CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

5 mai in istoria liberala: Cum s-au cocotat scroafele lui Orban in copacii saditi de Bratianu

2 comentarii / 8028 vizualizări / 6 mai 2018

La interval de 99 de ani, în aceeași zi calendaristică, 5 mai, doi mari lideri ai PNL au rostit discursuri moralizatoare către popor. Vă prezentăm cîteva fragmente din ele doar pentru a observa că diferențele de concepție, de mentalitate, de abordare sunt aproape inexistente. Dacă nu sunt, rămîne la latitudinea dumneavoastră să decideți, dragi cititori.

Ion I.C.Brătianu – 5 mai 1919, discurs la Sibiu: ”Barbatie, dragoste, prietenie frateasca, dezvoltare, armonie, munca comuna, dreptate, credinta”

”Un popor care are această bărbăţie dovedeşte că adevăratele lui puteri sunt acelea care le poate concepe în soluţionarea problemelor cetăţeneşti şi în viaţa paşnică. Violenţele în timpuri normale şi în timpuri de pace sunt unele din calităţile de slăbiciune. Poporul nostru a dat dovadă temeinică, că slab nu este. De aceea în organizarea nouă îşi vor găsi – şi cunosc simţămintele D-voastră, şi sunt în armonie perfectă cu ele – în noul regat acea frăţească şi prietenească dragoste toţi aceia, care de oriunde ar veni, vor voi să trăiască frăţeşte cu noi pentru dezvoltarea prin muncă comună a Statului Român. Noi nu vom întreba de unde vine cineva, ci vom întreba unde vor să meargă toţi aceia care vor voi să meargă împreună cu noi. Toţi vor fi siguri de frăţescul şi prietenescul nostru ajutor. Ei trebuie să ştie că în aceste simţăminte ale noastre, a sentimentelor comune vieţii de pace, stă nu numai cea mai mare, dar singura lor garanţie în puterea Statului Român, în concepţia de dreptate, în concepţia largei democraţii este garanţia propriei lor dezvoltări şi că, în afară de graniţele Statului Român, nimic nu poate să-i întărească şi n-ar putea să-i slăbească(…)
Pentru că astfel stau lucrurile, să ne reamintim că prin unirea simţămintelor noastre într-o credinţă comună, într-o credinţă neclintită, precum a fost aceea a străbunilor noştri, vom găsi izvorul de energie să asigurăm pentru ziua de mâine aceea, ce este şi dreptul şi datoria acestui neam”.

Ludovic Orban – 5 mai 2018 discurs la Tulcea: ”Coada vacii, debilul, scroafe in copac, beizadele, slugi, prostie, incompetenta, paranoia, noaptea mintii”

”Noi ne permitem să ținem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE și de celelalte partide, toți incompetenții, toți oamenii luați de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de față administrația și care și-au bătut joc de adevărații funcționari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administrație, bazată pe profesionalism, pe competență și pe criterii obiective. Eu nu cred că a existat vreodată în România, după Revoluție, atâta prostie în guvern. Pe cuvântul meu, nu poți să pui prim-ministru profesoară de lucru manual. Ministrul de Interne, măcar o punea pe cealaltă care a fost secretară la scoala din Videle. Cum să pui ministrul Economiei, păi numai te uiți cât a avut între momentul în care a terminat liceul și momentul în care a terminat facultatea, i se spunea Debilul, asta era porecla lui. Este ceva de noaptea minții, eu nu pot să înțeleg ce se întâmplă, Dragnea este paranoic. Dragnea nu suportă decât oamenii mai proști decât el. Dragnea, dacă vine și îi spune unul la ureche – vezi că Fifor, nu zic întâmplător lucrul ăsta, vrea să-ți ia locul, păi îl execută instant pe omul respectiv. Deci este ceva, a distrus complet orice fel de logică în materie de numire a oamenilor. Nu mai contează criteriile de competență, de experiență profesională, managerială. Cât de prost sa fi, dacă ești sluga lui Dragnea și dacă asculți poruncile lui Dragnea, ești bun pentru orice poziție în România(…) Iar guvernul ăsta nu-i condus de Dăncilă, guvernul este condus de Dragnea, de Vâlcov, de Shaiddeh, e condus de Stănescu pe anumite chestiuni. Dăncilă este acolo pe post de marionetă, de mobilă. Cred că și jandarmul care o păzește pe așa zisa prim-ministru are mai multă influență și mai multă putere”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Culmea, si orban are dreptate!Problema e ca si PNL e campion la „suit scroafe in pom”, si e suficient sa parcurgem listele de parlamentari si de persoane numite cu sprijun politic PNL sa ne dam seama de asta!Eu nu vad nicio deosebire intre Sevil Shhaideh, Carmen Dan, si Raluca Turcan ori d-ra Mara Mares.Sa nu uitam nici „scroafele” masculine de care au parte, din belsug, toate partidele!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998