CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incepe tavalugul: ”S-au scos bani din tara cu avionul, camionul, autocarul si barja!”

0 comentarii / 3021 vizualizări / 3 aprilie 2016

Așa cum anticipam, ieri, într-un material, în absența unei reacții a SRI, afirmațiile explozive ale ministrului Agriculturii privind miliardele de euro scoase din România în regimul Băsescu încep să fie rostogolite și de alte nume grele.

Primul dintre acestea e fostul bancher Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, care postează azi, pe blogul propriu, un material în care confirmă spusele lui Achim Irimescu, oferind și unele amănunte suplimentare destinate scepticilor care au pus la îndoială anumite aspecte ”tehnice” ale afacerii.

”Ministrul Agriculturii a facut o afirmatie incadrata ulterior ca si metafora: in 5 ani de guvernare Basescu au fost transferati cu camionul in Elvetia 35 miliarde de euro.
Cum era de asteptat atacul a fost la mijlocul de transport, camionul, iar in aparare a fost chemata vigilenta vamuirii unui camion pe care scrie mare, pe prelata, “loaded”.
Poate nu au fost fix 5 ani pentru 35 de miliarde de euro, ci 4 ani si 8 luni sau 6 ani si 2 luni (ne incurca la estimare cursul de schimb).
Partea cash nu a fost transferata doar cu carausi prin camioane, ci si cu avioane private de pe Baneasa, cu autocare de transport persoane si chiar prozaic cu barja.
Sumele mari nu au plecat cash ci direct virati in Austria, Cipru, Cayman, Zurich, Panama, Olanda, Hong Kong.
Poate nu au fost virati in final toti in Elvetia, dupa numeroase ture prin lume, spalate si ras-spalate.
Concluzia Ministrului Agriculturii este corecta: in alte tari sifonarea se intoarce in economia de unde a fost scoasa resursa si nu ramane in zone ce mustesc de lichiditate.
Revenirea a inceput si in Romania timid deghizata in investitori, dar volumul redus nu merita efortul dezvoltarii subiectului” conchide fostul bancher. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998