CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

Acesti sclerozati care se pregatesc sa guverneze

19 comentarii / 62540 vizualizări / 4 noiembrie 2015

Eticheta din titlu este extrem de dură, ne cerem scuze cititorilor pentru ea, dar credem – și avem și argumente – că este mai mult decît potrivită pentru declarațiile făcute azi de către liderii PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Declarații de-a dreptul halucinante, care arată ori o prostie crasă, ori o sfidare pe față a electoratului și a legilor statului.

Concret, cei doi lideri ai PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au anunțat azi, într-o conferință de presă, că iau în calcul mai multe variante de acțiune după demisia guvernului Ponta, la loc de cinste fiind, însă, organizarea de alegeri anticipate și comasarea localelor cu parlamentarele.

Spunem că e vorba de declarații de-a dreptul halucinante pentru că nu au trecut nici patru ani de cînd, în decembrie 2011, guvernul Boc, al partidului din care făcea parte și Vasile Blaga, și-a asumat răspunderea în parlament pentru un pachet de legi care modificau legislația electorală, stabilind tocmai comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, în 2012.

Împotriva acestui pachet de legi, USL, din care făcea parte și Alina Gorghiu, a depus moțiune de cenzură, nefiind de acord cu respectiva comasare.

Odată moțiunea respinsă, PNL și PSD au sesizat Curtea Constituțională, care, în ianuarie 2012, a declarat fără echivoc că respectiva comasare este inadmisibilă și neconstituțională.

”Prin organizarea concomitentă a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi a celor pentru autorităţile administraţiei publice locale cetăţenii vor avea de realizat o sarcină mult mai complexă – exprimarea opţiunii pe 6 buletine de vot -, ceea ce va presupune creşterea exponenţială a timpului necesar votării pentru fiecare cetăţean, luând în calcul în acest sens distribuirea buletinelor, timpul de vot în cabine, introducerea buletinelor de vot în cele 3 urne. Complexitatea operaţiunilor de vot poate avea ca efect excluderea de la vot a alegătorilor care, independent de voinţa lor, nu vor reuşi să voteze în perioada de timp afectată exercitării votului, până la închiderea urnelor”, a stabilit Curtea Constituţională.

Trei ani și ceva mai tîrziu, cum spuneam, Blaga și Gorghiu, PDL și PNL, vin, senini, în fața electoratului cu exact aceeași idee: comasarea alegerilor.

Scleroză?
Sfidare?
Amîndouă? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. „Prostia este o suferinţă nedureroasă a inteligentei” (Emil Cioran).

 2. Uite cine vorbeste de coruptie si scleroza, voi, oamenii rosii, care ati ridicat coruptia la nivel de lege, care ati pus pe chituci tara asta! Ciocul mic, hrebenciucilor, iacubovilor, tenderilor!

  • Bai postacule, PDL este mostenitorul FSN, nu PSD. Mai pune si tu mana pe carte ca e de porc sa nu te duca capul.

 3. Astia doi se merita unul pe altul, ca Tantalaul si Gogomanul.

 4. Bai retardatilor ce sa guvernati. La Jilava, la Rahova vorba cantecului la Chilia in port.

 5. Iara au inceput astia gen Detectorul de prostii la dezinformat lumea , eu ii spun ca lumea nu mai este proasta ca in anii 90 sa mai creada in toate dezinformarile lor comuniste gen FSN , PDSR , PSD.
  Hai plimbati ursu ca rugineste lantul

  • Gogu, alias Florin TANASE, supranumit Creier nivelat,

   Lumea e la fel de desteapta sau proasta acum cum a fost si in anii ’90, nimic nu s-a schimbat. Daca nu pune botul la minciunile PSD, pune botul la minciunile PDL-ului vopsit in PNL. Nu exista alternativa viabila, atat timp cand alegerea se face intre factiunile FSN: PSD si PNL. Dar tu esti un postac pedelist incapabil sa realizezi ca aia se joaca cu minta ta ca mata cu ghemul de ata. Ti-am recomandat sa te culturalizezi macar in ce priveste istoria recenta a partidelor politice, daca la altceva nu te duce caputul.

