CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ciolos, MISA, Mindfulnessul si o intrebare-cheie: de ce vrea USR-PLUS ministerul Educatiei?

1 comentariu / 4728 vizualizări / 3 decembrie 2020

Iureș mare într-o emisiune electorală: Dacian Cioloş refuză să spună clar dacă se va vaccina anti-COVID, iar Ponta îi aruncă întrebarea sarcastică dacă are nevoie în prealabil de acordul liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Poate ar fi fost bine dacă, în același context, Ponta ar fi lansat altă întrebare: există vreo legătură între dorința USR-PLUS de a prelua ministerul Educației într-un viitor guvern și planurile soției sale privind programa școlară din România? Planuri destul de învecinate cu tehnicile MISA, am spune.

Reprezentanții a cinci partide parlamentare au anunțat public că se vor vaccina anti-Covid, nu și Dacian Cioloș, care zice are nevoie de mai multe informații.
Ponta nu ratează înțepătura: „Eu zic să-l întrebați pe Gregorian Bivolaru dacă e de acord cu vaccinarea”, aluzie clară la zvonurile despre trecutul de yoghin MISA al lui Dacian Cioloş.

Sigur că e vorba de o glumă răutăcioasă, e greu de crezut că fostul premier ar avea nevoie de acceptul lui Bivolaru pentru orice.
Dar există și chestiuni mai serioase, care ar trebui, poate, lămurite înainte de alegeri.

Presa ultimei perioade a relatat în mai multe rînduri că liderii USR-PLUS își doresc anumite ministere în cadrul unei participări în viitorul executiv, la loc de cinste fiind Educația. USR-PLUS și-a făcut din educație o preocupare de prim rang, mai ales în această campanie, de la critici repetate și tăioase aduse actualei conduceri a domeniului, la propuneri constructive, precum recenta școală ”de la 8 la 5” etc.

Tocmai de aceea credem că liderii formațiunii lui Cioloș ar trebui să clarifice din capul locului o chestiune: în cazul preluării portofoliului Educației, se va îndeplini visul fierbinte al doamnei Valerie Cioloș Villemin, soția fostului premier, exprimată public anul trecut, și anume introducerea tehnicilor de meditație mindfulness în programa școlară?

Doamna Cioloș(foto) este instructor autorizat de mindfulness, calitate în care ține prelegeri în diverse locuri despre binefacerile acestei tehnici de meditație despre care aflăm că poate fi activată și dezvoltată prin metode derivate din practici spirituale antice, înrudite cu yoga.

În iulie 2015, într-o adresă către siteul Activenews.ro, Administrația Penitenciarelor a recunoscut că soția lui Cioloș a susținut, alături de membri marcanți ai MISA(Florin Lazo e chiar fost purtător de cuvînt al grupării), asemenea prelegeri în închisori, dar – atenție! – nu în fața deținuților, ci a personalului acestora. Culmea, te-ai fi așteptat ca starea de bine să țintească mai mult prizonierii decît gardienii, dar probabil doamna Cioloș știe mai bine. În plus, documentul transmis de Administrația Penitenciarelor confirmă fără echivoc că membrii ai MISA care au susținut prelegeri erau pe atunci chiar asociați ai Valeriei Villemin în firma de mindfulness. În prezent, ea deține și conduce firma Equilibre Connexion SRL, tot de mindfulness, despre care presa relata anul trecut că are o creștere explozivă în materie de profituri.

 

La fel de interesant e că Valerie Cioloș nu e singura din alianța USR-PLUS care îmbrățișează asemenea concept, și Oana Bogdan, lider al PLUS, anunțînd anul trecut că ”Programul politic al formațiunii este realizat după un model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică”.

În consecință, lansăm public o întrebare înainte de alegeri către liderii USR-PLUS: este introducerea mindulness-ului în programa școlară unul dintre punctele de pe lista reformei Educației preconizate de partidul lui Cioloș și Barna? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Distrugători de neam țară și identitate națională…pas cu pas…
    Ciolosz este exponentul serviciilor franceze prin nevasta lui…
    MISA!? Ei și!? E la moda…așa că folosim metode simple de tâmpire a pooolimii prin tot felul de idei crete….MAREA RESETARE…Așa că sunt și ei răsfirați…nu își pun toate ouălele in același coș…sa nu se spargă cumva….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998