CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Prima masura a noului sef liberal: promovarea curvasariei

1 comentariu / 19568 vizualizări / 18 iunie 2017

Ludovic Orban a fost desemnat sîmbătă președinte al PNL, cu un vot zdrobitor. Partea bună e că s-a ales cea mai bună variantă dintre cele două – săracă oferta, totuși! – în condițiile în care Cristian Bușoi nu prea avea nimic care să-l recomande pentru post, afară de o veche amiciție cu Hellvig. Partea rea e că, de aici încolo, Orban va avea o misiune extrem de grea, atît din cauza problemelor specifice ale partidului, cît și din cea a propriilor poziții exprimate de-a lungul timpului și care i s-ar putea întoarce violent peste față. Prima dintre ele e gestul halucinant de a milita pentru promovarea la vîrful PNL a curvăsăriei, nu neapărat politice, ci în cel mai deplin sens al cuvîntului.

Congresul PNL continuă azi cu alegerea restului funcțiilor mari, de la președinte în jos, începînd cu cele de prim-vicepreședinți. Noul lider a făcut, tot azi, un apel călduros către delegați să-i voteze pe cei din echipa care i-a susținut platforma.

Ori, primul nume pe respectiva listă e al Ralucăi Turcan, candidat pentru fotoliul 2, cel mai vizibil, dat fiind că e vorba de domeniul Comunicării.

Stupefiant tandem, Orban-Turcan, nu-i așa?

”România are nevoie astăzi de oameni de stat, de oameni cu viziune, de oameni care să-și asume riscuri și responsabilitați și care să se bată pentru interesele românilor” zice Orban, în congres. ”Am chemat lângă mine oameni care doresc să readucă PNL pe locul pe care îl merită: cea mai importanță forță politică din România!” adaugă el.

Frumos grăit, dar…

Să ne întoarcem nițel în timp, în luna martie a anului 2006.
Pe vremea cînd Ludovic Orban era doar lider al PNL București.

Prezent la Alba, la o conferință a Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, el le cere colegelor de partid, cu voce tunătoare, să nu urmeze stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale sau al Elenei Udrea, spunîndu-le că „nu e nevoie să treacă prin patul unui şef pentru a promova”.

”La nivelul conducerii centrale a PNL am avut două doamne: Mona Muscă şi Raluca Turcan. Mona a plecat pentru că era ocupată să-şi ţină cuvîntul faţă de Băsescu, nu faţă de electorat, pentru că electoratului i-a promis că va guverna bine în România. Am rămas cu Raluca Turcan, asta e, ce să facem (…) Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul nici unui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante”, a mai spus Orban.

La acea vreme, reamintim, se vehiculau fără dovezi, pe la colțurile politicii, bîrfe mizere conform cărora Turcan, deputat și membru în conducerea PNL, și-ar fi datorat cariera politică unei relații amoroase cu greul Theodor Stolojan.

Orban a spus-o, însă, direct: Raluca Turcan a ajuns mare în politică pentru că s-a culcat cu un șef.

Conform DEX, se cheamă prostituție sau curvăsărie un ”Act prin care o persoană consimte să întrețină, în mod obișnuit, raporturi sexuale cu un număr nedeterminat de parteneri pentru bani sau anumite avantaje”.

Orban a etichetat-o, deci, drept curvă pe Raluca Turcan, în mod public.

Reacția deputatei Ralucăi Turcan a fost dură: ea a calificat drept „suburbane” declaraţiile lui Orban : „Este sub demnitatea mea să comentez astfel de declaraţii suburbane ale unui coleg de partid. Probabil că ele fac parte din genul de politică pe care acesta a ales să o facă”.

