lege, nu să exceadă legea și să dea atribuțiuni mai mari și să diminueze importanța în cercetarea procurorului. Acest interviu are cu totul alt tâlc. Ce nu contest, într-adevăr, SRI a avut un rol extraordinar în adunarea informațiilor din dosarele de corupție (..) informații pe care le-a pus la dispoziția DNA. În momentul de față se duce o luptă între instituții pentru cine e tatăl anticorupției. Cred că se întâmplă următorul fenomen: dacă ați observat, până acum câteva luni, DNA dădea comunicate, această arestare a fost posibilă și cu sprijinul SRI. De câteva luni a dispărut chestiunea asta (nu a dispărut, exemplu recent – nr. ), pentru că DNA a găsit o altă sursă: denunțul. SRI se simte umilit pentru că nu mai e parte a atenției publice majore, până acum era DNA și SRI și dintr-odată a rămas doar DNA stăpânul anticorupției. DNA se și manifestă altfel de când nu mai scrie în comunicate că a fost ajutat de SRI, probabil parteneratul cu SRI genera și un element de sobrietate în atitudinea DNA. În momentul de față, DNA are perspectiva de a se afirma mediatic ca fiind singura instituție care luptă împotriva corupției, lucru care i-a deranjat pe cei de la SRI și au simțit nevoia să se manifeste discret în stilul lor pe un blog care se adresează justiției. E și nedrept să îi iei SRI-ul meritele în lupta anticorupție”, a spus Băsescu.

El a mai opinat că ”SRI are atribuțiuni să supravegheze dosarul până la sentință, pentru că atunci cu ușurință putem trage concluzia că îl și influențează”.

„Interviul domnului Dumbravă e un semnal foarte clar. SRI e implicat. Ce îmi pare rău e că pare a fi implicat mai mult decât am știut eu. Că domnul Dumbravă spune că urmăresc dosarul în derularea lui și de aici vine și confirmă susținerea maestrului Cristoiu că DNA ar putea fi o divize penală a SRI. Afirmațiile de acolo nu sunt ușoare. Există multe semne de întrebare cu privire la atribuțiile SRI-ului”, a mai declarat Băsescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cand aceste lucruri erau afirmate, clar si raspicat, la A3, Basescu urla ca din gura de sarpe ca sunt minciuni ordinare, ca este un amestec nepermis in justitie, ca sunt atacuri la adresa statului de drept etc. Acum, cand le reiau, cuvant cu cuvant, el si ardeiul sau umplut, maestrul gagestean, ar trebui sa le luam drept adevaruri zguduitoare?! Hai sictir!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998