CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9690 RON DOWN | 1 USD = 4.5823 RON DOWN | 1 GBP = 5.8022 RON DOWN

Acuzatie nucleara: Kovesi santajeaza membrii CSM cu dosare penale

1 comentariu / 7925 vizualizări / 1 noiembrie 2017

11 membri ai CSM execută prompt ordinele subterane date de Laura Kovesi în baza unor dosare penale, fie ele și in rem, care le-au fost deschise de șefa DNA, un exemplu de asemenea ordin fiind cel prin care Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat, cu un vot de 11-8, că afirmațiile colonelului SRI Daniel Dragomir, făcute la un post de televiziune, sunt de natură să afecteze independența, prestigiul și credibilitatea sistemului judiciar în ansamblu. Acuzația explozivă aparține chiar lui Dragomir, într-o postare pe blogul propriu făcută azi.

”Într-o țară în care adevărul umblă cu capul spart, iar oamenii își caută dreptatea cu disperare, decizia CSM de ieri mi se pare o sfidare. Apreciez verticalitatea și integritatea profesională și umană a celor 8. Curajul celor 8 îmi dă puterea de a merge mai departe” scrie Dragomir, care anunță că se va adresa CCR, ca și altor instanțe compentente.

În finalul postării, Dragomir aruncă bomba, sub forma unui set de întrebări precise către membrii CSM:

”Constat cu amărăciune că este deja o practică a PFA Kovesi care folosește CSM pentru a bloca orice încercare de demascare a unor abuzuri și ilegalități.

Am cinci întrebări pentru cei 11 CSM-iști:

1. Ați avut discuții, relaționări, presiuni, contacte formale sau informale, oficiale sau private cu reprezentanți ai DNA sau ai serviciilor secrete pe tema acestei decizii?
2. Când, cum, unde, care au fost participanții, în ce context, dacă ați documentat sau înregistrat aceste contacte operative?
3. Dacă actualii procurori de vază ai DNA (“reginele castelului”) s-au exprimat fățiș și public împotriva mea anterior deciziei CSM, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?
4. Dacă fățiș și public, acești procurori DNA au fost susținuți de înalți oficiali ai serviciilor secrete, ăsta vi se pare stat de drept și independența justiției?
5. Dacă aveți cunoștință de dosare deschise in rem asupra domniilor voastre la nivelul DNA, când au fost acestea deschise și în ce context?(s.n.). (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] urmă cu exact o săptămînă, fostul colonel Daniel Dragomir avansa poate cea mai stupefiantă acuzație din ultima vreme cu privire la DNA: aceea că 11 membri ai CSM […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998