CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Piosenie liberala: PNL si-a ales un pastor penticostal ca secretar general

2 comentarii / 10719 vizualizări / 18 iunie 2017

”A venit din cer un sunet ca vîjîitul unui vînt puternic şi a umplut toată casa în care şedeau ei. Li s-au arătat nişte limbi ca de foc, care s-au împrăştiat şi s-au aşezat câte una pe fiecare dintre ei. Toţi au fost umpluţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le dădea Duhul să vorbească”.

Dacă, potrivit Bibliei, așa s-au petrecut faptele la Pogorîrea Sfîntului Duh, la congresul PNL de ieri și azi, a fost nițel pe dos: preacuvioșii delegați au venit cu limbile și ideile proprii, dar au sfîrșit prin a vorbi toți pre limba lui Orban, noul Duh al liberalilor.

Asta, după ce, înaintea votului de azi pentru funcțiile din partid au primit indicații prețioase sub formă de bilețele (cu cine să voteze) și SMS-uri (cum anume să voteze) dirijate către șefii delegațiilor din teritoriu (dar nu și membrilor grupurilor parlamentare, din precauție).

Bunăoară, un asemenea SMS, intrat în posesia noastră, suna cam așa:

”Dragi colegi, metoda de control este:
– delegații preiau voturile de la mese și semnează
– merg în cabină și votează după bilețel
– după ce votează, NU-L DEPUN ÎN URNĂ
– se deplasează în alt loc prestabilit unde sunt verificați de un delegat dintr-un alt județ vot cu vot dacă au respectat bilețelul.
– după verificarea asta se vor întoarce la urne doar cei care trec de control
– voturile care nu corespund listei impuse sunt reținute de ”vameșul” din alt județ și anulate, fără a mai ajunge la urne”.

În final, să menționăm că între parabola sus-pomenită cu Pogorîrea Sfîntului Duh (Cincizecimea, sau Penticosta, cum i se mai spune) și faptul că noul secretar general al PNL, Robert Ionatan Sighiartău, este pastor penticostal, absolvent al Școlii de predicare ”Cireșarii”, și vine din celebra filieră a protestanților din fostul PD, nu e nicio legătură.

Deși, sunt șanse mari ca noul PNL să înceapă, curînd, să vorbească o limbă cam greu compatibilă cu noțiunea de ”liberal”, vezi poziționarea noului președinte și a noului secretar general în chestiunea coaliției pentru familie. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Gadea parca era pastor penticostal, asta nu am auzit de el, oricum pastorul Sighiartau si nepastorul Orban vor ridica partidul pe cele mai inalte culmi de politicianism tembel si se vor ruga Domnului pentru ajutorarea PNL de a lua puterea cu orice pret, inclusiv prin alianta cu scaraoschi!

  2. […] Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele Camerei Deputaților. Puțini, dar strategic distribuiți în poziții de […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998