CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce il decoreaza capul Bisericii pe cel al SRI. Si de ce acum…

0 comentarii / 3946 vizualizări / 28 octombrie 2016

Dacă omologul său de la Vatican decorează, spre exemplu, personalitățile care se implică în anjutorarea nevoiașilor, Preafericitul Daniel e mult mai pragmatic: el decorează miniștrii care marchează banul către nevoiașa Patriahie. Iar faptul că o face cu întîrziere aiuritoare de cîțiva ani nu e decît un element care sporește farmecul știrii, dacă ne putem exprima astfel.

Că România e, probabil, singura țară din lume în care capul Bisericii îl decorează pe cel al serviciilor secrete nu mai comentăm, după ce am aflat că, ieri, șeful SRI, Eduard Hellvig, a fost decorat cu Ordinul Sfinții Împărați Constantin și Elena de către Preafericitul în persoană.

Partea nostimă e că Hellvig e decorat în octombrie 2016 pentru o faptă din 2012, pe cînd era ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta. Hellvig a condus ministerul respectiv, reamintim, doar vreo șapte luni, timp în care singurul element care a răzbătut în media despre el a fost declararea ca incompatibil de către ANI.
Totuși, Hellvig a reușit, în 29 octombrie 2012, să semneze cu Patriarhul un contract de finanțare a lucrărilor de consolidare, reabilitare și restaurare a Palatului Patriarhiei. O lucrare pe care bogata Biserică Ortodoxă nu o putea finanța, avînd, probabil, toți banii blocați în avere.

De ce Patriarhul găsește de cuviință să-l decoreze pe Hellvig abia după patru ani bătuți pe muchie și la cîteva zile după ce DNA l-a băgat pe un înalt prelat în control judiciar pentru luare de mită – dosar aprope cert realizat cu sprijinul SRI – rămîne un mister pe care numai Preafericitul îl poate explica. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998