Și Theodor Stolojan a reacționat dur, calificînd drept „mizerii şi miniciuni” afirmaţiile lui Orban la adresa Ralucăi Turcan, a Mioarei Mantale şi a Elenei Udrea şi a spus că se aşteaptă ca membri ai conducerii liberale să condamne atitudinea acestuia. „Ludovic Orban a făcut o declaraţie jignitoare la adresa unei colege de partid şi a unor colege din Alianţa politică DA. Asemenea mizerii şi minciuni ca cele spuse de Ludovic Orban nu mă surprind, avînd în vedere că, după ce bea ceva, dansează pe mese de restaurant”, a declarat Stolojan, pentru Mediafax.

O lună mai tîrziu, invitat la postul TV Euforia, Orban a reluat atacul: „Promovarea femeilor din politica pe criterii sexuale este o practica obisnuita, iar Mioara Mantale, Elena Udrea si Raluca Turcan au avut o ascensiune politica prea brusca”.

Ai fi crezut că e un episod izolat, o scăpare a lui Orban, numai că, un an mai tîrziu, acesta declanșează un nou atac violent asupra Ralucăi Turcan, de astă dată cu substrat de corupție. Mai exact, acesta a acuzat familia Turcan, din poziția de șef de campanie al PNL, că a plătit din buzunar sume uriașe, de peste 114.000 de euro, ziarului Libertatea pentru a se relata campania suspendatului președinte Băsescu.

„O pagină în Libertatea, pagina a treia, unde se dau reportaje foarte interesante despre ce frumos face campanie Traian Băsescu peste tot, costă 38.000 de euro. Pînă în prezent, au fost trei pagini în Libertatea, care în mod evident au fost cumpărate, iar paginile respective au fost achitate, după informațiile mele, de către o firmă unde este un domn Turcan, pe care cred că îl cunoașteți și căruia, brusc, au început să îi funcționeze foarte bine afacerile, astfel încît să facă plăți către ziare” a afirmat Orban.
În replică, Valeriu Turcan, soțul deputatei Raluca Turcan, mîna dreaptă a lui Stolojan, a afirmt că totul e o minciună și că îl dă în judecată pe Orban. „Nu am nici un fel de firmă și nu am nici o legătura cu achiziția de spațiu publicitar în vreun ziar din România sau din altă parte și îmi rezerv dreptul de a-l acționa în judecată pe dl.Orban pentru minciunile spuse la adresa mea”.

Nu știm dacă s-a mai ajuns la proces.

Știm, însă, că, 10 ani mai tîrziu, Ludovic Orban și Raluca Turcan se țin de mînuță, fericiți, și ne promit, în tandem, asanarea morală a politicii mioritice și relansarea partidului pe criterii de onestitate și de performanță profesională.

”Am servit acest partid cum unii candidați în funcții nu și-au servit partidul, pentru că asta înseamnă să iubești echipa”, a afirmat azi Turcan, de la tribuna congresului.
Și pentru că Orban e șeful noii echipe, el va fi cel mai iubit, probabil.

Nu am auzit ca, în deceniul scurs de la scandalurile sus-pomenite, liberalul să fi retractat și să-și fi prezentat meritate scuze publice Ralucăi Turcan, redevenite colega sa de partid, după o pauză pedelisto-pedistă.

Ceea ce ar cam însemna, în principiu, că spusele sale rămîn valabile, pentru el.

Ce vor înțelege de aici membrii de partid ori electoratul liberal?

Nimic altceva decît faptul că PNL s-a învîrtit de o conducere nouă, una care, spre deosebire de cele anterioare, nici măcar nu a mai așteptat să fie aleasă pe de-a-ntregul (votul nu s-a încheiat la ora redactării acestui articol) ca să-și dea arama pe față, demonstrînd că una spune și alta fumează. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. moralitatera doamnei conteaza mai mult sau mai putin, in schimb inteligenta sa sclipitoare e de-a dreptul demolatoare (pentru partid), dar daca vine de la Sibiu e garantata KWJ, oricum felicitari domnului Orban pentru alegere, il asteptam in parc cu mandolina si whisky-ul care-i place!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998