 6. Trebuie schimbat tot sistemul daca vrem sa schimbam ceva cu adevarat. Ar trebui sa începem cu: Legea lustrației – toti cei care au făcut parte din partidele politice in ultimii 25 de ani sa aiba interdictie de a candida, a fi alesi sau numiti in functii publice in urmatorii 10 ani. 2. Legea trădări nationale – toti cei care in ultimii 25 de ani au luat decizii sau au sustinut in orice fel decizii politice si legale impotriva intereselor poporului roman sau care au actionat in vreun fel aducand atingere acestor interese sa fie con damnati pentru trădare. 3. Legea ilicuitului – confiscarea averilor dobândite ilegal si amnistie pentru toti cei care returnează statului român bunurile abtinute ilicit, in totalitatea lor. 4. Un nou parlament, compus din somitatile din toate domeniile, recunoscute intern si international, propuse de Academia romana si celelate foruri stiintifice si profesionale prestigioase din Romania .5. Declararea resurselor naturale ale tarii ca proprietate a poporului român, interzicerea vânzării ori concesionarii lor, iar exploatarea lor sa se faca exclusiv de statul român, si benefiiciile obtine sa fie folosite pentru constituirea unui fond social de dezvoltare. Asta trebuie sa cerem !

  • D-le Jean…as dori sa adaug inca un punt la articol….Pentru ca economía Romaniei sa se ridice,trebuie sa adoptam sistemul economic Feder…..

 7. Acest Domn are dreptate asa ar trebui facut

 8. Jan are perfect dreptate

 9. Nu am cerut ceva ilegal confiscarea averilir ce nu pot fi justificate clar.

 10. jivine idioate…pai daca veniti voi la conducere ies in strada iar sa-l readucem pe Ponta…cred ca oricum e mai bun ca voi…ideea e ca ne-am saturat de toti, nu ati inteles?

 11. sugativa proasta si bulldog idiot, stati acasa linistiti…va vrea cineva?…sunteti sub ponta mult…imi dau foc cu benzina in piata daca veniti voi cretinilor….mai bine ca-n siria decat cu voi la conducere…

 12. curva idioata, calmeaza-te…ai tras pe nas de dimineata si acum vrei sa conduci o tara?…iti place gangbang-ul politic?…fetitooo, suge in continuareee…

 13. Mai fii ai ploii,care aderati la atractivele propuneri populiste,corect redactate de Jean va scapa 2 lucruri esentiale : ce Parlament ar putea adopta astfel de legi,care i-ar sburataci pe membrii lor,legi care,de pe scaun ar fi declarate neconstitutionale de CCR ? Schimbarea clasei politice nu se face prin astfel de legi,ci prin adoptarea si respectarea unor coduri de morala impecabile,pe care toate partidele sa le sustina,in vazul opiniei publice,inca de la depunerea de candidaturi.Dar campaniile electorale costa multi bani.In unele tari,indeosebi in SUA,exista asa zisele campanii deschise(unori inchise,doar pentru membrii partidelor respective,in care alegatorii insisi valideaza listele de candidaturi.Ce ziceti de asa ceva ?

 14. Bravo,Claudiu,ai dreptate,sunt penibili si ăștia!

 15. Ultimul lucru care o sa-l faca parlamentarii este sa-si dea demisia si sa nu mai candideze, asa ca nu stiu ce o sa se schimbe….

 16. A un face nimic de frica ca vei comite un eror,este deja un eror.Chiar si un plan cu putine sanse este mai bun decat a nu avea nici un plan.Aparenta democratiei si a libertatii este o arma foarte puternica de represiune.In acest momento in Romania se da o lupta intre mafia de Soros si mafia Rokefeller.Metodele ce se aplica in acest momento in Romania sunt la fel cu cele ce sau aplicat in Yugoslavia si Ucrania….lovituri de stat linistite….sau cum se numesc acum…revolutii de colores.Metodul Gene Sharp este pus in practica in acest momento in Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998